Oppskrifter:Ukesmeny: 5 kjøttfrie middager med masse smak

Denne retten lages i en og samme gryte og er perfekt hvilken som helst dag i uken. Denne gryten kommer til å varme deg godt og du kan glede deg over at den er helt kjøttfri.
Denne retten lages i en og samme gryte og er perfekt hvilken som helst dag i uken. Denne gryten kommer til å varme deg godt og du kan glede deg over at den er helt kjøttfri.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jula er over og selv restene er stort sett fortært. Striskjorta er på, men i stedet for havrelefse kan du kanskje la deg friste av en smakfull, kjøttfri middag eller 5...?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i HusGlede.no.

Ny uke med nye muligheter på tallerkenen.

Det er noen uker siden ferien var over og vi sitter igjen med mange gode minner. Med middag sammen med dem vi er glad i kan vi skape nye minner. Mat med gode smaker som er både fristende og mettende gjør noe med oss i en hektisk hverdag. Det er fult mulig å lage smakfulle middager selv om tiden kan være knapp.

Med en ukesmeny slipper du å gjøre annet enn å handle inn maten du trenger, planlegningen har vi tatt oss av.

Pasta med hvitløk og kremost er en perfekt start på uken. Silkemyk saus med pasta kokt akkuratt nok til at den har litt tyggemotstand. Helt perfekt.
Pasta med hvitløk og kremost er en perfekt start på uken. Silkemyk saus med pasta kokt akkuratt nok til at den har litt tyggemotstand. Helt perfekt.

Pasta med hvitløk, kremet ost og gorgonzola

Dette trenger du:

400 g tørr pasta

1 ss smør

1 fedd finhakket hvitløk

2 dl fløte

50 g gorgonzola

én håndfull revet parmesan ost

nykvernet sort pepper

salt

Slik gjør du:

Kok opp pasta etter anvisning på pakken.

Varm smør i en kjele og la hvitløk surre til den er myk.

Tilsett fløte, kremost og parmesan. Kok forsiktig på lav varme i ca. 5 minutter til sausen begynner å tykne litt. Tilsett litt av pastavannet. La det tykne mellom hver gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smak til med salt og pepper.

Bland pasta med kremsausen og servér.

Denne retten lages i en og samme gryte og er perfekt hvilken som helst dag i uken. Denne gryten kommer til å varme deg godt og du kan glede deg over at den er helt kjøttfri.
Denne retten lages i en og samme gryte og er perfekt hvilken som helst dag i uken. Denne gryten kommer til å varme deg godt og du kan glede deg over at den er helt kjøttfri.

Marokkansk ratatouille med kikerter

Dette trenger du:

1 stk aubergine, stor

2 stk squash

1 stk rød paprika

1 stk hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

1 ss honning

1/2 ts pepper

1/2 ts kanel

400 g kokte kikerter

bladpersille

salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

Del auberginen i to på langs og skjær den deretter i skiver. Dryss over salt på begge sider og sett til side.

Skjær squashen i skiver, paprikaen i strimler og løken i ringer.

Finhakk hvitløken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stek løken i litt olje i en kjele på medium varme til den begynner å bli gyllen.

Ha i hvitløken og stek videre i ett minutt.

Tilsett tomater, krydder og honning. Kok opp, skru ned varmen og la sausen småkoke.

Skyll saltet av aubergineskivene og tørk dem med kjøkkenpapir. Stek aubergine, squash og paprika i en stekepanne på medium varme.

Ha alle grønnsakene tilbake i stekepannen og hell over tomatsausen. La gryten koke i 15 minutter, til grønnsakene er myke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilsett kikerter.

Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk persille rett før servering. Servér med godt brød.

En pai er perfekt å lage både til lunsj og middag. Har du dårlig med tid kan du fint bruke en ferdig paideg som du kan kjøpe på butikken.
En pai er perfekt å lage både til lunsj og middag. Har du dårlig med tid kan du fint bruke en ferdig paideg som du kan kjøpe på butikken.

Pai med Cottage cheese

Dette trenger du:

Paideigen:

120 g hvetemel

60 g meierismør

1 dl cottage cheese

Fyll:

150 g brokkoli

150 g sopp

200 g purre

2 ss meierismør

3 egg

1 dl lettrømme eller yoghurt naturell

3 dl cottage cheese

1 ts salt

¼ ts pepper

¼ ts revet muskatnøtt

¼ ts kajennepepper

2 ss sennep

2 dl revet gulost

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225 °C.

Bland sammen alt til paibunnen i en foodprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Har du dårlig tid kan du kjøpe en ferdig paibunn på butikken.

Kjevle ut deigen og kle en rund paiform (22-24 cm i diameter).

Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter, til den er sprø og gyllen.

Skjær brokkoli i små buketter, sopp i skiver og purre i ringer. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har mistet litt av piffen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bland sammen egg, rømme/yoghurt, cottage cheese, sennep og krydder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dryss osten over paiskallet. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen.

Stek paien videre på 180 °C i cirka 25 minutter.

Servér paien varm med en grønn salat til. Har du rester etter middagen kan du spise restene til lunsj.

Er du en av dem som er fostret på kjøtt og hjemmelagede kjøttboller? Da kan du glede deg over at du kan få tak i vegetarboller som minner om kjøkkenet til farmor.
Er du en av dem som er fostret på kjøtt og hjemmelagede kjøttboller? Da kan du glede deg over at du kan få tak i vegetarboller som minner om kjøkkenet til farmor.

Vegetarboller med småpoteter

Dette trenger du:

1 pk VegMe boller

smør eller olje til steking

1 boks VegMe aioli

300 g småpoteter

2 ss finhakket gressløk

250 g små tomater

salt

pepper

Slik gjør du:

Potetene kokes i lettsaltet vann til de er møre.

Sil av vannet.

Steg VegMe bollene gyllenbrune i en stekepanne.

Bruk en vid bolle og bland aioli og gressløk, vend inn vegetarbollene, poteter og små tomater.

Servér med en god salat.

Taco fyller bordene rundt i Norges land hver eneste fredag, og her kan du lage en kjøttfri taco i form.
Taco fyller bordene rundt i Norges land hver eneste fredag, og her kan du lage en kjøttfri taco i form.

Kjøttfri taco i flere lag

Dette trenger du:

3 bokser refried beans

2 ss tacokrydder

5 tomater

2 røde chili

3 dl rømme

5 stilker vårløk

2 dl revet ost

1 rødløk

3 avokado

3 ss rømme

4 dråper tapasco

1/2 ts salt

Artikkelen fortsetter under annonsen

1/2 ts pepper

1/2 lime

1 pose tortillachips

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 230 °C.

Mos bønnene med tacokrydder og spre utover bunnen på en ildfast form, ca. 20 x 30 cm.

Del avokadoen, fjern steinen og skrap ut innmaten i en bolle. Bruk en gaffel og mos med lettrømme, tabasco, salt og pepper. Smak til med limesaft. Sett tilside.

Grovhakk tomat og finhakk chili, og bland sammen.

Spre bønnemosen utover i formen. Legg så på et lag guacamole, og til slutt rømme.

Topp det hele med revet ost.

Sett formen i ovnen og gratiner til osten bobler.

Rett før servering drysser du over hakket rødløk og serverer med sprø tortillachips.