Kabinansatte i SAS kan få billige billetter hvis de gir avkall på oppsigelsestiden

Ifølge Dagens Næringsliv har de overtallige ansatte fått to valg: Å stå ut oppsigelsestiden, basert på gjeldende hovedavtale og arbeidsmiljøloven, eller å gi avkall på oppsigelsestiden og slutte i jobben på dagen i bytte mot flybilletter til sterkt reduserte priser, og at man får stå på en liste for såkalt gjenansettelse i tre år.
Ifølge Dagens Næringsliv har de overtallige ansatte fått to valg: Å stå ut oppsigelsestiden, basert på gjeldende hovedavtale og arbeidsmiljøloven, eller å gi avkall på oppsigelsestiden og slutte i jobben på dagen i bytte mot flybilletter til sterkt reduserte priser, og at man får stå på en liste for såkalt gjenansettelse i tre år. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kabinansatte i SAS har fått skissert et tilbud fra flyselskapet om blant annet rabatterte flybilletter hvis de sier fra seg oppsigelsestiden, ifølge DN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbudet ble skissert i en innkalling til allmøte mandag i forbindelse med at SAS planlegger å si opp ansatte, skriver avisa. I Norge er det i første omgang snakk om 350 årsverk som skal bort.

Ifølge Dagens Næringsliv har de overtallige ansatte fått to valg: Å stå ut oppsigelsestiden, basert på gjeldende hovedavtale og arbeidsmiljøloven, eller å gi avkall på oppsigelsestiden og slutte i jobben på dagen i bytte mot flybilletter til sterkt reduserte priser, og at man får stå på en liste for såkalt gjenansettelse i tre år.

Tilbudet er fremforhandlet mellom SAS og fagforeningene til de kabinansatte.

– Vi har forsøkt å finne løsninger som gjør at færrest mulig mister jobben sin, og å sikre en mulighet til å komme tilbake til SAS når trafikken er i gang igjen, sier leder Nina N. Pedersen i Norsk Kabinforening, som har vært med i forhandlingene med flyselskapet.

SAS vil overfor DN ikke kommentere tilbudet til de kabinansatte.