Coca-Cola saksøkt for å dekke over helserisiko

Coca-Cola avviser på standene om at selskapet har forsøkt å tildekke helserisiko knyttet til høyt brusinntak. Arkivfoto: Steinar Bakken / NTB scanpix
Coca-Cola avviser på standene om at selskapet har forsøkt å tildekke helserisiko knyttet til høyt brusinntak. Arkivfoto: Steinar Bakken / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En helseorganisasjon i USA, har saksøkt Coca-Cola og mener selskapet forsøker å tone ned og dekke over helserisikoen knyttet til brusdrikking. Brusgiganten avviser påstandene.

I søksmålet fra Praxis Project beskyldes Coca-Cola og den amerikanske drikkevareforeningen ABA blant annet for å ha forvansket forskning og for å ha tonet ned sammenhengen mellom USAs fedmeepidemi og et høyt inntak av sukkerholdig drikke, melder Sveriges Television.

Ifølge en rapport New York Times har offentliggjort, har Coca-Cola brukt 120 millioner dollar på forskning og andre prosjekter i årene 2010 til 2015 med mål om å forvirre forbrukerne om helserisikoer knyttet til brus og annen sukkerholdig drikke. En reklamekampanje skal ha fremstilt kortvarig fysisk aktivitet som bowling eller latter som tilstrekkelig kompensasjon for å drikke den sukkerholdige brusen.

Les også: Britene innfører avgift på sukkerholdig brus

Ifølge søksmålet skal forskere, ernæringseksperter og leger ha blitt betalt for å tone ned risiko knyttet til brusdrikking. I enkelte tilfeller skal de til og med ha fått betalt for å påstå at brus kan være et sunt mellommåltid.

Både Coca-Cola og ABA avviser påstandene i søksmålet.

Les også: Lettbrus er ikke nødvendigvis bedre enn vanlig brus

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden