Revolusjonerende forslag kan løse Heathrows plasskrise

En tidligere Concorde-pilot har fått patent på sitt uortodokse rullebane-forslag.

London og Storbritannias hovedflyplass Heathrow trenger desperat mer plass. Løsningen virker å være å bygge ut en tredje rullebane, men det har fått flyplassens hardt prøvende naboer til å reagere høylytt.

Les også: Demonstranter lenket seg sammen og stengte rullebane på Heathrow

Forlenge rullebanen

Nå mener tidligere Concorde-pilot William «Jock» Lowe at han kan ha løsningen. Han har startet prosjektet Heathrow Hub, der hovedpunktet hans er å forlenge den nordlige rullebanen til dobbel lengde.

Totalt vil rullebanen da bli 6800 meter lang og ha en 650 lang sikkerhetssone i midten. På den måten kan flyene lande på den ene enden av rullebanen, mens de letter fra den andre.

Les også: Beijing får verdens største flyplass

Dette vil ifølge Lowe gjøre flyplassen mer effektiv, samtidig som det sparer både støy, miljø og plass sammenlignet med de andre alternativene for flyplassen, som vil inkludere å bygge en helt ny rullebane parallelt med dagens to.

Tre forslag

Forslaget hans har nå blitt patentert og er én av tre utbyggingsalternativer myndighetene skal bestemme seg for.

I tillegg til å forlenge rullebanen, vil Heathrow Hub flytte motorveien M25 og bygge en jernbane-hub i tilknytning til flyplassen.

Totalt anslår de at deres utbyggingsforslag vil koste 12 milliarder pund, tilsvarende drøye 156 milliarder norske kroner.

Se også: Så mange flyr over Storbritannia på én dag

Se ett av de andre utbyggingsforslagene i videoen under:

Les mer: Slik vil de bygge ut Heathrow

Personvernpolicy