Usikkert om Oslo rekker å innføre eiendomsskatt

Før Oslo kan få eiendomsskatt må 300.000 eiendommer takseres. Finansbyråd Robert Steen har lagt til side 150 millioner kroner i tilfellet Oslo ikke rekker det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det som gjenstår før vi kan utskrive eiendomsskatt, er en del praktiske spørsmål. En takstmann må fysisk ut for å vurdere alle eiendommene, også fritidseiendommer. Takstmannen skal forsikre seg om at det som står der, er i samsvar med opplysningene vi har, sier Oslos finansbyråd Robert Steen (Ap) til Aftenposten.

Les også: SV snur om boligskatt

Takseringen skal skje fra utsiden av eiendommen og derfor tar Steen et forbehold i tilleggsinnstillingen til Oslo-budsjettet om at eiendomsskatten kan bli forsinket.

– Når man innfører eiendomsskatt, så har man frist til 30. juni for å skrive ut skatten. Derfor har vi fremdeles noen måneder på oss. Målet er at skatten blir innført i 2016, men hvis det ikke lar seg gjøre, så har vi avsatt 150 millioner kroner i et fond for manglende eiendomsskatteinngang, sier han.

– Hvis det av praktiske årsaker ikke blir mulig å innføre eiendomsskatt, så blir det ikke noe problem. Som økonom følger jeg «forsiktighetsprinsippet», og har lagt til side nok penger, garanterer Steen.

Les også:

Går for Aps modell for eiendomsskatt i Oslo

Advokat saksøker Oslo kommune for eiendomsskattfradrag

KS: – Aps boligskatt i Oslo kan være ulovlig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus