Høgmo fortsatt landslagssjef

Per-Mathias Høgmo fortsetter som landslagssjef for det norske herrelandslaget i fotball. Her under kampen mot San Marino.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Per-Mathias Høgmo fortsetter som landslagssjef for det norske herrelandslaget i fotball. Her under kampen mot San Marino.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo, leder Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble utfallet av forbundsstyrets diskusjoner i kjølvannet av de to siste VM-kvalifiseringskampene. Norge tapte 0-1 for Aserbajdsjan, og slo så San Marino 4-1 på Ullevaal.

– I etterkant av kampen mot San Marino har forbundsstyret diskutert situasjonen. Som grunnlag for disse diskusjoner har toppfotballsjefen gitt sine vurderinger til forbundsstyret, og presidenten har hatt samtaler med landslagssjefen og fått hans vurderinger, melder NFF på fotball.no onsdag.

– Med bakgrunn i ovennevnte vurderinger og styrets egen vurdering av situasjonen, har styret konkludert med at Per-Mathias Høgmo leder Norge mot Tsjekkia. Nå rettes alt fokus inn mot forberedelser til denne viktige kampen, heter det videre.

Les også: Drillo vil bytte ut Høgmo

Bred evaluering

Fotballpresident Terje Svendsen varslet etter tapet i Aserbajdsjan at NFF-styret ville fremskynde den planlagte evalueringsprosessen rundt landslaget. Den skulle etter planen ha startet etter Tsjekkia-kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forbundsstyret er ikke fornøyd med resultat- og prestasjonsutviklingen for A-landslaget for herrer. Vi har spilt tre VM-kvalifiseringskamper og ligger tre poeng bak det som var realistisk å forvente. Med seier i Tsjekkia vil vi være med for fullt i kampen om andreplassen i gruppa vår som kan gi playoff-plass til VM i Russland i 2018, skriver NFF.

Forbundsstyret varsler at det i henhold til den opprinnelige planen vil gjennomføre en grundigere og bredere evaluering etter Tsjekkia-kampen.

Les mer: Høgmo skal evalueres i nær framtid

Kritikk

Særlig i etterkant av tapet i Aserbajdsjan ble det rettet krass kritikk mot landslagssjefen. Selv var Høgmo krystallklar på at han skulle fortsette arbeidet mot Tsjekkia-kampen.

– Jeg er rett mann til å lede dette laget, sa han etter Ullevaal-seieren mot San Marino.

På spørsmål fra NTB om han trodde han ledet Norge mot Tsjekkia i november, lød svaret:

– Ja, det er jeg veldig trygg på.

Norge møter Tsjekkia i Praha fredag 11. november.

Les også: Landslagets supporterklubb: La oss slippe Høgmo