Conte best i het duell med Mourinho

Chelsea og manager Antonio Conte slo mandag ut Manchester United og Jose Mourinho av FA-cupen. Foto: Glyn Kirk / AFP

Chelseas plan om «The Double» lever etter en hektisk storkamp mot Manchester United i FA-cupen. José Mourinho tapte mandag 0–1 på sin gamle hjemmebane.

Dermed er Chelsea klar for semifinale. Ngolo Kanté avgjorde med et langskudd kort etter pause. Ballvinneren og arbeidsmauren skjøt inn 1–0 fra 21–22 meters hold.

Etter det klarte ikke det reduserte (rødt kort før pause) United-laget å skape så mye. Marcus Rashford hadde en fet mulighet, men skuddet gikk på keeper og til corner.

Ellers ble det for det meste ryggen mot veggen for United.

Kante var den kanskje viktigste mannen på Leicesters gullag forrige sesong. Nå kan han legge på med et par titler til.

Chelsea leder Premier League soleklart, og svært mye skal til om den tittelen går annetsteds enn til Vest-London.

Hardt

Managerne Antonio Conte og Mourinho var nesten i strupen på hverandre flere ganger underveis. Fjerdedommeren fikk høre det.

Conte travet opp og ned i sitt tekniske område og gestikulerte og skrek.

Ute på banen var Chelsea best i 1.-omgangen. Keeper David de Gea holdt gjestene inne til 0–0 med et par kjemperedninger.

United manglet utestengte Zlatan Ibrahimovic og den skadde duoen Anthony Martial og Wayne Rooney.

Unggutten Rashford var også tvilsom, men kom på beina og startet.

Ut

Etter vel 34 minutter ble United redusert til ti mann. Ander Herrera var den siste i en rekke av spillere som var hard mot driblefenomenet Eden Hazard.

Herrera var også eneste mann med gult kort på det tidspunktet. Og med et til – som var høyst tvilsomt – måtte han gå i garderoben.

Mourinho har en god sak med tanke på utvisningen. Det var for tøft dømt av dommeren.

Arsenal, Tottenham og Manchester City var allerede klare for semifinalen i FA-cupen før mandagens kamp.