Meny

Japansk hotell ansetter roboter

ROBOT: I påvente av bilder av de robotansatte på Hen-na hotel i Nagasaki, kan vi tenke oss at de blir seende slik ut. Denne modellen er produsert av samme firma som leverer roboter til hotellet. Foto: Koji Sasahara (AP Photo)
Roboter som møter deg i døra, bærer bagasjen din og vasker rommet ditt blir virkelighet i Nagaski.

I et forsøk på å lage verdens til nå mest effektive hotell blir gjestene møtt av elektroniske ansatte når Hen-na hotel i Nagasaki åpner dørene for gjester til sommeren. Det noe spesielle konseptet blir å finne på et hotell i temaparken Huis Ten Bosch, ifølge Japan Times.

Huis Ten Bosch er nederlandsk og betyr «Huset i skogen», og temaparken er en kopi av en av den nederlandske kongefamiliens offisielle boliger.

Les også: Robotrestaurant i Japan

Hotelldirektør Hideo Sawada sier de i fremtiden vil være bemannet med 90 prosent roboter.

Gjestene vil bli møtt av en robot ved innsjekk, bagasjebæring tar de seg av, og romvask skal ikke lenger utføres av levende mennesker av kjøtt og blod. Det vil likevel være mulig å henvende seg til mennesker, ifølge pcworld.com.

Ti ansatte skal fortsatt være av den gamle ikke-elektriske typen.

Hotellnavnet Hen-na hotel, betyr ifølge Japan today«merkelig hotell», men det er ennå ikke klart hvordan hotellets elektriske ansatte blir seende ut. Det er heller ikke kjent hvorvidt robotene krever tips.

Les også: Japansk robotkosebamse skal underholde eldre

NAGASAKI: I den japanske kopien av Nederland er det robotene som skal dominere. (Foto: Wikipedia))NAGASAKI: I den japanske kopien av Nederland er det robotene som skal dominere. (Foto: Wikipedia))

Reise
Populært