Helene Sandvig: – Når jeg sjekker ut igjen er jeg helt utmattet

Helene Sandvig. Foto: Hilde Unosen
Helene Sandvig. Foto: Hilde Unosen

Helene Sandvig mener det er en fordel at man selv har vært ute en vinternatt dersom man vil jobbe med den type journalistikk som hun gjør. – Ikke være så svart-hvitt. Være trygg. Ha litt ballast. Kanskje opplevd sorg.

Så, hvor gammel er du? 40 neste år, ja. Hvordan blir det, da, tror du?

Helene Sandvig lener seg over spisebordet hjemme på kjøkkenet i rekkehuset på Bestum. Selv fylte hun femti i fjor, men dette virker hun mer interessert i. Nå lurer hun på om jeg har fast jobb, hvor i byen jeg bor, om jeg har barn. Så tar hun seg i det. Forteller at hun fort begynner å spørre. Det ligger naturlig for henne. For hun er så glad i folk. Helt vanlige folk. Det står på instagramprofilen hennes, også: Glad i folk. Programleder i «Helene sjekker inn».

Noen minutter tidligere har jeg hutret meg gjennom det iskalde novemberregnet som har preget hovedstaden i flere uker. Opp fra motorveien, inn i et villastrøk, gjennom et garasjeanlegg, heisen opp i fjerde. Jeg tar forresten trappene, tenker at helsejournalisten Helene ville ønsket det. Så ut i det fri, opp en bakke, ned en trapp, bort til høyre, og der skal det henge et hundehalsbånd på utsiden. Det gjør det.

Helenes pinlig nøyaktige veibeskrivelse har plinget inn på mobilen noen dager i forveien. Jeg ringer på. Suset fra trafikken på E18 blir med ett overdøvet av iltre hundebjeff. En liten lysebrun krøllete sak kommer til syne i glassdøra. Matmor rett bak. Kledd i ullgenser og olabukser. Håret i hestehale. Usminka. Skikkelig nedpå. Akkurat som på TV.

– Hei, det er Helene. Velkommen til bråkehuset.

Fast morgenrutine

Men når den to år gamle blandingshunden Milo har bjeffet fra seg, er det egentlig ganske rolig i det mursteinsrøde rekkehuset i tre etasjer, som ligger, tro det eller ei, skikkelig idyllisk til mellom motorveien og jernbanen her ute på Bestum på Oslos vestkant. Og hadde det ikke vært for det tidligere omtalte drittværet, så hadde utsikten over båthavnen der nede sannsynligvis vært riktig så flott fra kjøkkenvinduet. Her bor Helene Sandvig med ektemann Pål, og døtrene Vilma (17), Dina (15) og Anna (10). Og de to hundene, da. Uno og Milo.

– Jeg liker egentlig ikke sånne små hunder, innrømmer Helene.

De fikk den visst mest for døtrenes skyld. Nei, da har hun mer hjerte for Uno. Det er den litt nervøse svarte omplasserte trekkhunden, som ligger under trappa. Vel, trekkhund og trekkhund.

– De første gangene vi gikk på ski sammen, var det jeg som måtte trekke han, forteller Helene.

Det bød sannsynligvis ikke på større utfordringer, hun har alltid har vært opptatt av sunnhet og trening. God i fotball, spilte til hun ble 18. Løpssterk.

(Saken fortsetter under)

Helene med flokken sin, minus mann. Uno foran. Foto: Privat
Helene med flokken sin, minus mann. Uno foran. Foto: Privat

For noen år siden skrev hun boka «5-10-15». Få minutter, maks effekt. Den handlet om verdien av korte, effektive miniøkter i hverdagen. Boka var illustrert med bilder av Helene som trener rumpa på kjøkkenbordet og tar armhevinger på lekeplassen.

– Hvordan er det, driver du med det fremdeles?

– Ja, er du gæren. Se her, da. Her er treningsrommet mitt.

Helene spretter opp fra kjøkkenstolen og bort til sofakroken. Der, halvveis under den grå sofaen, peker hun på noen svarte vekter.

– Her har du alt du trenger. Jeg har mest energi på morgenen, så hver morgen, altså, da bare gjør jeg det!

– Hver morgen?

– Stort sett. Jeg bruker ikke tid på å diskutere med meg selv.

– Men hvor tidlig står du opp?

– Klokka seks. Mage, rygg bein, skuldre. Og så løper jeg eller går til jobb. Bevegelse i hverdagen! Tenk så mye bedre folkehelsa hadde blitt. Der føler jeg at jeg er misjonær, altså. Halleluja!

Ifølge Helene må du bare hate det litt først. Men så kommer du i bedre form, og blir mere fornøyd med deg selv.

– Den boka, den solgte jo ikke mye, vet du. Men det er egentlig en skikkelig bra bok. Ha-ha-ha!

Les også:

– Glad for at jeg er blitt femti

Men nå merker også hun at kroppen er blitt stivere.

– Du fylte femti i fjor?

– Uff ja, det er ikke noe gøy. Det er merkelig altså. Et halvt århundre. Halvveis til hundre.

Helene Sandvig. Foto: Hilde Unosen
Helene Sandvig. Foto: Hilde Unosen

Hun forteller om en hud som liksom har løsna fra skroget, og at kroppen selv er blitt mye stivere. Synet har det skjedd noe med, også.

– Samtidig er jeg jo glad for at jeg er blitt femti. Jeg aksepterer det. Og alle aldre har sin sjarm. Det er jo noe som er bra med at man blir eldre også. Man streber ikke så fælt.

Tidligere kolleger i Dagbladet husker henne som ambisiøs. Selv husker hun at hun hadde en redsel for ikke å være god nok. Hun var 24 år da hun begynte å studere journalistikk. Da hadde hun «vasa rundt oppe på Blindern noen år». Det var på den tiden hun drev og klippet ut annonser fra Aftenposten. Aspirantkurs i UD. Det fristet. Men så følte hun at hun trengte noe mer håndfast. Journalistikken lå nær. Hun er arvelig belastet. Faren hennes var journalist i Aftenposten. Bestefaren var journalist. En onkel, også. Pluss storebroren.

– Jeg har alltid vært glad i å skrive, og interessert i samfunnet.

Og ja, glad i folk.

– Jeg tenker at når du vil jobbe med den type journalistikk som jeg gjør, det å møte mennesker i vanskelige faser i livet, så er det kanskje greit å ha vært ute en vinternatt før. Ikke være så svart-hvitt. Være trygg. Ha litt ballast. Kanskje opplevd sorg.

Les også:

– Den gang skjønte vi ikke alvoret

Da Helene reiste over fjellet til den lille vestlandsbygda for å starte på journalistutdanningen, hadde hun nettopp fulgt moren sin inn i døden.

Men først. Året 1968. Den trange tre etasjers rekkehusleiligheten på Abildsø skal snart bli trangere.

– Å, det var fest i gata da attpåklattene kom, forteller Helene.

Attpåklattene, det var Helene og Anja. De er eneggede. Den som kanskje jublet høyest, var pappa Helge. Han skulle få et ekstra godt øye til tvillingjentene sine. Hjemme ventet de tre storebrødrene Gard (12), Jørn (11) og Baard (7).

– Det gjorde meg veldig robust å vokse opp med tre eldre brødre. Det var en tøff sjargong. Men samtidig hadde de disse lange trygge armene. Hvis det var noe, kunne vi bare si fra til dem. Vi hadde jo gutta.

(Saken fortsetter under bildet)

Helenes far Helge Sandvig som ung journalist. Foto: Privat
Helenes far Helge Sandvig som ung journalist. Foto: Privat

Kjellerstua var brødrenes domene. Lukten av Juicy Fruit og søt jenteparfyme sivet ut gjennom dørsprekken fra kjellerstua. På utsiden sto Helene og Anja og spionerte når gutta hadde besøk. Storebrødrene var kjekke. Oppveksten trygg. Tvillingene var tøffe og sterke. Pene og populære. De ble lagt merke til. Alle de yngre jentene på Abildsø visste hvem Anja og Helene var.

– Så ble mamma syk, da.

Helene og tvillingsøsteren er bare 12–13 år gamle når fembarnsmoren Frøydis får kreft.

– Den gang skjønte vi ikke alvoret. Det var ikke så mye snakk om kreft på den tiden.

Helene husker bombekrateret. Der morens bryst en gang hadde vært.

– Det var ikke sånn at de fikk en ny pupp samtidig som de tok den syke den gang. Det var skrapt helt inn til beinet. Mamma sa at hun følte seg som en halv kvinne etter det. Det var en veldig stor sorg for henne.

Moren var bestyrer på et sykehjem. Hun ble kvitt kreften og kom seg tilbake på jobb. Men orken hennes strakk ikke lenger til på hjemmebane. Hun kom seg aldri helt igjen.

– Alt vi gjorde i oppveksten, det gjorde vi med pappa.

Les også:

Den snikende sykdommen

Det var faren som tok dem med på museum. Ut i marka med kakao. Ned slalåmbakken. Opp til hytta på Sjusjøen ovenfor Lillehammer.

– Men pappa svikta henne aldri. Han støttet mamma gjennom hele sykdomsperioden.

Ti år senere. Helene er blitt 22 år og studerer på Blindern. Søsteren Anja går sykepleierstudiet. Kreften kom tilbake.

– Da var vi blitt så store at mamma torde å vise sårbarheten sin. Det er ikke så lett å vise det for tenåringer som man vil være sterk for.

Alvoret sank inn. Anja tok seg fri fra studiet for å pleie moren hjemme i tre måneder. Det gikk mot slutten. En dag blir hun hentet av ambulansepersonale hjemme på Abildsø. Hun skal til sykehuset for å dø.

– Jeg husker henne som en varm og rettferdig mamma.

To tiår senere skal også faren bli syk. Det kom snikende på. Dement. Søskenflokken på fem torde nesten ikke ta ordet i sin munn. Det blir lange, vanskelige år. Vi må spole fram. Helene jobber som programleder for helseprogrammet «Puls». I en episode tar hun med seg sykepleier og musiker Gina inn på rommet til faren. Han ligger der, på sykehjemmet, isolert, og nesten uten språk. Pappaen, han som alltid holdt de fineste talene, som alltid hadde noen trøstende ord. Han som hadde språket som sitt yrke. Det er mye taust nå. Men når Gina begynner å synge og spille farens favorittlåt, Roger Whittakers «The Last Farewell», da gråter faren. Tårene kom, ordene kom.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Et sterkt møte mellom Helene Sandvig og hennes demenssyke far

Klippet ligger på YouTube. Det gikk viralt. Da skjønte Helene at menneskemøter har en stor verdi. At folk ønsket å se noe ekte.

Etter 18 episoder av «Helene sjekker inn» konkluderer hun med at vi kan stole på hverdagslivet.

– Jeg tror vi trenger en sånn serie, mer enn noen gang. Det å møte mennesker i øyehøyde, åpent, nysgjerrig og med undring, det er en verdi. Uten noen agenda. Det er noe menneskelig og medmenneskelig ved det, som jeg tror er bra. Noe usminka. Ekte.

Les også:

– Hva er det verste som kan skje?

Hun pakker den militærgrønne bagen sin og blir på hvert sted i fem døgn. På forhånd vet hun nesten ingenting, selv om regissørene har vært der i flere uker allerede. Det er litt av poenget, og noe av magien, at hun skal vite minst mulig, sånn at hun skal spørre og grave og undre seg mest mulig mens hun er der.

I starten var hun redd for å ta for mye plass. Men så oppdaget hun verdien av at hun ble med inn. At hun setter ord på tilstedeværelsen. At hun bor så tett på, at hun gjør seg menneskelig.

Så der går hun rundt, i den grå ullgenseren sin, og med håret i hestehale. Og spør og graver. Om alt det du lurer på og ikke tør å spørre om selv.

– Hva er det verste som kan skje? At jeg må si unnskyld, eller at de sier at det har de ikke lyst til å gå inn på? Jeg skal være litt djevelens advokat, og stille de spørsmålene som folk er for høflige eller for politisk korrekte til å tørre å spørre om. For jeg skal jo finne ut hvordan det er å bo og jobbe der. Det er mitt oppdrag. Da må man kanskje gå litt inn på det som gjør litt vondt.

Som da hun var på avdeling for spiseforstyrrelser, og kommenterer hvor mye mat de må spise.

– Så var det kanskje ikke så lurt. Men gurimalla, så mye mat de små kroppene skulle ha i seg. Og da får jo seeren vite da, at her snakker vi ikke om mat når vi sitter og spiser. Og det har jeg lært meg, at når jeg stiller de vonde, ubehagelige spørsmålene, så får jeg så jævlig gode svar.

Les også:

– Følte jeg ikke burde vært der

Hun har blant annet tatt oss med inn i asylmottak, fengsel, angstbehandling, rusbehandling, nyfødt intensiv og hospits.

– Jeg lyver hvis det ikke er et ubehag å stille opp og snakke om historien sin. Men veldig mange tar det ubehaget. Fordi de ønsker å gjøre noe med fordommer. De ønsker å trøste andre. De har et ønske om å bidra til noe som er større enn dem selv. Det er ikke vår jobb å fjerne et ubehag. Men vi må sikre oss at de tåler å stå i det. De er i sårbare livssituasjoner, men de kan likevel ha viktige historier å fortelle oss.

(Saken fortsetter under)

– Hender det at du gruer du deg?

– Ja, jeg gruet meg veldig for å gå inn på rommet til det unge paret som hadde mista babyen sin. De hadde opplevd sitt livs mareritt. Da følte jeg at jeg ikke burde vært der. Eller da jeg skulle spørre Dag om å være med han inn i døden. Var det for privat?

Eller da hun ville konfrontere straffedømte Kenneth, som hun syntes prøvde å rettferdiggjøre det han hadde gjort. Da gruet hun seg til reaksjonen. Ville han bli sint?

– Men sånn er det. Jeg kommer til å spørre. Og jeg er faktisk interessert i svarene de kommer med. Og det tror jeg folk merker altså. Hvis ikke kan man jo bare drite i det.

Så drar hun igjen. Men hun tar dem med seg i hjertet. Alle sammen. Alle har gjort inntrykk og satt spor i henne.

– Når jeg sjekker ut igjen er jeg helt utmattet. Da trenger jeg ro. Å være med mine nærmeste.

Da drar hun i stallen med tvillingsøsteren sin. Eller går i skogen med hundene. Og er sammen med døtrene, og mannen sin.

– Ja, mannen min, vet du. Herregud.

Les også:

Kampen mot pølser på julebord

Helene blir myk i stemmen. Hun møtte han gjennom felles kjente. Det vil si verden er liten, forteller Helene, de var visst hjemme hos en kompis av en kollega av Helenes tidligere eks. Han ga henne forresten skikkelig hjertesorg. Eksen, altså. Men det er ikke poenget her. For her sitter Helenes fremtidige ektemann, Pål, midt i stua. Og gnåler om at de overhodet ikke kan ha pølser og lompe på guttas julebord.

Herregud, gidder du virkelig å sitte her og mase om det, tenkte Helene. Går det an å slappe av litt, liksom. Hun syntes han var litt snobbete.

Men noe fanget interessen, og et par uker senere møttes de tilfeldig på Horgans, utestedet nederst i Hegdehaugsveien, de snakket hele kvelden, hun ble invitert på påskemiddag, og nå ser det jammen meg ut som om Helene har vendt seg til mannens litt snobbete matvaner. Kjøleskapet ser ut som det hører hjemme på restaurant.

– Han er veldig glad i å lage mat. Og veldig flink. Så han tar gjerne en fight for å slippe pølse på guttas julebord.

(Saken fortsetter under)

Den mellomste datteren Dina er kommet hjem fra skolen, hun svinger innom kjøleskapet for litt jus. På veien gir hun følgende analyse av sin mor: Du kan være litt intens. Og du blir ganske fort anspent. Og så får du fort dårlig samvittighet. Du er egentlig en helt vanlig mamma.

Hun stikker opp på rommet sitt i tredje etasje. Helene smiler.

– Ja, jeg har et godt forhold til jentene mine.

Les også:

– Pårørende må tas inn som ressurs

Helene har fire søsken, og en stor familie. Men foreldrene er borte. I 2015 døde faren. Han som hadde reist verden rundt som reportasjejournalist for Aftenposten, han som hadde gledet seg til å gå på jobb hver dag, han som hadde kommet hjem med kofferten full av forunderlige skatter. Han som var Helenes trygge hånd. Hennes store forbilde. Han var borte. Farens langsomme død har hun skrevet bok om.

– Du har sagt at alle burde lese den boka?

– Det en bok som handler om det å få lov til å beholde verdigheten din helt fram til du dør. Jeg håper boka kan være en trøst til dem som står midt oppi det, sånn som vi gjorde da, og som kan minne dem på hvilken samtaler som er viktige å ta.

(Saken fortsetter under)

Helene Sandvig. Foto: Hilde Unosen
Helene Sandvig. Foto: Hilde Unosen

Det er også en kritikk av helsevesenet i boka. Det var mye som skurra og hangla i systemet. Hele perioden, fra da faren kom på sykehjem og fram til han døde på isolat, opplevde Helene som helt grusom. Hun tenkte at de sikkert var spesielt uheldig, faren var jo vanskelig, som vegret seg for å ta imot hjelp.

Men så viser det seg, når hun reiser rundt og holder foredrag om boka, om det å være pårørende, at mange kjenner seg igjen. De var ikke unike.

– Og da blir jeg så trist. Pårørende må tas inn som en ressurs i mye større grad. Vi som kjenner den syke best.

Helene blir alvorlig.

– Dette må vi gjøre noe med. Vi må lære av dem som klarer å se hele mennesket, ikke bare diagnosen. Ingen er bare det du ser. Hvem var Helge Sandvig? Hva var hans verdier? Hva likte han å gjøre? Hva trengte han å ha i livet sitt for å ha det bra?

Intervjuet går mot slutten. Hun strekker seg etter snusboksen.

– Hæ, snuser du?

– Ja, jeg kommer fra en skikkelig røykefamilie. Alle i min familie røyka som skorstein.

Hun røyka fast til hun ble 30. Da gikk hun over til snus.

– Det hadde jeg aldri trodd om deg.

– Nei, der ser du, ingen er bare det du ser. Det kan til og med lure seg en snus under leppa på Helene Sandvig.

En uke senere. Vi har avtalt å dra på gården der Helene rir for å ta bilder. Været er like grått. Helene åpner døra som sist. Hun er opptatt i en telefon. Det er en radiojournalist som vil snakke om de nye programmene som skal sendes i desember. Helene forklarer over telefonen at det handler om tillit. At tillit er selve grunnsteinen for all journalistikken de gjør i «Helene sjekker inn». Hun legger på.

Vi setter oss i bilen. Uno er med i bagasjen. Helene snur seg mot meg.

– Så, hvem er du som person? Hva er du opptatt av i livet?

Saken er opprinnelig publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:25 Norsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43 Person til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23 Skolebyråden i Bergen går av14:49 Åpningen av Munchmuseet utsettes14:45 Forfatter Tor Obrestad er død14:39 Snømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29 Intervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59 Både Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58 Trump legger fram «århundrets avtale»11:40 Sykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36 Tilliten til politiet styrkes11:07 USA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01 BankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00 Mirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45 Blodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15 Polen kjøper 32 kampfly fra USA10:08 Norwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08 Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58 Klopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48 Norsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31 Oslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05 Demokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03 Virusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41 Kina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38 Kvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27 Listhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene06:44 VM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33 Brasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21 Dette skjer i dag06:00 Hareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44 Dette skjedde i natt05:16 34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01 Massivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00 Statsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23 Kleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04 Babcock-sjef sier han forstår kritikken03:57 Ocean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31 Minst 44 døde etter uvær i Brasil03:20 Salvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17 Riksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11 80 døde av coronavirus i Kina02:48 Færre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41 NYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03 Verdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58 Skotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19 Grammy-pris til norsk lydtekniker00:17 Ropstad åpner døra for Senterpartiet00:05 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57 Basketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02 Forsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55 Neymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58 Nytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51 Salvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48 Go-Ahead like punktlig som Vy21:16 – Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15 Fastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47 Basketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43 Rekordmange har kjøpt sin første bolig20:24 Etterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01 Shrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55 Håpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05 Spansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43 Forsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20 Folkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58 Solskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48 SAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38 Palestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02 Lindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02 Mellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48 Klimaforsker: – Blir lamslått når jeg tar det veldig innover meg16:24 Auschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57 Olsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54 Virusutbruddet øker i omfang15:47 Mot snøfri rekord i Oslo14:48 Suverene Riiber har VM-planen klar14:47 Lundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36 200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05 Høyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44 Vinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28 Klæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf
Siste nytt
16:25NorgeNorsk kvinne dømt for dødsvold i Danmark15:43NorgePerson til sykehus etter fall om bord i skip ved Kristiansand15:23NorgeSkolebyråden i Bergen går av14:49KulturÅpningen av Munchmuseet utsettes14:45KulturForfatter Tor Obrestad er død14:39SportSnømangel i Falun: Går mot forkortet tremil14:29VerdenIntervju med Madsen sjokkerer: «Menneskelig rovdyr»14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59PengerBåde Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58VerdenTrump legger fram «århundrets avtale»11:40NorgeSykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36NorgeTilliten til politiet styrkes11:07VerdenUSA undersøker meldinger om flyulykke i Afghanistan11:01NorgeBankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00VerdenMirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45Helse og livsstilBlodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15VerdenPolen kjøper 32 kampfly fra USA10:08ReiseNorwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08NorgeEirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58SportKlopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48SportNorsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31PengerOslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05PolitikkDemokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03PengerVirusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41Helse og livsstilKina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38NorgeKvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27PolitikkListhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11Helse og livsstilFrykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56KulturBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene06:44SportVM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33SportBrasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21NorgeDette skjer i dag06:00PolitikkHareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44NorgeDette skjedde i natt05:16Norge34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01PolitikkMassivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00VerdenStatsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23SportKleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04NorgeBabcock-sjef sier han forstår kritikken03:57VerdenOcean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31VerdenMinst 44 døde etter uvær i Brasil03:20PolitikkSalvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17NorgeRiksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11Verden80 døde av coronavirus i Kina02:48NorgeFærre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41VerdenNYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03SportVerdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58PengerSkotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19VerdenGrammy-pris til norsk lydtekniker00:17PolitikkRopstad åpner døra for Senterpartiet00:05VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57SportBasketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02SportForsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55SportNeymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58PengerNytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51VerdenSalvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48NorgeGo-Ahead like punktlig som Vy21:16Helse og livsstil– Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15NorgeFastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47VerdenBasketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43PengerRekordmange har kjøpt sin første bolig20:24SportEtterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01SportShrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55VerdenHåpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05SportSpansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43Helse og livsstilForsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20NorgeFolkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58SportSolskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48ReiseSAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38VerdenPalestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02SportLindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02NorgeMellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48NorgeKlimaforsker: – Blir lamslått når jeg tar det veldig innover meg16:24VerdenAuschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57SportOlsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54VerdenVirusutbruddet øker i omfang15:47NorgeMot snøfri rekord i Oslo14:48SportSuverene Riiber har VM-planen klar14:47SportLundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36Helse og livsstil200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05PolitikkHøyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44NorgeVinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28SportKlæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf
Populært