Meny

Landslagets supporterklubb: La oss slippe Høgmo

Oslo 20161011. VM-kvalifisering fotball menn: Norge-San Marino. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20161011. VM-kvalifisering fotball menn: Norge-San Marino. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fotballandslagets supporterklubb, Oljeberget, har fått nok. I et åpent brev til fotballpresident Terje Svendsen krever de at Per-Mathias Høgmo har ledet sin siste landskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang landslagets offisielle supporterklubb tar opp trenerspørsmålet.

– Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på Internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90 prosent av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå, skriver president Lars Olav Karlsen i et åpent brev på klubbens hjemmeside.

Les hele brevet nederst i saken!

På landskampen mot San Marino onsdag var i overkant av 100 supportere fra Oljeberget på plass.

Da San Marino utliknet etter 54 minutter, var det flere på tribunen som jublet. Lederen i supporterklubben, Lars Olav Karlsen, sier ingen i supporterklubben jublet for bortelagets scoring, men at fotballpresidenten bør ta det som et tydelig tegn på misnøye.

– Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det ett sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, og derfor kommer dette brevet, skriver Karlsen.

Høgmo: – Jeg er rett mann

Selv var Per-Mathias Høgmo sikker etter kampen på at han er rett mann til å lede Norge videre.

– Vi har en kvalifisering bak oss som var en av de beste siden 2000. Vi har fått en litt treg start i høst, men vi har hatt voldsomt mye skader hele dette året. Nå håper jeg vi får spillere tilbake etter hvert, sa Høgmo på spørsmål fra NTB om hvorfor han er rett mann i sjefsjobben også framover.

Det var fotballpresident Terje Svendsen som åpnet for at Høgmos jobb skulle evalueres etter San Marino-oppgjøret. Det skjedde på flyplassen etter 0-1-tapet i Aserbajdsjan lørdag.

Les også: Selnæs-utbrudd avslørt: – Dere er så helvetes dårlige

Ekspert mener Høgmo bør få fortsette

Flere eksperter har de siste dagene tatt til orde for at Høgmø bør slutte. NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, mener Høgmo bør fortsette.

Løken mener i hvert fall at det ikke bør komme et trenerskifte før neste kamp.

– Hadde dette endt med uavgjort, kunne ikke Høgmo ha fortsatt. Da hadde troen på det norske landslaget blitt borte og lufta vært helt ute av ballongen med tanke på sponsorer og generelt, sier Løken til NTB.

– Jeg tror Høgmo kommer til å sitte i hvert fall til etter kampen mot Tsjekkia. Er vi etter den ikke med i kampen om andreplassen i puljen, så bør man se i retning av en ny trener.

Les saken: Høgmo bør få fortsette

Her er brevet i sin helhet:

Jeg håper du fikk det med deg i går – men vi var litt i overkant av 100 stykker og vi holdt koken stort sett hele kampen for å holde stemningen oppe, selv om det ikke alltid var like enkelt med tanke på at Norge ikke scoret egne mål før helt mot slutten av kampen. Du la kanskje også merke til at selv om det ble knusk stille hos oss da San Marino scoret så var det stor jubel på resten av tribunen på tross av at San Marino stilte med nøyaktig 0 supportere. Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det ett sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, og derfor kommer dette brevet.

Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90% av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå.

Høgmo klarte i går å gå ut å si at han avsluttet forrige kvalik bedre enn noen andre de siste 15 årene – men like vel taper han kamper som i utgangspunktet er en gavepakke, og vi gruer oss til å finne ut hvor langt ned på FIFA rankingen vi er nå. (En ranking Høgmo viser liten interesse for – men som avgjør hvilke lag vi kommer i gruppe med i kvaliker). I fjor dro vi i hopetall til Ungarn for å være tilstede og støtte laget i den viktige kampen for å komme til EM, og Høgmo takket supporterne med å stille uten en eneste spiss til å score de målene vi trengte. En skulle nesten tro at man ville sikre seg at man IKKE vant, men så galt kan det vel ikke være. Så kan en si at man gamblet for å få ett moment – men når Høgmo i etterkant går i dekning og etter flere måneder sier at han ikke angrer en eneste ting, ja da må en lure på om han vet hva han driver med.

Folk ler når Høgmo har pressekonferanse, og det er fordi det han sier er så latterlig at man ikke kan ta det seriøst. Hvordan er det mulig etter den utrolig flaue kampen mot Aserbajdsjan å gå ut å si at vi gjorde mye bra og vi hadde en god treningsuke? Det har overhode ingenting å si om de har hatt det stas på trening, som landslag er det eneste som betyr noe poeng. Etter å ha slått San Marino i går, ett lag som ikke har scoret ett eneste mesterskapsmål på bortebane på 15 år men som utrolig nok klarte det på Ullevaal, går han ut å sier at han er rett mann for landslaget nesten fordi han vant mot San Marino? Er det virkelig på ett så lavt nivå vi legger oss?

I tillegg har Høgmo fått igjennom tidenes dyreste regime fordi landslaget vårt skal «proffesjonaliseres». Ifølge statistikken før de to siste kampene gjør vi det dårligere enn under siste perioden til Drillo – og han fikk fyken på dagen og ble tuppet ut på en forferdelig måte, fordi det var essensielt at Høgmo fikk starte på snuoperasjonen. Nå har han forsøkt i 3 år – og vi gjør det dårligere enn før han begynte. Så lang tid kan vi ikke holde på – vi må ha inn en trener som tar utgangspunkt i de spillerne vi har og bruker dem best mulig for å ta poeng, som jo tross alt er derfor vi spiller kamper.

Vær så snill – la oss slippe flere kamper med Høgmo. La oss få inn en trener som gjør at vi får troa på at han vet hva som skal til for å vinne kamper, en trener som kommuniserer at dårlige kamper er dårlige slik at vi kan tro han når han sier at vi skal jobbe for å gjøre det bedre. Er ikke laget bedre så godtar vi tap, og vi støtter opp videre for å bygge videre – men vi trenger en trener som gir inntrykk av at han skjønner hva han driver med, en trener som ikke taper så til de grader mange kamper som vi i realiteten skulle slått.

Vi skal uansett gjøre vår jobb, som er å komme på landskamper å jobbe for så bra stemning som bare mulig, så håper vi at dere tar de rette beslutningene rundt trenerspørsmålet.

For Oljeberget Supporterklubb

Lars Olav Karlsen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:13 Trump gjenåpner konsulat på Grønland10:12 Sophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11 Basketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53 – Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49 Russisk robot har problemer i verdensrommet09:36 Politiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53 Forskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17 Tysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28 Sergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00 Trump truer med toll på fransk vin06:50 Trump roser Danmarks statsminister06:15 Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11 Kina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09 To menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50 Dette skjer i dag05:49 Ernas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30 Dette skjedde i natt05:03 Migranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56 EFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52 Tre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17 Bolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04 Politiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02 Tutta to slag under par i Canada02:39 Politiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39 Hovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05 Uruguays president har fått lungekreft02:03 Raja: – En stor seier for Venstre01:16 Brasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02 To personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44 Kritisk for mann som ble reddet opp av vann i Oppdal00:36 Trump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34 Trump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21 Carlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20 Solberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08 Wall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05 Venstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33 Støre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14 SV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27 USAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23 Jensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15 Verdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03 Macron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52 Zarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36 Magnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25 Erdogan møter Putin19:38 Statsministeren stilte bom-ultimatum19:26 Sikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22 Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21 IS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15 Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54 Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37 Demonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55 Verdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29 30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart
Siste nytt
10:13VerdenTrump gjenåpner konsulat på Grønland10:12NorgeSophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11SportBasketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53Politikk– Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49VerdenRussisk robot har problemer i verdensrommet09:36NorgePolitiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53VerdenForskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17VerdenTysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28NorgeSergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00VerdenTrump truer med toll på fransk vin06:50VerdenTrump roser Danmarks statsminister06:15VerdenNord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11VerdenKina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09NorgeTo menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50NorgeDette skjer i dag05:49NorgeErnas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30NorgeDette skjedde i natt05:03VerdenMigranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56VerdenEFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52NorgeTre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17VerdenBolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04NorgePolitiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02SportTutta to slag under par i Canada02:39NorgePolitiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39SportHovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05VerdenUruguays president har fått lungekreft02:03NorgeRaja: – En stor seier for Venstre01:16VerdenBrasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02NorgeTo personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44NorgeKritisk for mann som ble reddet opp av vann i Oppdal00:36VerdenTrump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34VerdenTrump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21SportCarlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20NorgeSolberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08VerdenWall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05PolitikkVenstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33PolitikkStøre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14PolitikkSV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27VerdenUSAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23PolitikkJensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15VerdenVerdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03VerdenMacron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52VerdenZarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36SportMagnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25VerdenErdogan møter Putin19:38PolitikkStatsministeren stilte bom-ultimatum19:26MotorSikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22VerdenFrankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21PolitikkIS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15PolitikkPolitiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54NorgeEtterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37PolitikkDemonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55ReiseVerdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29Verden30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart
Populært