LO: Uaktuelt med kutt i sykelønn

LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik reagerer på forslaget fra et sysselsettingsutvalg om å gjøre endringer i sykelønnsordningen.
LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik reagerer på forslaget fra et sysselsettingsutvalg om å gjøre endringer i sykelønnsordningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik avviser alle forslag om kutt i sykelønnsordningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– LO går kraftig imot ethvert kutt i sykelønnsordningen og andre trygdeordninger. Det løser ikke de virkelige utfordringene med å få folk i jobb, men fratar kun svake grupper inntekt, sier hun i en pressemelding.

Et utvalg ledet av professor Steinar Holden la torsdag fram forslag til tiltak for å få flere syke og uføre i jobb. LO reagerer sterkt på forslaget om at lønn under sykdom reduseres til 80 prosent for dem som har vært syke i mer enn seks måneder.

– Det virker ikke som om utvalget har tatt inn over seg at det er leger som sykmelder. Det er ikke valg den enkelte gjør fordi det lønner seg økonomisk, sier Hessen Følsvik, som frykter forslaget vil kunne ramme lavtlønte og langtidssyke.

Aktuelt: Utvalg foreslår ny sykepengeordning

NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom ser fram til å drøfte saken videre når partene i arbeidslivet nå blir invitert med i utvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når det gjelder sykepenger, er det viktig at utgiftene til bedriftene ikke øker. Vi må også se på hvordan dette slår ut for ulike bransjer. Det må heller ikke bli slik at arbeidsgivere vegrer seg for å ansette folk med helseutfordringer, sier hun til NTB.

Aktuelt: Høyesterett lar NAV overprøve sykemelding

Virke-sjef Ivar H. Kristensen mener det er positivt at utvalget foreslår konkrete endringer i sykelønnsordningen.

– Det er helt i tråd med det Virke har tatt til orde for når ekspertgruppen foreslår endringer som er kostnadsnøytrale for arbeidsgiverne, men som øker både arbeidsgivers og arbeidstakers insentiv til å få ned langtidsfraværet, sier han.

Aktuelt: Gunvor (70) er i full jobb, men nektes sykepenger