Solberg tror folk kan dra på norgesferie i sommer

Statsminister Erna Solberg nyter utsikten under en båttur utenfor Florø i fjor sommer. Hun oppfordrer folk til å legge årets sommerferie til Norge såframt det er mulig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg nyter utsikten under en båttur utenfor Florø i fjor sommer. Hun oppfordrer folk til å legge årets sommerferie til Norge såframt det er mulig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) regner med at folk kan dra på ferie i Norge i sommer. Men det kan se mørkere ut for utenlandsferien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor du skal reise på sommerferie i år vil være avhengig av hvordan det går i hele verden når det gjelder denne pandemien og coronaviruset , sa statsministeren da hun gjestet Nitimen på NRK onsdag morgen.

Hun påpekte at mange land har kraftige utbrudd av viruset, og at man lett kan bli smittet dersom man drar dit i hvert fall i begynnelsen av sommerferien.

– Så vi må følge med på det. Det betyr også at vi kan komme til å ha karanteneregler hvis du har vært i utlandet en god stund, sa statsministeren.

Men mulighetene for norgesferie ser mye lysere ut.

– Det vil nok bli fint mulig å reise på ferie i Norge og feriere rundt omkring. Det tror jeg også er bra for reiselivsnæringen. Så hvis det er ett år du hadde tenkt å reise på ferie i Norge, så er det kanskje årets ferie, sier Solberg.

Hun oppfordrer folk til å reise til andre steder enn de har vært før og legge igjen noen kroner hos den lokale reiselivsnæringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For de blør kanskje aller mest for øyeblikket og har den aller vanskeligste horisonten framover, sier Solberg.

Hun oppfordrer folk til å fortsette å følge smittevernsrådene.

– Det gjelder å nyse i albuen, vaske hendene og bruke Antibac, det bør vi bare gjøre til en leveregel framover. Det vil gjøre underverker også for influensaen til høsten, når den dukker opp igjen.