Hit må du reise for å få vårfølelse

Video: Syv reisemål med garantert vårfølelse.

Lengter du etter lysere dager og fargerike blomsterenger? Da er dette reisemålene for deg.

Våren er en nydelig tid, men her i kalde Norge tar det lang tid før trærne blomstrer og været blir varmere. For mange frister det ofte med en reise til steder hvor våren titter innom litt tidligere på året. Her har vi samlet syv fargerike destinasjoner som garantert gir deg følelsen av vår.

Se reisemålene i videoen øverst i artikkelen.

Alishan National Scenic Area, Taiwan

Her finner du en av verdens vakreste samlinger med kirsebærtrær. Trærne er viden kjent for sine vakre blomster som eksploderer i rosa og hvitt. Flere steder i det sørvestlige Asia blir trærne dyrket på store enger og når blomstringen setter i gang i månedsskiftet mars/april er det et teppe i rosa og hvitt man kan se i blant annet Alishan National Scenic Area i Taiwan.

Nasjonalparken ligger 2500 meter over havet i fjellene øst i Chiayi-regionen, og reisebloggen That Travel Blog anbefaler en tur med den gamle jernbanen som tar deg gjennom den mest fabelaktige utsikten.

Washington D.C., USA

USAs hovedstad er stedet hvor landets beste kirsebærblomst-festival holdes i månedsskiftet mars/april, når trærne blomstrer, hvert år. Så dersom du allerede planlegger en tur til statene, anbefales det å reise innom Washington D.C. for å få ordentlig vårfølelse midt i byen. I år holdes festivalen fra 20. mars til 15. april, og festivalen avsluttes med en stor parade gjennom hovedstadens gater.

Keukenhof, Lisse, Nederland

Et imponerende syn med over 7 millioner blomstrende tulipaner av 800 ulike slag, spredt ut over et parkanlegg på 320 000 kvadratmeter. Tulipanene blomstrer fra april til slutten av mai.

Keukenhof ligger ved byen Lisse - fire mil utenfor Amsterdam. Og det er ikke noe i veien for å kombinere en storbyferie med en halv dag i blomsterhimmelen.

ABC Nyheter besøkte parken i april i fjor, les mer om tulipan-teppet som tar pusten fra enhver her.

(Artikkelen fortsetter under)

Det er satt ned over syv millioner blomsterløker i enorme Keukenhof. Og de blomstrer i april. Foto: Tor Strand / ABC Nyheter
Det er satt ned over syv millioner blomsterløker i enorme Keukenhof. Og de blomstrer i april. Foto: Tor Strand / ABC Nyheter

Furano, Japan

I slutten av juni står lavendelen i full blomst på de store jordene i Furnao. De lilla blomstene tiltrekker seg utallige turister hver sommer, men skal du rekke blomstringen må du reise mellom slutten av juni og månedsskiftet juli/august.

Ifølge Japan Guide har lavendel blitt dyrket på Hokkaido, den nest største av Japans fire hovedøyer, i mer enn et halvt århundre. Etter et fall i etterspørselen på 60- og 70-tallet gikk den lokale lavendeldyrkingen fra å være et landbruksprodukt til en turistattraksjon.

De greske øyer

Havnebyen Sitia på den greske øya Kreta tiltrekker seg turister som ønsker å oppleve «det genuine Hellas». Foto: Colourbox.com
Havnebyen Sitia på den greske øya Kreta tiltrekker seg turister som ønsker å oppleve «det genuine Hellas». Foto: Colourbox.com

Mange turister legger sommerferien til de mange øyene i havene rundt Hellas, men visste du at det kan lønne seg å ta turen på våren? Det frodige plantelivet blomstrer og i tillegg kan du spare penger på å reise til de greske øyer utenfor sommersesongen.

Se vår store guide til øyhopping i Hellas her!

Hitachinaka, Japan

Hitachi Seaside Park er et blomsterparadis uten like, lokalisert på østkysten av Japan, i underkant av to timer nord for Tokyo. Parken tiltrekker seg turister både vår og høst, men spesielt i månedsskiftet april/mai er det de 4,5 millionene nemophila-plantene som forvandler Miharashi Hill til et hav av blått som lokker turistene til parken.

Du finner også en fornøyelsespark, sykkelstier og en av Japans største rockemusikkfestivaler i Hitachi Seaside Park, så her er det noe for enhver smak.

«Den blå skogen» i Belgia ligger bare en drøy halvtime sør for Brussel, og kan enkelt kombineres med storbyferie. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
«Den blå skogen» i Belgia ligger bare en drøy halvtime sør for Brussel, og kan enkelt kombineres med storbyferie. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Hallerbos, Belgia

Hver vår farger klokkeblåstjernene skogbunnen i Hallerbos blå, og den har derfor fått navnet «Den blå skogen». Ønsker du å få med deg det vakre skuet, må du besøke skogen fra slutten av april når klokkeblåstjernene blomstrer. Skogen dekker et område på cirka 1360 dekar i kommunen Halle, en drøy halvtime sør for Brussel, og du reiser enkelt til skogen med kollektivtransport.

SE VIDEO: Dette skjer bare én gang i tiåret

SE VIDEO: Her blomstrer verdens tørreste ørken – helt uventet

Personvernpolicy