Skulpturpark under vann åpner på Lanzarote

Her senkes kunstverket «Raft of Lampedusa» ned på havbunnen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

På havbunnen ved vulkanøya skal 300 livaktige figurerer stå og vente på dykkende turister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske kunstneren Jason deClaires Taylor har gjort det tidligere, og nå gjør han det igjen. Denne gangen er det Kanariøyenes Lanzarote som får et helt museum under vann.

Les også: Se Lanzarote fra ubåt

Første i Europa

Museet, Museo Atlantico, er det første av sitt slag i Europa og befinner seg utenfor Las Coloradas, 15 meter under vann.

Blant utstillingene i museet finnes kunstverket «Raft of Lampedusa», som spiller på maleriet «The Raft of the Medusa» av Théodore Géricault. Skulpturen forestiller en gummibåt med flyktninger om bord.

Les også: Kanariøyene lokker til seg ti prosent av Norges befolkning

Statuene tar selfier

Man finner også en gruppe på 35 statuer, på vei mot port. Statuene legger tilsynelatende ikke merke til omgivelsene sine. Noen har øynene lukket, andre er for opptatt av å ta selfier med mobilen. Taylor sier han ønsker å rette søkelyset mot klimaproblemene i verden, og hvordan mange ser ut til å ignorere truslene vi står overfor. Han kaller kunstverket «The Rubicon»

Les også: Ti kanariske opplevelser

Startet i Mexico

Taylor ar også laget et undervannsmuseum ved Cancun i Mexico. Her befinner det seg nesten 500 statuer, laget og støpt med utgangspunkt i mennesker i lokalbefolkningen. Se video fra museet ved Cancun her: