Oddbjørn tjener nesten én million hver eneste måned

Kjøpmann Oddbjørn Halbjørhus (t.v.) i Kiwi Hemsedal sammen med Kiwi-sjef Jan Paul Bjarkøy.
Kjøpmann Oddbjørn Halbjørhus (t.v.) i Kiwi Hemsedal sammen med Kiwi-sjef Jan Paul Bjarkøy. Foto: Kiwi
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi holder åpent 363 dager i året, sier Kiwi-kjøpmann i Hemsedal, Oddbjørn Halbjørhus (50).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Finansavisen driver Halbjørhus en av de mest lønnsomme dagligvare­butikkene i Norge.

Etter at superkremmer bygget ny butikk og doblet arealet sommeren 2014, har han tatt Kiwi Hemsedal til et helt nytt nivå. I fjor klarte han nesten å runde 100 millioner kroner i omsetning, men er fortsatt et stykke unna de aller største Kiwi-butikkene når det gjelder penger gjennom kasseapparatene.

Les også: Skattemeldingen: Dette sjekkes ekstra nøye i år

Overvekt av turister

- Ja, vi må huske på at det bare er 2.000 innbyggere i Hemsedal. Jeg har ikke regnet på fordelingen mellom turister og fastboende, men et sted i nærheten av 60/40 med overvekt av turister vil jeg anta den ligger på, sier Halbjørhus til Finansavisen.

Kjøpmannen er som oftest å finne på gulvet i butikken, og han liker å ha kontroll. Hvor mange timer han jobber, har han ikke lyst til å tenke på, men han er neppe Star Tours aller beste kunde. Han har ansatt en butikksjef som tar ansvar når han er borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi holder åpent 363 dager i året, fra 7 til 11 på hverdager og til klokken ni i helgene. Jeg har faktisk akkurat planlagt en tur i mai, og jeg var borte en tur i fjor vår, sier kjøpmannen til Finansavisen.

Les også: Små leiligheter rives bort

Ti millioner før skatt

Lønnsomheten hos Kiwi Hemsedal er også i en helt egen klasse. I fjor satt Halbjørhus igjen med tett på 10 millioner kroner før skatt. Det er langt mer enn hva som er normalt, selv for gode kjøpmenn.

- Ja, men de tallene lyver litt fordi vi også eier bygget vi holder til i, og betaler veldig lite i husleie, forteller Halbjørhus, som har investert 60–70 millioner i det nye bygget.

Les også: Flyselskapet gir opp - konkurs neste

(Artikkelen er først publisert på Hegnar.no)