Kanariøyene lokker til seg ti prosent av Norges befolkning

<p>Kanariøyene er også det mest populære reisemålet for familier som foretrekker charterjul. Foto: Johnér Bildbyrå (NTB scanpix)</p>
Kanariøyene er også det mest populære reisemålet for familier som foretrekker charterjul. Foto: Johnér Bildbyrå (NTB scanpix)

De spanske badeøyene fungerer som rene fluepapiret på ferierende nordmenn.

Kanariøyene ble tidlig et populært mål for charterturister fra Skandinavia. Det svenske flyselskapet Svenska Aero var først ute med å utføre en tur i januar 1955, og året etter startet flyvningene til øyriket i Atlanterhavet for fullt.

Det tok ikke lang tid før turoperatører og flyselskaper kastet seg over mulighetene, og i dag flokker vi oss i tusentall for å unnslippe vinterkulden til fordel for sol og varme i sydligere strøk.

Les også: Norge er det tryggeste landet å besøke i 2018

Den norske ambassadøren til Spania, Johan Christian Vibe, besøkte nylig region-presidenten på Kanariøyene, Fernando Clavijo. Der understreket han ifølge Spaniaavisen de økonomiske forbindelsene mellom øyene og Norge.

– Kanariøyene er verdens viktigste turistmål for nordmenn.

Ifølge Vibe reiser rundt 500.000 nordmenn årlig til øygruppen som består av Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura og El Hierro, samt flere mindre øyer.

Det tilsvarer hele ti prosent av en befolking som teller fem millioner.

Les også: Ferie på budsjett: Her finner du billige hotell

Personvernpolicy