Demonstranter lenket seg sammen og stengte rullebane på Heathrow

Det tok politiet minst syv timer å få fjernet alle demonstrantene. Se video. NB! Reportasje på engelsk.

13 flyvninger ble kansellert da demonstranter lenket seg sammen på Heathrows nordre rullebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reisende til og fra Storbritannias største flyplass ble møtt med forsinkelser og kansellerte fly mandag morgen. Grunnen var minst 12 demonstranter som klipte seg gjennom gjerdet og lenket seg sammen på den nordre rullebanen på lufthavnen utenfor London.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal demonstrantene ha protestert mot en mulig utvidelse av Heathrow som internasjonalt knutepunkt for interkontinentale flyvninger, da luftfartsmyndigheter i en rapport mener Heathrow har større muligheter for å utvide med en ny rullebane og møte det store behovet for flere flyvninger, raskere enn London Gatwick lufthavn.

LENKET SEG FAST: Demonstrantene låste seg fast i hverandre og i ulike gjerder med blant annet sykkellåser. Foto: Plane Stupid / Handout / Scanpix
LENKET SEG FAST: Demonstrantene låste seg fast i hverandre og i ulike gjerder med blant annet sykkellåser. Foto: Plane Stupid / Handout / Scanpix

Hele 13 flyvninger ble kansellert natt til mandag og utover formiddagen, da det tok politiet minst syv timer å fjerne alle demonstrantene som var lenket til både hverandre og gjerder i nærheten av rullebanen, forteller talspersoner ved flyplassen til Reuters.

BBC skriver at alle demonstrantene var fjernet da klokken var blitt 11.00 norsk tid, og at rullebanen kun var stengt i tre timer da de fleste av demonstrantene var lenket fast til gjerder utenfor selve rullebanen.

Protestgruppen, som kaller seg «Plane Stupid», sier det bare tok dem et par minutter å klippe seg gjennom det ubevoktede gjerdet, og stiller nå spørsmål ved sikkerheten rundt flyplassen.

Les også: Ufin flypassasjer kastet av midtveis: Slo til kona og tisset i flysetet