Meny
statsbudsjett
Høie, Astrup og Tybring-Gjedde i Stortingets spørretime
Helseminister Bent Høie (H), digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) og samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) møter i Stortingets spørretime. I den ordinære spørretimen er det oppført mange spørsmål knyttet til revidert statsbudsjett.
Regjeringen pøser på med enda mer oljepenger
Regjeringen bruker så mye oljepenger i revidert nasjonalbudsjett at man skulle tro det var økonomisk krise i Norge, mener DNBs sjeføkonom.
Revidert nasjonalbudsjett legges fram
Tirsdag legger regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett i Stortinget. Blant de over 30 budsjettlekkasjene er fjerning av moms på ebøker.
Klimafond får 100 millioner ekstra i revidert nasjonalbudsjett
Regjeringen gir 100 millioner kroner mer til klimainvesteringsfondet Nysnø i revidert nasjonalbudsjett. – Dette er for å nå klimamålene, sier Ola Elvestuen (V).
Veksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal
Den kinesiske økonomien motviser spådommer om fall i vekstraten og vokser med 6,4 prosent i årets første kvartal.
NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten
Regjeringen advarer om trange budsjetter, men NHO mener redusert formuesskatt må til for at norske bedrifter skal kunne skape nye jobber.
Bikkjeslagsmål om begrenset antall budsjettkroner
Statsminister Erna Solberg (H) varsler at hun vil klubbe ned mange gode forslag til neste års statsbudsjett. Men noen statsråder er allerede budsjettvinnere.
Flere Høyre-lag vil følge NATOs pengekrav
Flere fylkeslag i Høyre går inn for å forplikte Norge til å bruke 2 prosent av BNP på Forsvaret innen fem år. Det er i tråd med NATOs ønske.
SSB skeptisk til at regjeringen vil forsyne seg fra oljefondet
Statistisk sentralbyrå (SSB) advarer mot at statsminister Erna Solberg (H) åpner for en praksis med å ta av oljefondet for å betale for enkeltanskaffelser.
Skal bruke 1 million kroner på å forlenge skisesongen
Pilotprosjektet «Norske skispor» har fått én million kroner til arbeider for å forlenge skisesongene i Norge. Løypekjørermiljøene skal utveksle kunnskap.