Humorkongen Atle Antonsen: – Jeg får kjenne litt på despoten i meg

Komikerkongen Atle Antonsen. Foto: Pernille Vestengen
Komikerkongen Atle Antonsen. Foto: Pernille Vestengen

Han synes det er fullt forståelig at gamle komikere kan bli bitre og sutrete. Denne høsten holder Atle Antonsen (50) utfordrere til humortronen unna med makt.

Drammens Teater mandag 14. oktober: På en trone i gull og rød fløyel sitter komiker, skuespiller og manusforfatter Atle Antonsen (50) lett tilbakelent. Ved siden av seg, på en pidestall, står en byste i gull – av ham selv.

Det er første innspillingsdag av TVNorges høstsatsing «Kongen befaler». Antonsen er kongen, som får sjefe over Bård og Vegard Ylvisåker, Calle Hellevang-Larsen, Maria «Piateed» Stavang og Siri Kristiansen.

– De får utdelt absurde oppgaver av typen; hvordan tømme et basseng for vann, uten å ha lov til å vælve det? Eller; hvem klarer å presse ut flest tårer i et eggeglass? Det meste er gjort i opptak, men de må også løse en utfordring på scenen i hvert program. Det er forbausende morsomt. Det er jo alltid gøy å se folk gjøre veldig dumme ting, forteller Antonsen – og klapper seg selv, det vil si bysten, på hodet.

Bysten av kongens hode går til den deltakeren som har flest poeng ved programseriens slutt.

– Det beste er at jeg bare kan sitte og evaluere innsatsen, gi poeng eller minuspoeng og bestemme reglene. Jeg får kjenne litt på despoten i meg altså. Sjøl er jeg ikke så glad i å drite meg ut uten å ha kontroll på utdritinga.

Atle Antonsen (50)

* Komiker, skuespiller og manusforfatter – født 11. august 1969 på Lillehammer.

* Kjent fra bl.a.: «Etaten», «Nav», «Dag», «Team Antonsen», «Ut i vår hage», «Nissene på låven» og «Jul i Blodfjell».

* Har vunnet Komiprisen; i 2004 i klassen Beste standupartist - og i 2007, 2008 og 2012 i klassen Beste mannlige artist i revy og komedie. I 2016 ble han nominert til Amandaprisen for sin rolle i filmen «Grand Hotel».

* I 2012 hadde han rollen som Kong Arthur i den britiske Monty Python-musikalen «Spamalot» på Folketeateret i Oslo.

* I 2015 og 2017 sang han rollen som Papageno i operaen «Tryllefløyten» på Den Norske Opera.

* Våren 2018 spilte han Willy Loman i «En handelsreisendes død» på Nationaltheatret i Oslo.

Nasjonalskatt

Grünerløkka for en uke siden: Atle Antonsen møter Dagsavisen på Noahs Ark, med caps på hodet og henda i jakkelomma.

– Han kan nok ha litt vanskelig for å åpne seg, i hvert fall klager han litt over det når han kommer fra slike intervjuer. Men hvis han setter seg sånn med armene i kors, så bare prat i vei. Når han først kommer i gang er det vanskelig å få inn et ord. Spesielt om du legger til alkohol, da er det klin umulig å smette inn med noe, advarer komikerkollega Bård Tufte Johansen før intervjuet vårt.

Antonsen bestiller en flaske mineralvann, tar plass ved kafébordet – og legger armene i kors.

Han er nærmest for en nasjonalskatt å regne, spesielt etter samarbeidet med Bård Tufte Johansen og Harald Eia i suksesser som «Ut i Vår Hage» og «Team Antonsen» på NRK, men også på grunn av det årelange samarbeidet med kompis Johan Golden. De to lager fortsatt radioprogrammet «Misjonen» på P4.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: I filmen «Putbullterje» (2005) spiller Antonsen minneverdig birolle som senternisse med sinne- og alkoholproblemer

Akkurat nå, ved siden av «Kongen befaler», har han og Bård Tufte Johansen stand up-showet «12 gode råd – fra to menn med lav utdanning» på Chat Noir. I tillegg er han er ute med ordboka «101 ord du trodde du kunne».

Skuespillerkollega Ine Jansen mener Antonsen har en helt ekstrem arbeidskondis.

– Det er veldig viktig for ham å levere – at ting blir bra. Atle er ikke typen som bare rister noe ut av ermet – og han er alltid godt forberedt. Han tør å tøye talentet sitt i flere retninger, og selvtilliten er en del av det som gjør ham så stor. Likevel finnes det ingen stjernenykker. Han er vennlig og pratsom med alle, bedyrer hun.

Les også: «Dommedagshotellet» er verdens høyeste, tomme bygning

Har kuttet ut øl før show

Antonsen ler godt når han får høre at Bård Tufte har beskrevet ham som et slags Reodor Felgen-maskineri, som noen ganger må harkes og veives i gang for å komme opp i marsjfart – mens det andre ganger er skuffa på for mye køl. I stand up-showet på Chat Noir tar de på et tidspunkt en high five. Ifølge Johansen er dette en smertefull opplevelse når Antonsen er over middels opplagt.

– Det har vel hendt at jeg har lagt litt mye i det. Det er litt pussig det der, for jeg synes alltid det går bedre når jeg må jazze meg litt opp. Hvis jeg har for mye energi i utgangspunktet har jeg lett for å gå litt for hardt ut, snakke for fort og litt over huene på folk. Og det hjelper ikke hvor godt stoff du har hvis du ikke tar med deg salen.

– Det er så hårfine nyanser. Hvis du puster litt feil i en setning blir det plutselig ikke like bra som forrige gang. Det er mange år siden jeg slutta å ta en øl eller to før jeg gjorde stand up for eksempel, for bare bitte litt kan gjøre at du mister fingerspitzgefühlen, sier Antonsen.

– Det blir ikke nødvendigvis dårlig, men litt dårligere. Det er de små forbedringene fra gang til gang som gjør at man kan spille samme forestilling flere hundre ganger. Det handler om optimalisering, legger han til.

(Saken fortsetter under)

Atle Antonsen. Foto: Pernille Vestengen
Atle Antonsen. Foto: Pernille Vestengen

Han er i ferd med å snakke seg varm nå – med albuene godt plantet på bordet.

– Hva er det som gjør det så stort – dette med å stå på scenen og lage TV-serier?

– Det er et sånt lekent og eventyrlig miljø, der du aldri trenger å bli voksen. Du kan bare fortsette å forstille deg. Det er ikke uten grunn at barn av skuespillere gjerne velger seg i samme retning. Nå var det ingen som drev med sånt i min familie da. Jeg bare oppdaget at jeg var flink til å få folk til å le. Det var min plattform.

Les også: Tusenvis i brexit-protest: – Dette må tilbake til folket

Kom godt med å være tjukk

Han vokste opp i et vanlig norsk hjem på Lillehammer, og på skolen ble unge Antonsen fort klassens klovn.

– Jeg ser i ettertid at det var veldig bra. Det kommer i hvert fall godt med når man er tjukk og har briller, for sånne kan det jo gå begge veier med. Det var veien ut av uføret for meg. Så ble det jo litt teater og russerevy og sånt – og nærradio med en kompis da jeg var 16. Og radio er noe jeg ikke klarer å slutte med. Jeg holder fortsatt på med Misjonen med Golden hver fredag og det er gull verdt for meg. Jeg har det med i alle kontrakter, at fredag formiddag er jeg opptatt.

(Saken fortsetter under)

Sammen med P4-makker Johan Golden lager Atle Antonsen radioprogrammet «Misjonen». Her fotografert i 2013. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sammen med P4-makker Johan Golden lager Atle Antonsen radioprogrammet «Misjonen». Her fotografert i 2013. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Antonsen møtte Johan Golden da de begge jobbet på Hovseter Fritidsklubb, Antonsen som leder og Golden på deltid. De to startet som venner – og ble komikerduo.

I 1999 ble de med i radioprogrammet «XL» på NRK P3, sammen med Espen Thoresen og Kristopher Schau.

– Vi fikk testa ut alt det vi aldri kunne gjort noe annet sted, og hadde det utrolig moro. Schau var jo mye tidligere ute med sin stunt-humor enn for eksempel «Jackass». Så ble det «XLTV» også og turné rundt om i landet – der publikum satte stadig nye øl-rekorder. Det kom mange gutteromsgutter til de greiene der, som sto aleine og bare bælma halvliter på halvliter.

Les også: Sexisme i beste sendetid

Elsker å smake på ord

Antonsen trives med en hektisk timeplan, og synes det har blitt enklere igjen nå, etter at de tre barna flyttet ut.

– Men en egen ordbok, hva handler det om?

– Jeg kommer med mine assosiasjoner rundt – og forklaringer på – 101 ord – iblandet noen tilløp til satire og ting i tida. Jeg har alltid vært veldig glad i ord og språk og liker å gå og smake på dem. Kanskje det er derfor jeg snakker så tydelig? Det startet egentlig da jeg var seks – sju år og leste Donald, og fikk sansen for ord som gisp og gulp og sånt. Også er jeg glad i gamle ord som tølper og stymper og såpekoker og så videre. Det er munngodt altså. Jeg fikk ordentlig blod på tann etter at jeg leverte noen bidrag til Norsk Konversasjonsleksikon fra Cappelens Forslag.

Antonsen legger ikke skjul på at hans personlige meninger skinner igjennom i enkelte av forklaringene i boken. Det er ikke helt uten grunn han har tatt med ord som omdømmeekspert, el-sensitiv, krenka, influenser, integrering og fjernhealing.

(Saken fortsetter under)

Antonsen plystret foran hele programlederstaben til NRK i Store Studio i Oslo da NRK i 2003 presenterte den nye humorserien "Ut i vår hage". I bakgrunnen ser vi Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Antonsen plystret foran hele programlederstaben til NRK i Store Studio i Oslo da NRK i 2003 presenterte den nye humorserien "Ut i vår hage". I bakgrunnen ser vi Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Ballett neste?

Denne selvtilliten Ine Jansen tillegger ham, forklarer Antonsen som rent faglig. Den må ikke forveksle med andre former for selvtillit.

– Jeg får stort sett til tingene jeg holder på med, fordi jeg legger ned den jobben det krever for å lykkes. Da jeg takket ja til «Tryllefløyten», visste jeg at jeg måtte dedikere meg i ett år. Jeg skjønte jo at jeg ble spurt fordi jeg kunne tilføre noe annet enn en proff operasanger, at jeg skulle løsne litt opp og skape kontakt med publikum. Gjøgle kan jeg, men alt det andre måtte jo sitte også. Jeg var ikke nervøs før premieren, for da hadde vi terpet og øvd så mye. Første gangen jeg skulle synge foran dirigenten og de andre sangerne derimot – da ble jeg en redd, liten guttunge altså, men det gikk over da jeg merket at de genuint mente det ville gå bra.

– Hva blir neste kunstart du prøver deg på?

– Det må jo bli balletten da. Jeg har mange år bak meg på danseskolen på Lillehammer, og det er gøy å få vist hva man kan. Nei da, selv om jeg har blitt spurt flere ganger, så kommer jeg ikke til å bli med i «Skal vi danse». Jeg er nok best på ironisk dans.

(Saken fortsetter under)

Espen Beranek Holm (Sir Bedevere, f.h.), Trond Espen Seim (Sir Lancelot), Atle Antonsen (Kong Arthur), Kim Sulocki (Patsy), Håvard Bakke (Sir Galahad) og Anders Baasmo Christensen (Sir Robin) hadde hovedrollene i musikalen Spamalot av Monty Python. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Espen Beranek Holm (Sir Bedevere, f.h.), Trond Espen Seim (Sir Lancelot), Atle Antonsen (Kong Arthur), Kim Sulocki (Patsy), Håvard Bakke (Sir Galahad) og Anders Baasmo Christensen (Sir Robin) hadde hovedrollene i musikalen Spamalot av Monty Python. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Antonsen forklarer at danseskoleperioden skyldtes moren hans, og bare var sånt man gjorde på Lillehammer på den tida.

– Og utrolig nok var det to jenter som hele tida kjempet om å få danse med meg. Det er første og eneste gang jeg har opplevd noe sånt.

Les også: Viser hvordan tysk industri hjalp nazistene med penger

Liker ikke overraskelser

Antonsen er opptatt av at man har begrenset med tid igjen som komiker etter fylte 50, skal vi tro scenekollega Bård. At det bare går en vei derfra, sånn at det gjelder å stå på så lenge det varer.

– Er dette noe du er urolig for?

– På et tidspunkt mister man litt aktualiteten, også kommer det nye som representerer sin generasjon. Du ser ikke mange toneangivende komikere på over 65 år. Men jeg har vært flink til å forberede meg på det også. Jeg har jo blitt bestefar og liker bedre å ha litt fri enn før, og siden mitt uttrykk og måten jeg jobber på er veldig energibasert, ser jeg ikke for meg at jeg kan holde på som nå i 15 år til.

– Heldigvis har jeg flere bein å stå på, så nei, jeg er ikke bekymra i det hele tatt. Derimot, siden jeg liker å ha kontroll og ikke er glad i overraskelser, håper jeg at jeg oppdager det selv først – når jeg bør begynne å trappe ned.

VIDEO: Atle Antonsen slår et slag for kildesortering

Antonsen mener jakten på latter blir en så stor del av komikeres identitet, at han lett kan skjønne at enkelte har vondt for å takle det når applausen dabber av.

– Det handler om at en stor bit av personligheten deres ikke er så relevant lenger, så det er fullt forståelig at noen gamle komikere blir litt bitre og sutrete. De burde riktignok holde det for seg sjøl, men det er forståelig. Uansett så har i hvert fall showet Bård og jeg har laget vist seg å funke, så det betyr vel at vi kan holde på en stund til ennå.

Les også: NRK-serien «Twin»: Tamt tvillingdrama

– Skammen er borte

Mye har skjedd siden Atle Antonsen og gutta i «XL» tillot seg det meste.

I dag får stort sett alle som stikker hodet fram kjørt seg i kommentarfeltene og sosiale medier – og det skal ikke mye til før noen føler seg krenka.

– Er det vanskeligere å være komiker i dag?

– Jeg går ikke rundt og tenker på om folk blir krenka, det ville hemmet jobben min. Tingen med sosiale medier er heller at alle slags folk finner hverandre. Det gikk gærninger rundt og sa at Gro Harlem Brundtland var mann før også, men de hadde ingen å snakke med. Nå kan sånne folk plutselig bli en bevegelse, fastslår Antonsen før han fortsetter:

– Også er skammen helt borte. Det er utrolig hva folk kan legge ut under fullt navn – og uvirkelig hva noen må tåle. Spesielt kvinner som tør å stå for noe. De som holder ut og står i det er virkelig helter, fastslår Antonsen.

(Saken fortsetter under)

I 2017 spilte Atle Antonsen i stykket "En handelsreisendes død". Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
I 2017 spilte Atle Antonsen i stykket "En handelsreisendes død". Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Han mener det burde innføres en sertifikatordning for ytringsfrihet – med prikksystem.

– Når noen har gått for langt kan vi helt enkelt si at; «Nå har det kommet så mye dritt fra deg – at nå får ikke du si noe som helst på ett år. Du får tilbake lappen om et år, men skjer det igjen så ryker den for godt». Når folk får gå så totalt av skaftet medfører det jo også en så ekstrem polarisering at diplomati blir den nye punken. Hvis noen sier: «Vet du hva? Jeg synes dere begge har rett egentlig jeg» – så blir det sånn: «Fy faen! Du er rå ass!».

Les også: Mørkt og morsomt mordmysterium

– Hvem trenger Trump?

Antonsen synes likevel samfunnsutviklingen har ført til en viss økning i underholdningsverdi, og kanskje aller mest langt ute på høyresiden.

– Ja, hva skulle vi gjort uten folk som Per Sandberg for eksempel? Verden blir større av sånne artige folk. Her har han vært Frp-politiker i årevis, så blir han sammen med Bahareh – og begynner å klage over at det er så mye fordommer i Frp. Altså – ord blir fattige. Det er som når noen dør, jeg klarer ikke å si noe om det. Hvem trenger Trump?

Selv om manusforfatter Antonsen har stått bak flere TV-serier, vil han ikke kalle seg et skrivende menneske. Han er ikke blant dem som har skuffen full av skriblerier.

– Jeg kunne for eksempel ikke ha skrevet et helt filmmanus alene, da må jeg ha med meg noen som kan det med å bygge opp fra start til slutt. Jeg er best på ideer og dialog – og halvtimes episoder passer meg bra. Jeg jobber med konkrete prosjekter og liker ikke noe halvgjort. Når jeg dør kommer det ikke til å ligge igjen en eneste liten lapp, med en urealisert idé på, i skrivebordsskuffen.

– Jeg ble ei fnisedokke

Han forteller at han lærte mye om håndverket av å jobbe med Bård og Harald, som hadde en ganske annen framgangsmetode enn han selv var vant med.

– Jeg var mer sånn som løp rundt og fant på ting, mens de satte seg ned og skrev én sketsj før lunsj – og én etter. Jeg hadde veldig godt av mer nitid jobbing med manusbiten. Jeg synes også «Ut i vår hage» ble noe av det mest helstøpte og morsomste jeg har vært med på.

(Saken fortsetter under)

NRK Marienlyst en gang i 2007: Gutta har brukt opp hele budsjettet på de første fem episodene av «Ut i vår hage 2» – og må snekre sammen en slags studioløsning for i det hele tatt å få laget den siste episoden. Foran kameraet intervjuer Bård Tufte Johansen Harald Eias Oslolosen, som arrangerer en form for quiz.

Utenfor kamera holder Atle Antonsen på å dø av latter.

– Jeg har aldri ledd mer av noe noensinne enn av Oslolosen. Jeg elsker den umotiverte brølinga – og denne fyren som bare finner på sin egen sannhet og har rett samma hva. Og her bare sprakk jeg. Jeg ble ei fnisedokke og lo meg skalla. Det var så uproft, men jeg orka ikke engang å bry meg om at latteren kom med på opptaket. Jeg lå og rulla ute i kulissene og klarte nesten ikke å se på. Når jobben kan by på sånt, så har du ikke noe særlig å klage på altså.

Fem favoritter

Musikk: Alltid Nick Cave og kvalitetsrock som f.eks. Gluecifer, men gjerne jazz også (ikke gladjazz da selvsagt).

Film: Fikk nylig sett trilogien «Before Sunrise», «Before Sunset» og «Before Midnight» og likte dem forbausende godt.

Bok: «Norsk Etymologisk Ordbok, «Slaktehus 5» av Kurt Vonnegut, «Terningmannen» av Luke Rhinehart – eller noe annet.

Mat: Asiatisk blir aldri feil. (Har dog ikke prøvd hund.) Men også norske klassikere, som ekte ertesuppe.

Sted: Hytta eller hjemme eller storbyferie i f.eks. New York. Og Oslo. Digger Oslo.

Saken er opprinnelig publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:51 Historisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51 Tidlig fyrverkeri og dobbel av Haaland-erstatter Sørloth19:25 Nå kan norske tog få to etasjer19:09 Bill Clinton til Trump: Gjør jobben din!18:42 Statsministeren: Frode Berg kommer hjem så snart det er praktisk mulig18:04 Tidligere Trump-rådgiver Roger Stone kjent skyldig på alle punkter18:02 Kneproblemer og Haaland-avbud rett før avspark mot Færøyene17:56 Manshaus gikk rettens vei for å beholde kontrollen over formuen – tapte17:45 NRK vil ikke beklage til Treholt: – Viktig å beskrive handlingsmønsteret16:50 Høyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30 Gratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55 Tror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54 Følte seg truet av Trump under høringen15:15 Tyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07 Kirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06 Skal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11 Equinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02 Valg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01 Palestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52 Frode Berg løslatt i Litauen13:42 Helsesista får dialektpris13:11 Klæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10 Støttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56 Trumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56 Svømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50 Spiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRKs «gråtehistorie»12:39 Pressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38 Guvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22 Internasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03 Oscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41 Snøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39 Moskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26 Ordfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55 Ny ordning gjør det enklere å melde flytting10:53 Nær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44 Roper varsku om stigende havnivå10:09 Hamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55 Halvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38 Hovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær09:35 Nytt cruiseskip bidrar til 100.000 nye cruiseturister til Bergen09:07 Lippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen08:48 Siv skroter forslag til innstramming i boliglån08:30 Thorsby skynder seg langsomt mot fast plass08:21 Sveriges SSB med omfattende feil i arbeidsledighetsstatistikk – norske Evry får skylda08:18 Kvinne i 25-årsalderen funnet død i bil i Malmö08:12 Sjøvegan-drapet ankes til Høyesterett08:11 Zikasmitte i Europa før første gang08:09 Regjeringen gjør ingen endringer i boliglånsforskriften07:48 Sterling reagerer på Gomez-buing07:33 500 gater og veier i Norge har fått nye navn07:23 Oslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern07:20 Fotball: 1. divisjon oppsummert i tall07:02 SD største parti i Sverige på måling06:59 Litauens president har benådet to spiondømte russere06:39 King om målrekorden: – Han tar meg nok igjen ganske kjapt06:15 Kvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo06:10 Dette skjer i dag06:09 Dette skjedde i natt05:54 Kripos har hentet hjem overgrepstiltalt nordmann05:36 To palestinere såret i israelske luftangrep mot Gazastripen05:30 Rødt vil bruke 5,3 milliarder kroner mot familiefattigdom05:00 Trump: Riksrettsprosessen veldig tøft for familien04:12 Warrens skatteforslag får kritikk03:46 Forsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen03:10 Ansatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen03:01 Stoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri01:42 To elever drept i skyting på skole i California01:22 MDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59 Nær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14 Ronaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04 Trump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42 Datter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22 Pompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08 Pelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55 Ble fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33 Tyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26 Kvinne siktet for drap i Oslo20:17 Nav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49 Swire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18 USA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46 Fant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39 Krigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13 Nytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37 Elever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15 Italia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13 Kinas overvåkning av nordmenn16:56 Xi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42 Enhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00 Hva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14 Tyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13 Arsenal-legende tar over MLS-klubb15:01 – Enkelte steder i landet er det grunn til å være redd14:55 Kobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52 Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43 «Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24 Tyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22 Professorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58 Nytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22 Boken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59 Europas «glemte» migrantleir
Siste nytt
19:51SportHistorisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51SportTidlig fyrverkeri og dobbel av Haaland-erstatter Sørloth19:25ReiseNå kan norske tog få to etasjer19:09PolitikkBill Clinton til Trump: Gjør jobben din!18:42NorgeStatsministeren: Frode Berg kommer hjem så snart det er praktisk mulig18:04VerdenTidligere Trump-rådgiver Roger Stone kjent skyldig på alle punkter18:02SportKneproblemer og Haaland-avbud rett før avspark mot Færøyene17:56NorgeManshaus gikk rettens vei for å beholde kontrollen over formuen – tapte17:45NorgeNRK vil ikke beklage til Treholt: – Viktig å beskrive handlingsmønsteret16:50NorgeHøyesterett forkaster Svein Ludvigsens anke16:30NorgeGratis-taxi skal ta Oslo-kvinner trygt hjem fra julebord15:55SportTror Ødegaard kan rekke Real-kampen15:54PolitikkFølte seg truet av Trump under høringen15:15VerdenTyrkia utviser 40.000 flyktninger fra Istanbul15:07NorgeKirkenes-ordfører om Berg-utveksling: – En gledens dag15:06MotorSkal investere 60 milliarder euro i elbiler14:11PengerEquinor kjøper inspeksjonstjenester for 3,5 milliarder kroner14:02PolitikkValg i Hviterussland uten reell opposisjon14:01VerdenPalestinere sier at Israel bombet feil manns familie13:52VerdenFrode Berg løslatt i Litauen13:42KulturHelsesista får dialektpris13:11SportKlæbos erkerival regjerte i langrennsåpning13:10NorgeStøttegruppen for Frode Berg: – Dette er norgeshistorie12:56PolitikkTrumps rådgiver frykter ikke å bli latt i stikken12:56SportSvømmer forklarer smadret dopingprøve for hele verden12:50NyheterSpiondømte Treholt tar kraftig oppgjør med NRKs «gråtehistorie»12:39KulturPressestøtten til Morgenbladet mer enn doblet12:38ReiseGuvernør i Indonesia: Fattige turister ikke er velkomne12:22ReiseInternasjonal rangering: Billig parkering gjør Oslo til en god by for bilister12:03NorgeOscar André Ocampo Overn (15) bisettes11:41VerdenSnøkaos i Frankrike – 300.000 boliger uten strøm11:39VerdenMoskva vil gjengjelde Litauens benådning av spiondømte russere11:26ReiseOrdfører: – Vi har ødelagt Venezia10:55NorgeNy ordning gjør det enklere å melde flytting10:53VerdenNær en halv million drevet på flukt av flom i Sør-Sudan10:44VerdenRoper varsku om stigende havnivå10:09VerdenHamas ikke lenger skyteskive for Israel09:55NorgeHalvparten av norske teologer jobber ikke som prester09:38NorgeHovedtillitsvalgt: – Nav er i hardt vær09:35ReiseNytt cruiseskip bidrar til 100.000 nye cruiseturister til Bergen09:07SportLippi gir seg som landslagssjef i Kina – igjen08:48PengerSiv skroter forslag til innstramming i boliglån08:30SportThorsby skynder seg langsomt mot fast plass08:21PengerSveriges SSB med omfattende feil i arbeidsledighetsstatistikk – norske Evry får skylda08:18VerdenKvinne i 25-årsalderen funnet død i bil i Malmö08:12NorgeSjøvegan-drapet ankes til Høyesterett08:11Helse og livsstilZikasmitte i Europa før første gang08:09NorgeRegjeringen gjør ingen endringer i boliglånsforskriften07:48SportSterling reagerer på Gomez-buing07:33Norge500 gater og veier i Norge har fått nye navn07:23KulturOslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern07:20SportFotball: 1. divisjon oppsummert i tall07:02PolitikkSD største parti i Sverige på måling06:59VerdenLitauens president har benådet to spiondømte russere06:39SportKing om målrekorden: – Han tar meg nok igjen ganske kjapt06:15NorgeKvinne siktet for drap og drapsforsøk i Oslo06:10NorgeDette skjer i dag06:09NorgeDette skjedde i natt05:54NorgeKripos har hentet hjem overgrepstiltalt nordmann05:36VerdenTo palestinere såret i israelske luftangrep mot Gazastripen05:30PolitikkRødt vil bruke 5,3 milliarder kroner mot familiefattigdom05:00VerdenTrump: Riksrettsprosessen veldig tøft for familien04:12PengerWarrens skatteforslag får kritikk03:46NorgeForsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen03:10NorgeAnsatte mener styret må gå om det blir kutt på Politihøgskolen03:01VerdenStoltenberg frykter IS-fanger kan slippe fri01:42VerdenTo elever drept i skyting på skole i California01:22PengerMDG vil øke bensinavgiften med fem kroner literen00:59VerdenNær 14 millioner amerikanere så riksrettshøringen00:14SportRonaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal00:04VerdenTrump ber høyesterett gripe inn for å stanse skatteinnsyn23:42NorgeDatter meldte faren til barnevernet etter funn av nakenbilder23:22VerdenPompeo: Europa må hente hjem sine IS-krigere22:08VerdenPelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55VerdenBle fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33SportTyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26NorgeKvinne siktet for drap i Oslo20:17PengerNav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49PengerSwire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18PengerUSA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46Helse og livsstilFant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39NorgeKrigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13KulturNytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37VerdenElever drept - flere såret i skyting på skole i California17:15ReiseItalia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13PolitikkKinas overvåkning av nordmenn16:56VerdenXi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42VerdenEnhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00StemmerHva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14Helse og livsstilTyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13SportArsenal-legende tar over MLS-klubb15:01Motor– Enkelte steder i landet er det grunn til å være redd14:55VerdenKobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52NorgeKvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43Kultur«Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24VerdenTyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22PengerProfessorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58PolitikkNytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22KulturBoken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59VerdenEuropas «glemte» migrantleir
Populært