Bjørndalen om Northug-samarbeid: – Har ikke behov for å prate om alt mulig annet

Ole Einar Bjørndalen (t.v.) og Petter Northug utveksler stadig erfaringer med hverandre, men det blir ikke tid til «hyggeprat». Her fra Vancouver-OL i 2010. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ole Einar Bjørndalen (t.v.) og Petter Northug utveksler stadig erfaringer med hverandre, men det blir ikke tid til «hyggeprat». Her fra Vancouver-OL i 2010. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Når to av Norges største idrettsprofiler samarbeider, gjøres det kortfattet og konkret. Verken Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug trenger flere venner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi snakker ikke så mye, men vi snakker ganske bra om det som er vesentlig. Det har vi gjort i mange år, sier Bjørndalen til Adresseavisen.

– Det er stort sett bare SMS-er vi utveksler, kun konkret på det vi lurer på. Petter og jeg har ikke noe behov for å prate om alt mulig annet. Han har mange venner, og jeg har mange venner. Vi omgås som idrettskolleger, fortsetter veteranen.

Den 42 år gamle skiskytteren står over høydetreningen i år. I oktober venter han og kona Darja Domratsjeva parets første barn. Northug dro på sin side til høyden etter Toppidrettsveka.

– Jeg er misunnelig på Petter som reiste til høyden. Jeg skulle gjerne vært med ham dit, men jeg skal være i maksform neste år. Da kjører jeg uten høyde i år, sier Bjørndalen til Adressa.

Les også: Lukrativ utestengelse for Petter Northug

Personvernpolicy