Meny
statsbudsjett
Asheim anklaget Ap og Sp for å gjøre opp budsjett uten penger
Finanskomiteens leder Henrik Asheim (H) mener Ap og Sp roter med tall for utenlandsk netthandel og ikke sikrer inndekning for sine alternative budsjetter.
Endring av kommunenumre gir 20 millioner i ekstrakostnader
Fire kommuner får beholde det gamle nummeret sitt etter sammenslåingen. Det byr på datatrøbbel og 20 millioner kroner i ekstrakostnader.
Sp flytter på 5,5 milliarder kroner
Senterpartiet kutter momsfritaket for småhandel på nett, slukker sukkeravgiften og flytter på hele 5,5 milliarder kroner i sitt forslag til revidert budsjett.
Ap skuffet over at budsjettavtalen ikke gir penger til landmakt
I budsjettavtalen utsetter regjeringen nok en gang å gi penger til investeringer i Hæren. Anniken Huitfeldt (Ap) er svært skuffet. 
KrF stemte ja til dødsgebyret de er imot
KrF har lenge rast mot regjeringens dødsgebyr. Men da Sps forslag om å stanse gebyret ble behandlet i Stortinget tirsdag kveld, stemte partiet nei.
KrF vil skyve på betent strid om landmakten
KrF refser regjeringens forslag om fremtidens norske hær og heimevern, men vil ikke ta den diskusjonen i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.
Revidert nasjonalbudsjett 2018: Dette er hovedsakene
I dag presenterte regjeringen Solberg revidert nasjonalbudsjett for 2018, og her kan du lese om de viktigste endringene.
Regjeringen gir skattelette til utlendinger på midlertidig arbeid i Norge
Regjeringen foreslår en forenklet skatteordning for utlendinger på midlertidig jobb i Norge, som gir et skattetap på 50 millioner kroner. – Gir ytterligere lønnspress nedover, mener Rødt og Sp.
Mæland utsetter omstridt omfordeling fra utkantkommuner
Kommunalminister Monica Mæland (H) utsetter den nye distriktsindeksen, som har mye å si for kommunenes inntekter. Senterpartiet puster lettet ut.
Regjeringen strammer inn oljepengebruken
Regjeringen venter at flere kommer i arbeid og foreslår å bruke 5,6 milliarder kroner mindre i oljekroner enn i statsbudsjettet for 2018.