Helse Sørøst: Vi bruker billigere øyebehandling enn tidligere

<p>Illustrasjonsfoto.</p>
Illustrasjonsfoto.

Staten har fått kritikk for å ha kjøpt privat øyebehandling hos Aleris for seks ganger offentlig pris. Helse Sørøst sier de i år har inngått billigere avtaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Helse Sørøst har i 2018 inngått nye avtaler med private leverandører som åpner for bruk av den rimeligste medisinen, noe som også bidrar til at prisen for behandlingen er betydelig lavere enn i den gamle avtalen, skriver Helse Sørøst i en pressemelding torsdag.

Staten har i flere år kjøpt privat øyebehandling for 200 millioner kroner, der offentlig pris er 33 millioner kroner eller 3.700 kroner per injeksjon, skrev Bergens Tidende tirsdag.

Bakgrunn: Staten kjøpte private øyeoperasjoner for seks ganger prisen

Det etter at Helse Sørøst i en anbudskonkurranse i 2013 inngikk en fireårig avtale med Aleris, en avtale som nylig har fått knusende kritikk av både Ap, SV og KrF.

Helseforetaket hevder at kunnskapsgrunnlaget for behandling av øyesykdommen var en annen i 2013, da det pågikk en studie av et mye billigere legemiddel som ikke var godkjent da, men som siden har blitt godkjent.

– Avtalen ble inngått fordi det ikke var kapasitet i våre egne helseforetak til å behandle alle pasientene, svarer tilføyer de i pressemeldingen.

Personvernpolicy