19 kilo ost per nordmann

Ostesmaking under oste-VM i Bergen i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Ostesmaking under oste-VM i Bergen i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I gjennomsnitt spiste hver nordmann 19 kilo ost i 2018. 12 av kiloene var gulost.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 19 kiloene ost vi fortærte, var tre av dem importert ost, skriver Nationen, som har fått tallene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

Nordmenn spiste 1,2 prosent mer ost i fjor enn året før. Totalt var osteforbruket på 100.493 tonn. Da er både ost til forbrukere, storkjøkken og industri regnet med.

Forbruket av norskprodusert ost økte med 0,1 prosent, mens forbruket av importert ost økte med 7,4 prosent. Importandelen av ost var på 15,4 prosent i 2018, noe som er rekordhøy, skriver avisen.

Les også:

Tre av ti vil spise mindre rødt kjøtt

Rapport: Forbruket av kjøtt og sukker må halveres

Personvernpolicy