Uvanlig kraftig fall i lakseprisen

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lakseprisen gikk fra høyeste rekordnivå til å falle med 20 kroner på to uker. – Jeg har aldri vært med på det før, sier lakseeksportør Robert Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lakseprisen har de siste to ukene falt med 20 kroner kiloen – fra 75–80 kroner i slutten av mai til 55–60 kroner de første dagene i juni, skriver Dagens Næringsliv.

I mai satte næringen rekorder både i høyeste laksepris og i salg til EU-området på én måned.

– Det er enorme svingninger fra uke til uke. Jeg har aldri vært med på det før at prisen faller så mye så fort, sier administrerende direktør Robert Johansen i lakseeksportøren Polar Quality i Bodø.

Les også: 52.000 laks rømte fra oppdrettsanlegg i Trøndelag

Store mengder norsk laks beslaglagt i Kina

– Den må selges

Etter mange helligdager og få slaktedager i mai har slaktingen økt de to siste ukene. Lakseoppdrettere sendte mer laks ut i markedet, og dermed stupte prisene, ifølge sjømatnettstedet IntraFish , som først meldte om prisfallet.

– Det er ingenting som har så dårlig tid som fersk laks, den må selges. Når det kommer litt ekstra fisk ut i markedet, går prisene ned, sier analytiker Alexander Aukner i DNB Markets.

Ved utgangen av mai var det solgt 25.000 tonn mer laks enn på samme tid i fjor, til en gjennomsnittspris på om lag 65 kroner per kilo hittil i år.