Røkke river og bygger ut enormt på Oppdal

Hyttepalass: Kjell Inge Røkke bygget for over 20 år siden. Her er byggearbeidene fra dengang. Nå river han store deler og bygger det mye større i tillegg til enormt badehus og gjestehytter.
Hyttepalass: Kjell Inge Røkke bygget for over 20 år siden. Her er byggearbeidene fra dengang. Nå river han store deler og bygger det mye større i tillegg til enormt badehus og gjestehytter. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Kjell Inge Røkke er i ferd med å rive og bygge opp igjen store deler av Røkke-tunet i Oppdal. Det kommer på toppen av et gigantisk badehus og to nye hytter. Totalt blir det på 4600 kvadrat.

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

FRITIDSBOLIG: Kjell Inge Røkke har i flere år planlagt en storstilt renovering av Røkke-tunet i Oppdal. Det er også kjent at han skal bygge to nye hytter på det som er blitt kaldt «gratishaugen», der fotografer sto for å avbilde palasset.

Nå har Røkke pakket inn det enorme eventyrslottet slik at det stikker seg voldsomt ut i området. Det som skal komme frem når presenningene fjernes er et mye større palass. Totalt snakker vi om hele 4600 kvadratmeter hvorav 4.100 kvadratmeter vil være oppvarmet. Det kommer i tillegg til ekstrahyttene utenfor tunet.

Dobler størrelsen: Kjell Inge Røkke bygger ut sitt store eventyrslott på Oppdal til et enormt palass på 4.600 kvadratmeter. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Dobler størrelsen: Kjell Inge Røkke bygger ut sitt store eventyrslott på Oppdal til et enormt palass på 4.600 kvadratmeter. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Bygger nasjonalromantisk

Troll Arkitekter er arkitekten bak prosjektet, og Røkkes faste våpendrager Bjørn Ove Ansnes skal gjennomføre prosjektet sammen med lokale håndverkere. Opprinnelig skulle Røkke bygge ekstrahyttene på gratishaugen som skulle forbindes med det eksisterende palasset gjennom en underjordisk tunnel.

Det var Finn Sandmæl som i utgangspunktet tegnet Røkke-tunet på Oppdal som en orgie i nasjonalromantikk utført i stav og laft. Tunet ble bygget i 1998 til 2001, før han oppførte en gildehall i 2005 slik at eiendommen ble på rundt 2.000 kvadratmeter.

Den stilen videreføres i de omfattende rivearbeidene og oppbyggingsarbeidet Røkke nå skal gjøre med Oppdal-tunet.

Tilbygget mot øst Foto: Troll Arkitekter

Badehus på 800 kvadrat

I fjor kom det frem at Røkke skulle bygge et badehus på oversiden av dagens eventyrslott. Dette bygget går over tre etasjer med et fotavtrykk på 315 kvadratmeter, men med et samlet areal på 797 kvadratmeter.

Tegningene Røkke har sendt kommunen viser et helt nytt og funksjonalistisk uttrykk med flatt takk. Hovedetasjen vil ha et enormt basseng, jacuzzi og kaldkulp, steam-rom, badstue, store garderober, dusjer og behandlingsrom. I underetasjen blir det flere trenings- og behandlingsrom samt ytterligere garderober og dusjer i tillegg til tekniske rom.

Riving og nybygg mot vest Foto: Troll Arkitekter

River 525 kvadrat for å bygge 857

I juni i fjor sendte Røkke inn en ny byggesøknad. Nå ville han bygge et tilleggsbygg i inngangen til tunet som går over tre etasjer. Dette bygget har en hovedetasje med stor stue- og kjøkkenavdeling, og en overetasje med to store dobbeltrom og to bad. I kjelleren kommer ytterligere parkeringsanlegg og teknisk rom.

I mars i år sendte Kjell Inge Røkke ytterligere én byggesøknad til Oppdal kommune. Her søkte han om å rive store deler av det gamle Røkke-tunet. Røkke ville rive totalt 525 kvadratmeter av hytta og erstatte med en ny hyttedel over tre etasjer på til sammen 857 kvadratmeter.

Røkke har lagt flere soverom og garderoberom samt et enormt vaskerom i første etasje. I andre etasje finner vi stort åpent kjøkken, stue og spisestue, soverom og hall.