Coca-Cola truer med søksmål mot lokal brusprodusent

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

The Coca-Cola Company truer med å saksøke den lokale brusprodusenten bak Jallasprite, O. Mathisen AS, om de ikke trekker navnet, ifølge Vårt Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bak Jallasprite og Tøyen-Cola, Jarle Hollerud i O. Mathisen AS, har fått frist innen fredag, ellers vil saken gå videre til tingretten i Oslo, ifølge Vårt Oslo.

The Coca-Cola Company, som står bak leskedrikkene Coca-Cola, Sprite og Fanta, krever at alle flasker merket Jallasprite fjernes fra butikkene, og at alle etiketter og markedsføringsmateriell ødelegges.

– Ordet assosieres med å sprite opp noe, å gjøre det friskere, sterkere. Vi mener at Coca-Cola ikke kan eie dette ordet, sier Hollerud til nettavisen.

Les også: Brussalget har falt med 12 millioner liter siden nyttår

– Regjeringen og KrF har lagt det helt store egget

– Veldig skadelig

Håkon Tysnes Kaasin i advokatfirmaet Bryn Aarflot, som representerer The Coca-Cola Company, sier selskapet måtte ta grep da de oppdaget at noen prøvde å bruke varemerket som et beskrivende navn på sitronbrus.

– Ellers risikerte man at varemerket ville gå inn i dagligtalen som en betegnelse på sitronbrus. Det kalles for en degenerering av varemerket og er veldig skadelig, sier Kaasin.

Patentstyret har avgjort at muligheten for forveksling mellom Sprite og Jallasprite er stor, men avgjørelsen kan ankes.

Les også: Coca-Cola saksøkt for å dekke over helserisiko

Svenske butikker jubler over avgiftshopp på godteri og brus i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden