Flyselskap tilbyr passasjerer 1,5 millioner kroner dersom de blir coronasyke

Flyselskapet Emirates går nå offentlig ut med en garanti om å dekke passasjerenes utlegg til medisinske utgifter på inntil 150.000 euro, tilsvarende over 1,5 millioner norske kroner, dersom de blir syke underveis. Emirates hadde normalt, før coronapandemien brøt ut, daglige flyvninger mellom Dubai og Oslo.Foto: Emirates.
Flyselskapet Emirates går nå offentlig ut med en garanti om å dekke passasjerenes utlegg til medisinske utgifter på inntil 150.000 euro, tilsvarende over 1,5 millioner norske kroner, dersom de blir syke underveis. Emirates hadde normalt, før coronapandemien brøt ut, daglige flyvninger mellom Dubai og Oslo. Foto: Emirates.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du redd for å bli smittet når du flyr, kan du nå få millionerstatning dersom du er uheldig og blir coronasyk på reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som det første flyselskap i verden reklamerer nå Emirates med en spesiell «bonus» til sine reisende.

Tanken bak den nye millionforsikringen er at de reisende skal kunne føle seg trygge og ivaretatt om bord i sine fly.

Emirates hadde normalt, før coronapandemien brøt ut, daglige flyvninger mellom Dubai og Oslo. Emirates direkterute vil gjenåpne 4. august med avganger hver tirsdag og fredag til å begynne med.

– Dette er en investering fra vår side. Vi setter våre kunder først, Vi tror at de vil ta godt imot dette initiativet, sier administrerende direktør Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum i en offisiell uttalelse på flyselskapets hjemmeside.

Før coronapandemien hadde Emirates om lag 60.000 ansatte, inkludert 4.300 piloter og nesten 22.000 kabinbesetninger, ifølge selskapets årsrapport.

Dekker medisinske utgifter

Emirates er det største flyselskapet i Midtøsten og har hovedkontor i Dubai i De forente arabiske emirater. og opererer med ruter til Midtøsten, Det fjerne østen, Europa, Afrika, Sør-Asia, øyer i Stillehavet og Nord-Amerika.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Flyselskapet dekker medisinske utgifter, det vil si sykehusopphold, medisiner og så videre, opptil 150.000 euro, tilsvarende 1,6 millioner hvis man skulle være så uheldig å bli coronasyk og innlagt mens man er på ferie, opplyser pressekontakt for Emirates Norge, Tina Tharaldsen.

Den nye tilbudet gjelder i første omgang fra 24. juli og frem til 31. oktober 2020, skriver arabnews.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet stanset sin virksomhet i slutten av mars som en del av dugnaden med å bremse spredningen av coronaviruset, men gjenopptok flyvningene to uker senere.

Dekker tap i karantenetiden

I tillegg varsler Emirates at de også vil kompensere for økonomiske tap i karantenetiden i inntil 14 dager. Dagsbeløpet er satt til 100 euro per dag, tilsvarende drøyt 1.000 norske kroner, ifølge bt.dk

– Emirates er stolte over å stå i første rekke i arbeidet med å gjenreise tilliten til internasjonale reiser. Vi vet at folk lengter etter å fly i takt med at grensene rundt omkring i verden gradvis gjenåpnes. Men de reisende har bruk for fleksibilitet og trygghet hvis noe uforutsett skulle skje under reisen, understreker selskapet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapets om lag 270 passasjerfly skal etter planen fjenoppta flyvninger til 64 destinasjoner fra midten av august, mens de normalt flyr til 150 destinasjoner.

Må vise test før innsjekking

Alle passasjerer på Emirates flyvninger anbefales å vise frem en negativ Covid-19 test som ikke er eldre enn 96 timer ved innsjekk.

– Da får man ved ankomst gå rett igjennom kontrollen på flyplassen. Hvis man ikke kan vise til en negativ test, blir man testet ved ankomst på flyplassen i Dubai og må vente der på testsvaret. Tester man positivt, blir man pålagt 14 dagers karantene, sier pressekontakt for Emirates Norge, Tina Tharaldsen.