Tre av ti vil spise mindre rødt kjøtt

En av tre i Norge har planer om å kutte kjøttforbruket i 2019. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En av tre i Norge har planer om å kutte kjøttforbruket i 2019. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Redusert forbruk av rødt kjøtt er spådd å bli en av årets største mattrender. Likevel svarer bare 29 prosent i Norge at de har planer om kjøttkutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentio Research Norge har gjennomført en undersøkelse på oppdrag fra Nationen og stilt spørsmålet: «Verdens helseorganisasjon advarer mot å spise for mye rødt kjøtt. Planlegger du å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2019?».

Blant det representative utvalget svarer hele 67 prosent at de ikke har planer om å spise mindre rødt kjøtt, enda så trendy det er blitt. 29 prosent sier de har kuttplaner.

Menn på landsbygda er de som i minst grad har planer om å kutte ned på kjøttspisingen, mens kvinner i Oslo ligger i andre enden av skalaen.

Seniorforsker Egil Petter Stræte ved Ruralis slår fast at det uansett er supertrendy å redusere kjøttinntaket og påpeker at folk i byene oftere henger med på trender. I tillegg til at det lenge har vært påpekt at det er bra for helsa, har det nå blitt hengt på to nye poeng.

– Den nyeste trenden handler om at en reduksjon i forbruk av rødt kjøtt er bra med tanke på klimagassutslippene og dermed positivt med tanke på klimaendringene, sier Stræte.

– Det tredje er i et globalt utjevningsperspektiv, som handler om fordelinger av goder i verden, at forbrukerne vil redusere kjøttforbruket i solidaritet med andre land, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden