Hinter Northug om karrierefremtiden her?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan ha avslørt planer om å holde på til Tour de Ski på hjemmebane i promovideo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med søknaden om å arrangere Tour de Ski i Trondheim og Östersund i 2020, stilte svenske og norske langrennsløpere opp i en promovideo.

Fra norsk side stilte Marit Bjørgen og Petter Northug opp i videoen og argumenterte for Trondheim og Östersund, sammen med sine svenske kollegaer Johan Olsson, Charlotte Kalla og Stina Nilsson.

– Med en avslutning her i Trondheim, blir det en skifest uten like. Det ville vært veldig motiverende for min del også, sier Northug i videoen.

Les også: Feilfri oppkjøring for sulten og skjerpet Northug

Til Östersunds-Posten sier den tidligere svenske langrennsløperen Mathias Fredriksson, en av prosjektlederne for Touren at han er overrasket over at Northug er så offensiv i videoen.

- Petter var veldig tydelig på at han ser fram mot det. Det var litt overraskende, sier han til op.se. Han utdyper også at skistjernenes engasjement for arrangementet kan ha vært tungen på vektskålen for at FIS valgte å gå inn for Trondheim og Östersund-alternativet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2020 vil Northug være 35 år. Han har ifølge Adresseavisen tidligere åpnet for å fortsette karrieren helt til 2023.

Skitouren ble vedtatt av FIS i slutten av september og både Norges og Sveriges skiforbund er i gang med planleggingen av arrangementet.

Les også: Bjørndalen om Northug-samarbeid: – Har ikke behov for å prate om alt mulig annet