Utvalg foreslår ny sykepengeordning

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et sysselsettingsutvalg foreslår en ny sykepengeordning og en arbeidsorientert uføretrygd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sysselsettingsutvalget fikk 12. januar 2018 i oppdrag å analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge, samt analysere utviklingen i mottak av inntektssikringsytelser.

Også reduserte minstenivåer for arbeidsavklaringspenger for unge, men samtidig økt oppfølging, tettere oppfølging og økte ressurser til arbeidsrettede tiltak og tiltak for økt sysselsetting blant seniorer og eldre er blant forslagene fra ekspertgruppen, ifølge en pressemelding.

Hensikten med tiltakene er å bidra til at flere kommer i arbeid, at flere får utnyttet sin arbeidsevne og at færre får unødig langvarige stønadsforløp eller faller utenfor arbeidslivet på en varig stønad.

Professor Steinar Holden fra Universitetet i Oslo presenterte ekspertgruppens forslag og overrakte rapporten til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om norsk økonomi er inne i en oppgangskonjunktur og sysselsettingen øker, er Hauglie urolig for at sysselsettingen er for lav for noen grupper. Hun har pekt på at innvandrere og funksjonshemmende i for stor grad står utenfor arbeidsmarkedet, og at det er blitt flere unge på helserelaterte ytelser.

Rapporten som ble lagt fram torsdag, er bare første skritt i prosessen. I fase to vil partene i arbeidslivet og fagekspertene det neste året fortsette drøftingen og ta stilling til forslagene fra ekspertgruppen og eventuelle ytterligere forslag.