Meny

Sjømannskirken må kutte

Generalsekretær i Sjømannskirken, Ørnulf Steen. Foto: Sjømannskirken
Sjømannskirken er ikke fornøyd med forslaget til statsbudsjett. Nå venter betydelige kutt i årene som kommer.

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016 var ikke godt nytt for Sjømannskirken, som allerede er i en vanskelig økonomisk situasjon.

– Grundige analyser av våre utgifter og inntekter viser at vi om fire år har 15 millioner kroner mindre å drive Sjømannskirken for. Hvis vi ikke tar noen grep nå må vi redusere driften kraftig i årene som kommer, sier generalsekretær Ørnulf Steen i Sjømannskirken til organisasjonens egne nettsider.

Økt tilskudd

Får regjerignen det som den vil, kommer Sjømannskirken til å bli bevilget 86,1 millioner kroner i 2016. Det er en prisjustert videreføring av tilskuddet for 2015 pluss en ekstrabevilling fra Finanskomiteen i mai.

– Vi er selvsagt glade for pengene vi får, men vi hadde håpet at regjeringen nå ville holde lovnaden fra regjeringsplattformen i 2013 der de sier de skal «sikre gode betingelser for Sjømannskirken». Dagens tilskudd dekker rundt 120 årsverk. Vi har i tillegg søkt om å få dekket 40 årsverk, av et reelt tilskuddsgap på 100 årsverk. Finanskomiteen har gitt oss 3,5 årsverk allerede
i år, men vi trenger totalt 40, noe som tilsvarer 28,8 millioner kroner. Dette er altså ikke innvilget, konstaterer Steen.

– Etterspørselen øker

Han sier de i første omgang vil klare seg uten oppsigelser, men vil kunne komme til å måtte la ledige stillinger stå ubesatt.

– Sjømannskirken gjør mye mer enn å holde gudstjenester. Hver dag, hele året, hjelper vi nordmenn i større og mindre kriser verden over. Vi har aldri tidligere vært på flere steder enn vi er i dag, og behovet og etterspørselen øker. Dette ser vi dessverre ikke igjen i statsstøtten, mener Steen.

Ifølge organisasjonen består det årlige budsjettet av en tredel statlig støtte fra Kulturdepartementet. Resten er hovedsaklig innsamlede midler fra privatpersoner og norsk næringsliv.

Les alt om statsbudsjettet her

Reise
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus