Meny

Flere kommuner krever inn eiendomsskatt

Nå er eiendomsskatt innført i 85 prosent av kommunene, og i fjor ga det inntekter på til sammen 11 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

365 av landets 428 kommuner har en eller annen form for eiendomsskatt i år. Det er ti flere enn i fjor og 93 flere enn i 2007.

Dermed er eiendomsskatt innført i 85 prosent av kommunene, og i fjor ga det inntekter på til sammen 11 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv. Beløpet tilsvarer 2,8 prosent av kommunenes bruttoinntekter.

En av årets nykommere er landbrukskommunen Re i Vestfold, hvor ordfører Thorvald Hillestad sier de så seg nødt til å bite i det sure eplet.

Les også: Oslo-folk må ut med mer i eiendomsskatt

– Det skulle vært moro å se kommunen der dette er et populært tiltak. Det sier seg jo selv at det ikke er det, sier Sp-ordføreren.

Re har foreløpig ikke funnet noen naboer å slå seg sammen med, men ingen av kandidatene har eiendomsskatt. Hillestad er likevel ikke bekymret for at inntektsposten kan forsvinne ved en eventuell sammenslåing.

– Jeg tror vi vil få besparelser administrativt etter en sammenslåing, sier Hillestad. Slik tenker også statssekretær Kristin Holm Jensen (H) i Kommunaldepartementet.

Les også: Regjeringen vil gi hytter fritak for eiendomsskatt

Privatøkonomi

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus