10 oppskrifter for italiensk feriestemning i Norge

Det italienske kjøkken kjennetegnes av gode råvarer og forholdsvis ukompliserte oppskrifter. Her ser vi bruschetta servert med ansjos, tomat og mozarella.
Det italienske kjøkken kjennetegnes av gode råvarer og forholdsvis ukompliserte oppskrifter. Her ser vi bruschetta servert med ansjos, tomat og mozarella. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta en gastronomisk reise til Italia - uten å krysse grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italia er et av nordmenns yndlingsferieland. Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender – men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer.

Men når en pandemi på hell står i veien for årets italienske sommerferie, gjelder det å skape løsninger på hjemmebane. Heldigvis er det ikke så vanskelig: Med noen fine oppskrifter og gode venner tilgjengelig, er det kort vei til en smak av Italia.

– Det italienske kjøkken har mange retter det er enkelt å gjenskape på norske kjøkken , sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn i en pressemelding.

– Focaccia, bruschetta, grissini, ciabatta og biscotti er bare noen av de italienske delikatessene du kan skape feriefølelsen med, fortsetter hun.

Her er våre ti oppskrifter som skaper italiensk feriefølelse i hjemlandet:

Focaccia

Focaccia er italiensk brytebrød med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan, et perfekt tilbehør til middagen. Server sammen med grillmat eller nyt alene med god olje eller aioli til.
Focaccia er italiensk brytebrød med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan, et perfekt tilbehør til middagen. Server sammen med grillmat eller nyt alene med god olje eller aioli til.

Grissini med pepper

Brødpinner med pepper, eller grissini, passer godt som snacks eller som tilbehør til middag. Bakes med olivenolje og er et fint alternativ til potetgull. Foto: Colourbox.com
Brødpinner med pepper, eller grissini, passer godt som snacks eller som tilbehør til middag. Bakes med olivenolje og er et fint alternativ til potetgull. Foto: Colourbox.com

Italiensk loff

Italiensk loff med durumhvete, hvetemel og olivenolje er noe av det beste du lager av hjemmebakst. Godt å ha med seg i piknikkurven eller servere til all slags grillmat. Foto: Brodogkorn.no
Italiensk loff med durumhvete, hvetemel og olivenolje er noe av det beste du lager av hjemmebakst. Godt å ha med seg i piknikkurven eller servere til all slags grillmat. Foto: Brodogkorn.no

Bruschetta med tomater

Tomatbruschetta er en god og enkel måte å få spist opp litt gammelt brød. Bruschetta kan en toppe med mange ulike råvarer. Foto: Brodogkorn.no
Tomatbruschetta er en god og enkel måte å få spist opp litt gammelt brød. Bruschetta kan en toppe med mange ulike råvarer. Foto: Brodogkorn.no

Bruschetta med spekeskinke

Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aÏoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett eller smårett på grillen. Foto: Brodogkorn.no
Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aÏoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett eller smårett på grillen. Foto: Brodogkorn.no

Hvitløkspasta

Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Skikkelig godt! Oppskriften passer godt til en grønn hverdag, ettersom den både er vegetarisk og er en fin måte å bruke opp brødrester på. Foto: Brodogkorn.no
Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Skikkelig godt! Oppskriften passer godt til en grønn hverdag, ettersom den både er vegetarisk og er en fin måte å bruke opp brødrester på. Foto: Brodogkorn.no

Spaghetti med brød og sitron

Spagetti, brød, sitron og spekeskinke. Mer italiensk blir det neppe! I kombinasjon blir dette en smakfull middagsrett. Foto: Brodogkorn.no
Spagetti, brød, sitron og spekeskinke. Mer italiensk blir det neppe! I kombinasjon blir dette en smakfull middagsrett. Foto: Brodogkorn.no

Grillet pizza med spekeskinke og fersken

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her er pizzaen toppet med spekeskinke, mozarella, pesto og grillede fersken. Foto: Brodogkorn.no
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her er pizzaen toppet med spekeskinke, mozarella, pesto og grillede fersken. Foto: Brodogkorn.no

Grillet vegetarpizza

Med en pizzastein på grillen får du grillet vegetarpizza med deilig sprø bunn. Her er oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong. Foto: Sara Johannessen / MatPrat
Med en pizzastein på grillen får du grillet vegetarpizza med deilig sprø bunn. Her er oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong. Foto: Sara Johannessen / MatPrat

Biscotti

Biscotti er herlige italienske, søte småkaker. Disse er laget med kanel, men varier gjerne med sjokolade, mandler eller tørket frukt, og gi bort i gave til jul. Foto: Colourbo.com
Biscotti er herlige italienske, søte småkaker. Disse er laget med kanel, men varier gjerne med sjokolade, mandler eller tørket frukt, og gi bort i gave til jul. Foto: Colourbo.com