Pensjonistleder raser mot Siv Jensen

SKATTEPLAN: Finansminister Siv Jensens (bildet) skatteplan begeistrer ikke generalsekretær i pensjonistforbundet Harald Olimb Norman. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SKATTEPLAN: Finansminister Siv Jensens (bildet) skatteplan begeistrer ikke generalsekretær i pensjonistforbundet Harald Olimb Norman. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Generalsekretær i pensjonistforbundet Harald Olimb Norman fnyser av finansminister Siv Jensens (Frp) skattepakke til pensjonistene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et innlegg på Facebook reagerer Norman skarpt på det som er kommet fram om regjeringens nye skattepakke til pensjonistene i revidert nasjonalbudsjett. Statsminister Erna Solberg (H) har sagt at pakken innebærer at «vanlige pensjonister» får en skattelettelse på mer enn 1.000 kroner i året.

– Siv Jensen vil gi 1.000 kroner i skattelette til pensjonistene for å kompensere et forventet elendig trygdeoppgjør. Herregud, finansminister. De som har minst er ikke i skatteposisjon. Hvilken tusenlapp er det du snakker om for dem? Hvis du betaler null i skatt og skal få 1.000 kroner i skattelette, så blir det fortsatt null, skriver Norman.

Les også: Gamlingene ypper seg på Høyres landsmøte

– Pinadø nok

Generalsekretæren i pensjonistforbundet varsler kamp mot regjeringen framover.

– Nå er det pinadø nok, slår han fast.

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett som legges fram i neste uke, går regjeringen inn for å bruke 840 millioner kroner i nye skattelettelser til pensjonister.

Les også: Halvparten av pensjonistene jobbet fram til pensjon

– Tar pensjonistene på alvor

Pengene går til å løfte satsen i minstefradraget med 2 prosentpoeng til 31 prosent. Dermed vil maksimalt minstefradrag økes med 6.200 kroner til 81.200 kroner.

– Vi tar pensjonistenes hverdag på alvor. Derfor har vi redusert avkortingen i pensjon til gifte og samboende pensjonister med 8.000 kroner for et par. I tillegg har vi løftet pensjonen for enslige minstepensjonister med 4.000 kroner, to år på rad, samt senket skattene med om lag 3.000 kroner i gjennomsnitt, sa finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB torsdag.

Les også: Regjeringen med ny skattepakke til pensjonistene

Personvernpolicy