Flyselskaper innstiller alle flygninger til Kina

Kinesisk politi med munnbind på den internasjonale flyplassen i Beijing forrige uke.
Kinesisk politi med munnbind på den internasjonale flyplassen i Beijing forrige uke. Foto: Mark Schiefelbein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapene British Airways og Lion Air innstiller alle flyavganger til og fra byer i Kina som følge av Wuhan-viruset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har innstilt alle flygninger til og fra fastlandet med umiddelbar virkning som følge av advarselen fra det britiske utenriksdepartementet mot alle ikke-nødvendige reiser, sier British Airways (BA) i en uttalelse onsdag morgen.

Reiserådet omfatter ikke Hongkong eller den tidligere portugisiske kolonien Macao.

Innsikt: Hva skjer om du blir smittet av coronavirus?

BA flyr daglig fra Londons Heathrow-flyplass til Shanghai og Beijing, og alle flygninger til disse byene er strøket fra selskapets nettsider til og med mars.

Samtidig opplyser indonesiske Lion Air Group, Sørøst-Asias største flyselskap målt i størrelsen på flåten, at alle flygninger til Kina innstilles fra 1. februar. Tiltaket gjelder inntil videre og vil ramme flygninger på ruter til 15 kinesiske byer, opplyser en talsmann for selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag sier også russiske Ural Airlines, som har base i Jekaterinburg, at flere flygninger til Europa er innstilt resten av vinteren som følge av virusutbruddet. De aktuelle flygningene til München, Paris og Roma var populære blant kinesiske turistgrupper. Myndighetene i Kina har innført forbud mot gruppereiser både innenlands og utenlands.

Den hittil ukjente typen coronavirus ble først påvist i desember i millionbyen Wuhan i Kina. Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse, gi vanlige influensasymptomer eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang.

I Kina har 6.000 mennesker testet positivt for viruset og 130 er døde, mens det er påvist et mindre antall smittetilfeller i flere land.