SAS orienterer ansatte om oppsigelser til uka

SAS sliter som andre flyselskaper i kjølvannet av coronautbruddet. 5.000 stillinger skal kuttes i Skandinavia.
SAS sliter som andre flyselskaper i kjølvannet av coronautbruddet. 5.000 stillinger skal kuttes i Skandinavia. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS har kalt inn kabinansatte til informasjonsmøte om oppsigelser den kommende uka. Selskapet skal nedbemanne totalt 1.300 årsverk i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en melding fra Norsk kabinforening sendt til medlemmene, heter det at SAS nå har satt i gang prosessen med oppsigelser av 350 overtallige. Før helgen fikk de invitasjon til et informasjonsmøte på mandag, skriver Dagens Næringsliv.

Etter det avisen kjenner til, vil det etter møtet bli sendt ut innkallinger til drøftelsesavtaler og tilbud om sluttavtale.

– Det er viktig for oss å ha gode prosesser. Vi har hatt god og konstruktiv dialog med ansattes organisasjoner. Vi skal ned med 1.300 årsverk i Norge og starter denne prosessen blant kabinpersonalet. Der har vi i første omgang en overtallighet på 350 årsverk, sier pressesjef John Eckhoff i SAS i Norge.

I slutten av april meldte flyselskapet at det skal redusere antallet ansatte med til sammen 5.000 årsverk, trolig enda flere målt i antall årsverk. Foruten de 1.300 årsverkene i Norge, er 1.900 i Sverige og 1.700 i Danmark.