Må ty til taxi for å levere lørdagsavisene

Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Kvikkas' underleverandør Norpost tyr til drosje for å levere lørdagsavisene ved tre steder i Norge. Norpost-sjefen innrømmer at de har vært for dårlig forberedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Taxisjåførene har lokalkunnskapen. Jeg skyr ingen midler. Vi kan ty til hest eller snøscooter så lenge avisene kommer fram, sier administrerende direktør i Norpost Geir Feltstykket til NRK.

Fra sist helg tok de i bruk drosje for å levere lørdagsaviser i Flå og Geilo i Hallingdal, samt i Kristiansand.

Denne uken har det vært krisemøte i Norpost som følge av lørdagsaviskaoset. Selv helikopter har blitt nevnt som et mulig transportmiddel, sier den administrerende direktøren, som innrømmer at Norpost har vært for dårlig forberedt.

Flere lokalaviser vurderer nå å ikke betale Kvikkas' regning på 1,2 millioner kroner for leveringen av lørdagsavisene, blant annet leder i Firda.

Kvikkas overtok lørdagsdistribusjonen fra Posten etter å ha vunnet et anbud fra Samferdselsdepartementet. Eierkonsernene i lokalavisene, anført av Amedia og Polaris har nå bedt Mediebedriftenes Landsforening om en juridisk vurdering av avisenes handlingsrom opp mot avtalen mellom Kvikkas og Samferdselsdepartementet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden