Meny

Ti rare turistattraksjoner

CARHENGE: En kopi av det mystiske steinmonumentet Stonehenge i England, er laget av amerikanske veteranbiler. Bilmonumentet ligger langs Route 87 i Nebraska, USA. Foto: TripAdvisor.com
Bereist, sa du? Har du fått med deg Robot-restaurant i Japan, gravemaskinland i England og verdens største kommode i USA? Her er flere rare attraksjoner.

At en spesiell, rar eller merkelig turistattraksjon kan sette et sted på kartet, har vi eksempler på her til lands.

ABC Nyheter har tidligere skrevet om kjempenissen Gollis som er kåret til Norges styggeste turistattraksjon, og som vekker sterke følelser i lokalmiljøet.

På Sortland i Vesterålen bestemte de seg rett og slett for å male byen blå, i et forsøk på å blåse liv i et bysentrum som var grått og anonymt.

Nå har reisenettstedet TripAdvisor.com laget en liste over ti spesielle attraksjoner, som de mener mange har til gode å oppleve.

En attraksjon utenom det vanlige, som potensielt kan glede både voksne og barn, er fornøyelsesparken Diggerland sør i England. Her er temaet gravemaskiner. Den som alltid har drømt om å sitte bak spakene på en slik, kan gjøre nettopp det, i trygge omgivelser. Ekte gravemaskiner er bygd om slik at både barn og voksne kan styre dem på enkelt vis. I tillegg har parken karuseller og annen gravemaskinmoro.

England kan også by på mystiske Stonehenge , som nok er kjent for de aller fleste. Carhenge i Alliance i USA er nok både mindre kjent og definitivt mindre mystisk. Det er rett og slett en kopi av steinmonumentet, laget av - ja, du gjettet riktig, biler. Bilmonumentet er laget av amerikanske veteranbiler og ligger langs Route 87. Er det gøy? Ja, lover nettsiden. Er du i området, koster det i hvert fall ikke noe å ta en titt.

En annen raritet man kan finne i USA, som er nevnt på TripAdvisors liste, er verdens største kommode, som ligger i High Point, North Carolina. High Point kalles verdens møbelhovedstad, og kan i tillegg til den 11,5 meter høye kommoden by på andre spesielle møbelattraksjoner.

Har du karusellskrekk, men synes de ser fine ut, kan det være verdt å sjekke ut kunstverket Tiger & Turtle - Magic Mountain i Duisburg, Tyskland. Den 21 meter høye skulpturen ser ut som en berg og dal-bane, men er i virkeligheten en trappelignende konstruksjon som man kan gå i.

Oversikten fra TripAdvisor byr også på Robot Restaurant i området Shinjuku i Tokyo, Japan. Her får du i tillegg til mat, servert et helt spesielt robot-danseshow.

Se resten av de rare attraksjonene som er populære blant nettstedets brukere i bildegalleriet øverst i artikkelen.

Sjekk også dette bildegalleriet som viser verdens rareste strender.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus