Meny

Regjeringen vil gi hytter fritak for eiendomsskatt

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener endringene i eiendomsskatteloven vil gi mer fleksibilitet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil endre eiendomsskatteloven og foreslår at kommunene skal kunne frita hytter og fritidsboliger fra eiendomsskatt.

Når kommunene skriver ut eiendomsskatt i hele kommunen, må de også inkludere fritidsboliger. Men ved å gi fritak for fritidsboliger vil kommunene kunne legge bedre til rette for hytteutbygging, med ringvirkninger for det lokale næringslivet, fastslår regjeringen i forbindelse med framleggelsen av revidert nasjonalbudsjett onsdag.

– Endringene vil gi mer fleksibilitet til kommunene og en gradvis innfasing av eiendomsskatt for dem som eier boliger og fritidsboliger, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Regjeringen foreslår også at kommunene må bruke laveste skattesats når de utvider skatten til også å gjelde boliger og fritidsboliger.

Eiendomsskatten skal være 2 promille det første året kommunen skriver ut eiendomsskatt. Senere kan den økes gradvis til maksimalt 7 promille. Satsen kan likevel være inntil 7 promille allerede fra første år kommunen skriver ut eiendomsskatt på annen eiendom, presiserer Finansdepartementet og viser til at det for eksempel ikke er uvanlig at kommuner som har hatt eiendomsskatt på «verk og bruk» utvider eiendomsskatten til å omfatte også boliger og fritidsboliger.

Regjeringen mener dagens regler kan medføre en for brå økonomisk belastning for eiere av både boliger og fritidsboliger.

Bakgrunn: Siv Jensen la frem revidert nasjonalbudsjett for 2016

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus