Landslagets supporterklubb: La oss slippe Høgmo

Oslo 20161011. VM-kvalifisering fotball menn: Norge-San Marino. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20161011. VM-kvalifisering fotball menn: Norge-San Marino. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fotballandslagets supporterklubb, Oljeberget, har fått nok. I et åpent brev til fotballpresident Terje Svendsen krever de at Per-Mathias Høgmo har ledet sin siste landskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang landslagets offisielle supporterklubb tar opp trenerspørsmålet.

– Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på Internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90 prosent av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå, skriver president Lars Olav Karlsen i et åpent brev på klubbens hjemmeside.

Les hele brevet nederst i saken!

På landskampen mot San Marino onsdag var i overkant av 100 supportere fra Oljeberget på plass.

Da San Marino utliknet etter 54 minutter, var det flere på tribunen som jublet. Lederen i supporterklubben, Lars Olav Karlsen, sier ingen i supporterklubben jublet for bortelagets scoring, men at fotballpresidenten bør ta det som et tydelig tegn på misnøye.

– Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det ett sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, og derfor kommer dette brevet, skriver Karlsen.

Høgmo: – Jeg er rett mann

Selv var Per-Mathias Høgmo sikker etter kampen på at han er rett mann til å lede Norge videre.

– Vi har en kvalifisering bak oss som var en av de beste siden 2000. Vi har fått en litt treg start i høst, men vi har hatt voldsomt mye skader hele dette året. Nå håper jeg vi får spillere tilbake etter hvert, sa Høgmo på spørsmål fra NTB om hvorfor han er rett mann i sjefsjobben også framover.

Det var fotballpresident Terje Svendsen som åpnet for at Høgmos jobb skulle evalueres etter San Marino-oppgjøret. Det skjedde på flyplassen etter 0-1-tapet i Aserbajdsjan lørdag.

Les også: Selnæs-utbrudd avslørt: – Dere er så helvetes dårlige

Ekspert mener Høgmo bør få fortsette

Flere eksperter har de siste dagene tatt til orde for at Høgmø bør slutte. NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, mener Høgmo bør fortsette.

Løken mener i hvert fall at det ikke bør komme et trenerskifte før neste kamp.

– Hadde dette endt med uavgjort, kunne ikke Høgmo ha fortsatt. Da hadde troen på det norske landslaget blitt borte og lufta vært helt ute av ballongen med tanke på sponsorer og generelt, sier Løken til NTB.

– Jeg tror Høgmo kommer til å sitte i hvert fall til etter kampen mot Tsjekkia. Er vi etter den ikke med i kampen om andreplassen i puljen, så bør man se i retning av en ny trener.

Les saken: Høgmo bør få fortsette

Her er brevet i sin helhet:

Jeg håper du fikk det med deg i går – men vi var litt i overkant av 100 stykker og vi holdt koken stort sett hele kampen for å holde stemningen oppe, selv om det ikke alltid var like enkelt med tanke på at Norge ikke scoret egne mål før helt mot slutten av kampen. Du la kanskje også merke til at selv om det ble knusk stille hos oss da San Marino scoret så var det stor jubel på resten av tribunen på tross av at San Marino stilte med nøyaktig 0 supportere. Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det ett sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, og derfor kommer dette brevet.

Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per Mathias Høgmo. Det skrives mye på internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90% av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå.

Høgmo klarte i går å gå ut å si at han avsluttet forrige kvalik bedre enn noen andre de siste 15 årene – men like vel taper han kamper som i utgangspunktet er en gavepakke, og vi gruer oss til å finne ut hvor langt ned på FIFA rankingen vi er nå. (En ranking Høgmo viser liten interesse for – men som avgjør hvilke lag vi kommer i gruppe med i kvaliker). I fjor dro vi i hopetall til Ungarn for å være tilstede og støtte laget i den viktige kampen for å komme til EM, og Høgmo takket supporterne med å stille uten en eneste spiss til å score de målene vi trengte. En skulle nesten tro at man ville sikre seg at man IKKE vant, men så galt kan det vel ikke være. Så kan en si at man gamblet for å få ett moment – men når Høgmo i etterkant går i dekning og etter flere måneder sier at han ikke angrer en eneste ting, ja da må en lure på om han vet hva han driver med.

Folk ler når Høgmo har pressekonferanse, og det er fordi det han sier er så latterlig at man ikke kan ta det seriøst. Hvordan er det mulig etter den utrolig flaue kampen mot Aserbajdsjan å gå ut å si at vi gjorde mye bra og vi hadde en god treningsuke? Det har overhode ingenting å si om de har hatt det stas på trening, som landslag er det eneste som betyr noe poeng. Etter å ha slått San Marino i går, ett lag som ikke har scoret ett eneste mesterskapsmål på bortebane på 15 år men som utrolig nok klarte det på Ullevaal, går han ut å sier at han er rett mann for landslaget nesten fordi han vant mot San Marino? Er det virkelig på ett så lavt nivå vi legger oss?

I tillegg har Høgmo fått igjennom tidenes dyreste regime fordi landslaget vårt skal «proffesjonaliseres». Ifølge statistikken før de to siste kampene gjør vi det dårligere enn under siste perioden til Drillo – og han fikk fyken på dagen og ble tuppet ut på en forferdelig måte, fordi det var essensielt at Høgmo fikk starte på snuoperasjonen. Nå har han forsøkt i 3 år – og vi gjør det dårligere enn før han begynte. Så lang tid kan vi ikke holde på – vi må ha inn en trener som tar utgangspunkt i de spillerne vi har og bruker dem best mulig for å ta poeng, som jo tross alt er derfor vi spiller kamper.

Vær så snill – la oss slippe flere kamper med Høgmo. La oss få inn en trener som gjør at vi får troa på at han vet hva som skal til for å vinne kamper, en trener som kommuniserer at dårlige kamper er dårlige slik at vi kan tro han når han sier at vi skal jobbe for å gjøre det bedre. Er ikke laget bedre så godtar vi tap, og vi støtter opp videre for å bygge videre – men vi trenger en trener som gir inntrykk av at han skjønner hva han driver med, en trener som ikke taper så til de grader mange kamper som vi i realiteten skulle slått.

Vi skal uansett gjøre vår jobb, som er å komme på landskamper å jobbe for så bra stemning som bare mulig, så håper vi at dere tar de rette beslutningene rundt trenerspørsmålet.

For Oljeberget Supporterklubb

Lars Olav Karlsen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:23 British Airways innstiller alle flygninger til Kinas fastland07:57 Medier: Republikanerne er ikke sikre på om de kan hindre riksretts-vitner07:43 Høyere overskudd for Telenor07:32 Færre elever mobbes07:22 «Nye IS» kan bruke barn som dør i propaganda07:00 To av tre studenter vet ikke hvordan de skal si fra om trakassering06:53 Danmark truer EU med veto06:28 Frykter at minst 9.000 er smittet av Wuhan-viruset06:16 Bergensbanen åpnet ved Vikersund etter dødsulykke06:00 Dette skjer i dag06:00 Forsvarer nekter innsyn i femåringens helsetilstand05:51 Snøskred stenger E6 i Finnmark05:45 Ap beveger seg mot nei til å flytte iskanten nordover05:37 Apple rapporterte om beste kvartal noensinne05:34 Norsk opposisjon negativ til Trumps plan for Palestina05:30 Dette skjedde i natt05:30 Pelsdyroppdrettere har tro på høyere erstatning05:11 Høyre-topp etterlyser nye helikoptre04:26 Norge gir asyl til russiske Jehovas vitner03:59 To til sykehus etter brann i Verdal03:58 Australske forskere har greid å isolere Wuhan-viruset03:17 Kulde hindrer gjenåpning av togstrekning mellom Norge og Sverige03:09 Børsen i Hongkong ned 3 prosent02:55 Sørlandskommune sparer millioner på mild vinter02:33 Bergenspolitikere kritisk til byrådslederens vurderinger02:18 Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori satt tilbake i fengsel01:28 Huset til Uniteds klubbdirektør angrepet av sinte supportere01:23 Kinesiske turister ber om å få bli i Norge00:49 Saudi-Arabia uttrykker støtte til palestinernes sak00:47 Nike utsolgt for Bryant-effekter etter legendens dødsfall00:03 To tjenestepersoner skadd under politiutrykning til togulykke23:49 Fire personer har fått påvist Wuhan-viruset i Tyskland23:45 Nyland god da Aston Villa tok seg til ligacupfinale etter sen scoring23:23 Syriske regjeringsstyrker gjenerobrer Idlibs nest største by22:35 FN slutter ikke opp om Trumps plan21:49 Kristoffersen vant i Schladming etter enorm finaleomgang21:44 Bil påkjørt av bergenstoget i Vikersund – én person omkom21:39 Da babyen gråt midt på havet, begynte redningsarbeideren å synge21:28 Støre om Trump-plan: Dette er ikke en avtale21:16 Slottet har slettet tildelingen av St. Olavs Orden til Svein Ludvigsen21:03 Kraftig jordskjelv utløste tsunamivarsel i Karibia20:53 Kina såret etter dansk virus-karikatur: – Uten medfølelse20:48 Hus evakuert i Honningsvåg på grunn av uvær20:47 Feilmerket yoghurt fra Tine kan inneholde soya20:44 Israelske fredsaktivister mener Trumps fredsplan er virkelighetsfjern20:43 Hamas mener Trumps fredsplan er bare tull20:26 Lan Marie Berg trues med mistillit etter krass kritikk19:40 Mineraler for 1.000 milliarder funnet på havbunnen ved Svalbard19:33 Rekord-astronaut snart på vei tilbake til jorden19:00 Dramatisk ved Europas yttergrense – løsnet skudd18:54 Voldtok gutt (14) på skole – truet med slåsshanske18:32 Trump-plan lar Israel beholde ulovlige bosetninger18:12 Gruveselskap vil starte omstridt prosjekt ved Førdefjorden før nyttår17:54 Islandsk vulkan viser tegn på snarlig utbrudd17:23 Nordmenn hamstrer varer fra Kina: – Vi skjønner at folk kan bli nervøse16:27 Meningsmålinger gir håp for Demokratene16:21 USA trapper opp bombing i Afghanistan16:20 Norge og Storbritannia signerte brexitavtale15:47 Stina Nilsson frykter at sesongen er over15:42 Hør lydloggen: – Vi klarer ikke følge dere på radar15:17 Hegerberg ute med alvorlig skade15:07 Nordmenn drakk mindre melk i fjor15:06 Mane spiller ikke mot West Ham14:57 Ny massakre i Burkina Faso – flyktningkrisen vokser14:54 190 trusler om skoleskyting i Norge på to uker14:38 Avislevering blir dyrere med Posten14:36 Eriksen fra Tottenham til Inter14:02 Rundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01 Israel sender forsterkninger til Jordandalen13:48 Norge sjekker ikke reisende fra Kina for sykdom13:38 The Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27 881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26 Stemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende12:54 IS-siktet kvinne overført til fengsel12:54 Klæbo går ikke i NM12:47 Slår «kjøttskam»-alarm: En tredel av norsk matjord vil gro igjen12:33 Arten som overlever «alt», har én svakhet12:13 EU varsler strenge 5G-regler12:13 Halvannen million vil hylle Bryant med ny NBA-logo12:12 Solbergs rekordkorte redegjørelse vekker reaksjoner12:11 Solskjær: – Et vanskelig vindu12:10 Røe Isaksen og Nav møter Riksadvokaten og Trygderetten11:25 – Bolton var bekymret over at Trump ga tjenester til autokrater11:24 Nordmann skal lede prestisjekomité i Wada11:23 Her er «nye» Frp på Stortinget10:36 Ap ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken10:35 Eirik Jensen får ikke tilgang til Cappelen-telefoner10:34 Kullforbruket går nå raskt ned i Europa: – Oppløftende10:29 Ingen endring i antall fosterreduksjoner etter ny abortlov10:25 Ny undersøkelse: Færre utsatt for ID-tyveri09:34 Godset-kapteinen på vei til MLS09:23 Lundby får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM09:11 Børsfall fortsetter i Asia09:11 Netanyahu trekker begjæring om immunitet08:55 Per-Willy Amundsen blir Frps nye justispolitiske talsperson08:44 NBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43 Riiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04 Kina fraråder utenlandsreiser07:51 Mann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28 Frp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker
Siste nytt
08:23NorgeBritish Airways innstiller alle flygninger til Kinas fastland07:57PolitikkMedier: Republikanerne er ikke sikre på om de kan hindre riksretts-vitner07:43PengerHøyere overskudd for Telenor07:32NorgeFærre elever mobbes07:22Verden«Nye IS» kan bruke barn som dør i propaganda07:00NorgeTo av tre studenter vet ikke hvordan de skal si fra om trakassering06:53PengerDanmark truer EU med veto06:28VerdenFrykter at minst 9.000 er smittet av Wuhan-viruset06:16NorgeBergensbanen åpnet ved Vikersund etter dødsulykke06:00NorgeDette skjer i dag06:00NorgeForsvarer nekter innsyn i femåringens helsetilstand05:51NorgeSnøskred stenger E6 i Finnmark05:45NorgeAp beveger seg mot nei til å flytte iskanten nordover05:37VerdenApple rapporterte om beste kvartal noensinne05:34VerdenNorsk opposisjon negativ til Trumps plan for Palestina05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgePelsdyroppdrettere har tro på høyere erstatning05:11NorgeHøyre-topp etterlyser nye helikoptre04:26NorgeNorge gir asyl til russiske Jehovas vitner03:59NorgeTo til sykehus etter brann i Verdal03:58VerdenAustralske forskere har greid å isolere Wuhan-viruset03:17NorgeKulde hindrer gjenåpning av togstrekning mellom Norge og Sverige03:09VerdenBørsen i Hongkong ned 3 prosent02:55NorgeSørlandskommune sparer millioner på mild vinter02:33NorgeBergenspolitikere kritisk til byrådslederens vurderinger02:18VerdenPerus opposisjonsleder Keiko Fujimori satt tilbake i fengsel01:28SportHuset til Uniteds klubbdirektør angrepet av sinte supportere01:23NorgeKinesiske turister ber om å få bli i Norge00:49VerdenSaudi-Arabia uttrykker støtte til palestinernes sak00:47SportNike utsolgt for Bryant-effekter etter legendens dødsfall00:03NorgeTo tjenestepersoner skadd under politiutrykning til togulykke23:49VerdenFire personer har fått påvist Wuhan-viruset i Tyskland23:45SportNyland god da Aston Villa tok seg til ligacupfinale etter sen scoring23:23VerdenSyriske regjeringsstyrker gjenerobrer Idlibs nest største by22:35VerdenFN slutter ikke opp om Trumps plan21:49SportKristoffersen vant i Schladming etter enorm finaleomgang21:44NorgeBil påkjørt av bergenstoget i Vikersund – én person omkom21:39VerdenDa babyen gråt midt på havet, begynte redningsarbeideren å synge21:28NorgeStøre om Trump-plan: Dette er ikke en avtale21:16NorgeSlottet har slettet tildelingen av St. Olavs Orden til Svein Ludvigsen21:03VerdenKraftig jordskjelv utløste tsunamivarsel i Karibia20:53KulturKina såret etter dansk virus-karikatur: – Uten medfølelse20:48NorgeHus evakuert i Honningsvåg på grunn av uvær20:47Helse og livsstilFeilmerket yoghurt fra Tine kan inneholde soya20:44VerdenIsraelske fredsaktivister mener Trumps fredsplan er virkelighetsfjern20:43VerdenHamas mener Trumps fredsplan er bare tull20:26PolitikkLan Marie Berg trues med mistillit etter krass kritikk19:40PengerMineraler for 1.000 milliarder funnet på havbunnen ved Svalbard19:33VerdenRekord-astronaut snart på vei tilbake til jorden19:00VerdenDramatisk ved Europas yttergrense – løsnet skudd18:54NorgeVoldtok gutt (14) på skole – truet med slåsshanske18:32VerdenTrump-plan lar Israel beholde ulovlige bosetninger18:12PengerGruveselskap vil starte omstridt prosjekt ved Førdefjorden før nyttår17:54VerdenIslandsk vulkan viser tegn på snarlig utbrudd17:23Helse og livsstilNordmenn hamstrer varer fra Kina: – Vi skjønner at folk kan bli nervøse16:27PolitikkMeningsmålinger gir håp for Demokratene16:21VerdenUSA trapper opp bombing i Afghanistan16:20PolitikkNorge og Storbritannia signerte brexitavtale15:47SportStina Nilsson frykter at sesongen er over15:42VerdenHør lydloggen: – Vi klarer ikke følge dere på radar15:17SportHegerberg ute med alvorlig skade15:07Helse og livsstilNordmenn drakk mindre melk i fjor15:06SportMane spiller ikke mot West Ham14:57VerdenNy massakre i Burkina Faso – flyktningkrisen vokser14:54Norge190 trusler om skoleskyting i Norge på to uker14:38KulturAvislevering blir dyrere med Posten14:36SportEriksen fra Tottenham til Inter14:02VerdenRundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01VerdenIsrael sender forsterkninger til Jordandalen13:48Helse og livsstilNorge sjekker ikke reisende fra Kina for sykdom13:38Helse og livsstilThe Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27Penger881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26StemmerStemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende12:54NorgeIS-siktet kvinne overført til fengsel12:54SportKlæbo går ikke i NM12:47PolitikkSlår «kjøttskam»-alarm: En tredel av norsk matjord vil gro igjen12:33VerdenArten som overlever «alt», har én svakhet12:13VerdenEU varsler strenge 5G-regler12:13SportHalvannen million vil hylle Bryant med ny NBA-logo12:12PolitikkSolbergs rekordkorte redegjørelse vekker reaksjoner12:11SportSolskjær: – Et vanskelig vindu12:10PolitikkRøe Isaksen og Nav møter Riksadvokaten og Trygderetten11:25Politikk– Bolton var bekymret over at Trump ga tjenester til autokrater11:24SportNordmann skal lede prestisjekomité i Wada11:23PolitikkHer er «nye» Frp på Stortinget10:36MotorAp ber Bymiljøetaten snu i Amcar-saken10:35NorgeEirik Jensen får ikke tilgang til Cappelen-telefoner10:34VerdenKullforbruket går nå raskt ned i Europa: – Oppløftende10:29Helse og livsstilIngen endring i antall fosterreduksjoner etter ny abortlov10:25NorgeNy undersøkelse: Færre utsatt for ID-tyveri09:34SportGodset-kapteinen på vei til MLS09:23SportLundby får hoppe storbakke i prøve-VM, men ikke i VM09:11PengerBørsfall fortsetter i Asia09:11PolitikkNetanyahu trekker begjæring om immunitet08:55PolitikkPer-Willy Amundsen blir Frps nye justispolitiske talsperson08:44SportNBA utsetter Lakers-kamp etter Bryant-ulykken08:43SportRiiber tilbake i VM-løypene for å jakte på Seefeld-trippelen08:04ReiseKina fraråder utenlandsreiser07:51VerdenMann siktet for å ha drept fem av sine egne spedbarn07:28PolitikkFrp sier nei til SVs forslag om å legge ned storfylker
Populært