Meny

Køer som det utrolig nok er verdt å stå i

Karibia: Cruiset begynner på flyplassen

Køer er ikke alltid å forakte. Noen av de beste opplevelsene starter i en kø. Her er noen til lyst - og ulyst.

Caymanøyene

Oversjøisk territorium for Storbritannia. Caymanøyene er en øygruppe og britisk oversjøisk territorium i Det karibiske hav. Øygruppen består av Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman.

Hovedstad : George Town

Befolkning: 58 435 (2013)

Valuta: Caymansk dollar

Malta

Malta er en republikk i Middelhavet sør for Sicilia. Øygruppen Malta består av seks øyer. De tre store øyene Malta, Gozo og Comino er alle bebodde, mens de tre små øyene Cominotto, Filfla og St.Paul er ubebodde.

Hovedstad : Valletta

Befolkning: 423 282 (2013)

Valuta: Euro

Offisielle språk: Engelsk, Maltesisk

(Wikipedia)

Notodden [KB1] Blues Festival

Musikkfestival. Notodden Blues Festival, forkortet NBF, er knutepunktfestival for blues som foregår på Notodden i Telemark fylke. Festivalen ble arrangert første gang i 1988.

Datoer: 4. aug. - 7. aug. 2016

Tyrkia [KB2]

Tyrkia, offisielt Republikken Tyrkia, er en stat i Asia som strekker seg over den anatoliske halvøya i det sørvestlige Asia/Midtøsten og Balkanhalvøya i det sørlige Europa

Hovedstad : Ankara

Valuta: Tyrkisk lira

Befolkning: 74,93 millioner (2013)

Istanbul: Bysants 660 f.Kr, Konstantinopel 330 e. Kr

Tenerife [KB3]

Øy i Spania.Tenerife er den mest folkerike øya på Kanariøyene og i Spania, med omlag 900.000 fastboende.

Område: 2034 km²

Befolkning: 889 936 (2014)

Provins : Santa Cruz de Tenerife

Preikestolen

Preikestolen er et fjellplatå på nordsiden av Lysefjorden i Forsand. Preikestolen er et kjent turistmål i Ryfylke-regionen i Rogaland.

604 meter over havet

(Wikipedia)

Reisenettsteder som Wanderlust.co.uk har omtalt velkjente turistattraksjoner du like godt kan la være å besøke, enten fordi de er overpriset, overvurdert, eller så overfylte av turister at du får følelsen av å kaste bort tiden i kø. Noen køer, som sikkerhetskontrollen på flyplassen må alle reiselystne igjennom, likeså dokøer, men enkelte køer gir mer enn andre. Likevel finnes det køer som det faktisk er verdt å stå i.

Cruiset starter på flyplassen

Den første køen begynner på flyplassen og kan bli ganske omfattende, om du for eksempel skal på cruise.

For en førstegangsreisende til USA, Karibia-reisendes startpunkt, er sikkerhetssjekken noe som minner om TV-programmet «Grensevakten» på tv-kanalen Max. Du kan oppleve å bli fotfulgt i køen av en ansatt som høflig hamrer inn 10-15 spørsmål på rappen, for deretter å uttrykke misnøye om du ikke kan gjøre rede for hvor det gamle kameraet ble kjøpt. Det synes som om køen er endeløs.

Så gjentar det seg etter ni slitsomme timer på Continental Airlines før man må avlegge fingeravtrykk og svare på nye spørsmål.

– Du er journalist, hva? Du kommer ikke for å jobbe i USA? Ikke skrive et eneste lite notat, huh?

Han har glimt i øyet. Ferien kan starte. At verken Movie Box eller toalettet virket på den ni timer lange flyturen skal veies opp mot køen gjennom passkontrollen, køer inn til terminalen, til matsal, kø opp i småbåter som frakter en i land på karibiske postkortøyer, kø for utflukter, dokøer lengre enn polkøene i Strømstad, og kø med ulike nasjonaliteter, barnefamilier, eldre og par på bryllupsreise. Nye vennskap kommer til å dannes i en kø, enkelte fordi det er kort vei fra sprudlende drikke til dokø, andre fordi folk er nysgjerrige på hvilke språk du snakker, hvor du skal eller hva du synes om landet deres.

Les også: Kåring: Verdens beste cruiseskiprederier

Grand Cayman - en stim

Havet deler seg i tre, det grønne øverst, deretter det turkisblå som går ned til åtte meter, mens det svartblå stuper ned i samme svimlende høyde som Mont Blanc. Til Karibia kommer mange med en drøm om å se hvalstimer, svømme med delfiner eller klappe piggrokker.

Da bør man sette seg på liste allerede før avreise. Ellers havner man kanskje bakerst i køen.

– Det høyeste punktet på øya er søppelfyllinga, forteller guiden i hovedstaden George Town og synes det er ustyrtelig morsomt å ta med turister til Hell.

Hell er et område med kalkstein, en suvenirsjappe og egne frimerker med påskriften «Get the Hell out of here». Da er det morsommere å stille seg i kø for en T-skjorte med påskriften «Someone went to HELL and back to get his T-shirt for you». Mange vil kalle det bondefangeri, men man føler seg straks bedre etter å ha kjøpt kortet der det står «Same shit, different island». Karibia scorer på selvironi, dessuten er Stingray City et av verdens beste dykker- og snorklesteder. Her kan du mate de panneflate rokkene fra hånden. En stim vel verdt en kø eller to.

Les også: De beste stedene å være pensjonist i utlandet

Malta: Prosesjoner

Køene på Malta er ikke som andre køer.

Her kan du gå i kø på markedene og fotografere g-strengene som flagrer om kapp med de fargerike maltesiske fiskebåtene. Tre nonner med parasoller tar opp bredden mellom markedsbodene, køgåingen gir mulighet til å oppdage salgsboder med alt fra oransjefarget fisk til klær og sko mens man slår av en prat med lokalbefolkningen.

– Har du kommet for å se festaen? spør selgerne på engelsk.

Lyden har vedvart et par dager, det begynner ved nitiden om morgenen og minner om torden.

– De øver seg til festaen. Dette blir den flotteste, sier de overbevisende og vifter vekk alle motforestillinger rundt pengeforbruket, som praktisk talt går til himmels hele sommer. Uten fyrverkeri, ingen riktig festa.

Snart skal landsbyens prester, kanskje en biskop, monsignores, laug og altergutter gå i kø, eller prosesjon som det heter, bærende på en statue, røkelse og septer, mens publikum får utholde desibelsterke kanonsalutter.

Hele generasjoner står på torget, sitter på kirketrappene eller på medbrakte stoler og venter. Når prosesjonen er over og ungene har forspist seg, tennes himmelen i farger. Det er ingen spøk.

– Med donasjoner kan vi vinne konkurransen mellom byene om øyas beste festa.

Festaene er religiøse fester som har foregått fra mai til september i generasjoner til ære for byenes skytsengler. Ifølge reisehåndboken besitter skytshelgenene plassen foran Gud. En plass bakerst i køen er ikke å forakte.

Les også: Disse byene gir deg mest for pengene i 2016

Norge: Festivalkøene

Med over 100 musikkfestivaler i året ligger Norge på topp i Europa. For enkelte er festivalene sommerens høydepunkt der verken ølkøer, konsertkøer eller dokøer er noen hindring.

Bak solbrillene, hatten og kanskje en tatovert delfin på overarmen, er festivalpublikummet naboen, læreren, kemneren, sykepleieren, presten, deg og meg. Vi slår opp telt eller lavvo, overnatter i bobil og møtes i rytmene og køene. Selv om den lengste køen danner seg før konsertstart når ivrige fans vil sikre seg en plass nærmest scenen, noe de gjerne står og sitter et par timer for på de mest populære konsertene, er andre rettet mot ølsalget. Der har erfarne konsertgjengere har tatt med seg campingstol for å sitte seg fremover i køen.

En av de store festivalene er bluesfestivalen på Notodden. Med nytt Bok- og blueshus har bluesbyen sikret seg et navn langt utenfor Europa. Morgan Freeman ønsker køståerne inn til bluesbiblioteket velkomne fra en storskjerm før de sluses rundt i puljer. Festivalleder Jostein Forsberg forteller hvordan han kom i kontakt med skuespilleren.

– For en del år siden sto jeg utenfor bluesklubben Ground Zero i Clarksdale og prata blues. Morgan Freeman, som er deleier i klubben, kom bort og nå er han fortellerstemmen i utstillingen «Fra bomull til Notodden» om bluesens reise fra USA til Norge. Dette gjorde han helt gratis for oss.

Det viste seg at interessen for å spre blues og blueshistorien, betød mer enn flere penger på kontoen for skuespilleren. I år skal artister som Walter Trout og The Original Blues Brothers Band lokke folk ut på landeveien.

Les også: Mindre kø - men like lang ventetid for pass

Istanbul – kø for konkubiner

I alt bodde 5.000 i Topkapi-palasset under sultan Selim den fordrukne. Et system holdt kvinner, ofte slavepiker av ulik nasjonalitet atskilt fra resten av innbyggerne, voktet av evnukker.

Etter kø foran metalldetektoren, får man øye på de enorme «hattene» som rager opp på rekke og rad inne i palassområdet. Det er piper fra kjøkken som kunne fø en haremsbefolkning på 2.000. Mens man står der kan man levende forestille seg forsamlingene av vakre kvinner i fargerike klær. Maten kunne bli servert inne i badene, det tyrkiske hammam, der kvinnene fikk servert frukt og sherbet av slavene, en fruktdrikk, mens de gredde hverandres hår og sladret. Målet var å komme høyest på rangstigen, å bli sultana. Da var det bare å stille seg i kø, for det var mange om beinet, opptil 100 kandidater av gangen. Haremet varte i 400 år, kontrollert av kvinner i 130 år. En spennende ottomansk historie med krim, krig og kjærlighet, verdt å stå i noen mindre køer for.

Les også: Derfor bør du gjøre ingenting

Tenerife - danse i kø

Det øredøvende karnevalet er i seg selv en kø av doninger, menn i platå, barn i fargerike drakter og musikkgrupper.

Turister som er i Santa Cruz rundt påsketider møter en by hvor den gamle fruktbarhetfeiringen fyller gater og torg. Man praktisk talt går og står i kø, men det morsomste er å kjøpe seg en maske og danse i kø gjennom bakgatene med lokalbefolkningen til man havner på en pub, gjerne en som tyter ut og nedover gaten.

Karneval er en førkristen fruktbarhetsfest. Den katolske kirken har ikke alltid har vært like begeistret, men i Santa Cruz må kirkens menn tåle karnevalets mer burleske side. Menn forvandles til kvinner med løsvipper og nettingstrømper, voksne blir barn, barn blir dyr og noen blir prester og nonner med sexleker i et snøre rundt halsen. I 1987 kom karnevalet inn i Guinness, ikke på grunn av nevnte utskeielser, men fordi de hadde samlet 200 000 mennesker på torget.

Hvert år inviteres en kjent popstjerne eller skuespiller til torgkonsert mens lokale musikanter, gjerne iført drag, opptrer spontant på plasser og gatehjørner. Tivoliet har alt man husker fra barndommens tivoliparker. Om karnevalet i Rio er for langt unna, er karneval på Tenerife et mini-alternativ.

Les også: Høyt og lavt på Tenerife

Stavanger - en støvel og en sko

Kø opp til Preikestolen er verdt møyen, mener turistene. National Geographic mener utsikten fra Preikestolen er en av verdens vakreste.
Oljebyens skryteliste er mangfoldig: Laksesafari i krystallklart vann, kulturlandskap, Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse, Solastranda har blitt kåret til en av verdens vakreste i The Sunday Times.

– Det er mest trafikk til Preikestolen i skuleferietida, med flest toppar i juli og en veke og to inn i august, forteller Audun Rake, daglig leder i Stiftelsen Preikestolen.

Helgetopper er mest vanlig.

Nærmere 300.000 turister fra hele verden kommer årlig til den berømte Preikestolen som stuper 604 meter rett ned i Lysefjorden. Over 20 nepalske sherpaer har lagt ned et stort arbeid med å oppgradere stien ut til platået og fallskadene er redusert de siste to årene.

Køgåing kan byttes ut med køståing på brygga i Stavanger for en fergetur ut til Sør-Hidle, øya med Europas nordligste palmehage og en restaurant, Flor & Fjære. https://florogfjare.no/norsk/bildegalleri

Vel å merke om man liker å stå i bufékø.

Les også: Venter i timevis på å få ta bilder her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker
Siste nytt
23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus