Meny
statsbudsjett
2019 kan bli det store reform-året i norsk bistand
Norsk bistandsforvaltning er i støpeskjeen. Regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri kan avgjøre hvordan Norge skal få mest mulig utvikling ut av et bistandsbudsjett på 38 milliarder kroner.
7 millioner kroner skal gi flere kvalifiserte grunnskolelærere
Regjeringen gir midler til ordninger som skal få ansatte i skolen som har begynt på lærerutdanningen, til å fullføre den. Målet er å kvalifisere flere lærere.
«Shutdown» i USA et faktum
Flere offentlige etater i USA blir stengt etter at begge kamrene i Kongressen hevet sine møter uten å ha kommet fram til en budsjettavtale fredag kveld.
Senatet godkjenner midlertidig budsjettforslag
Senatet i USA har sikret finansiering av statsapparatet fram til 8. februar. Vedtaket er et viktig steg for å unngå å måtte stenge offentlige etater.
Helikoptermilliarder på plass i justisbudsjettet
Stortinget øremerker nesten 3,1 milliarder kroner til kjøp av nye redningshelikoptre i neste års justisbudsjett.
Reuters: Enighet i Italia om nytt budsjettforslag
Italias statsminister og koalisjonsregjeringens ledere er enige om forslag til et nytt statsbudsjett som de håper vil tilfredsstille EUs krav, skriver Reuters.
Beskyldningene haglet da statsbudsjettet ble banket gjennom
Siv Jensen (Frp) er finansminister i de rikes regjering, mener Audun Lysbakken. SV-lederen er norgesmester i misunnelse, mener Jensen.
Protestbevegelse nekter å delta i krisesamtaler med den franske regjeringen
Den franske protestbevegelsen De gule vestene nekter å delta i samtaler med den franske regjeringen etter helgens voldelige opptøyer i hovedstaden Paris.
Aps Espen Barth Eide: – Vi bestemmer om kloden skal bli helt ubeboelig
Det er vi som lever i dag, som avgjør om de neste generasjonene får en sjanse, sier Espen Barth Eide (Ap), som ber regjeringen lage egne klimabudsjetter.
Støre: EØS-avtalen er en bærebjelke
For Arbeiderpartiet er EØS-avtalen en forutsetning for at vi kan skape mer og bedre, sier partileder Jonas Gahr Støre.