Moods of Norway-boet solgt for over 50 millioner kroner

Moods of Norway gikk konkurs i september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Moods of Norway gikk konkurs i september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkursboet etter Moods of Norway ble solgt for 52,6 millioner kroner etter konkursen i september. Kreditorenes krav er på 91 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prislappen ble gjort kjent under en skiftesamling i Sogn og Fjordane tingrett tirsdag, ifølge TV 2.

Det var Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke, Jan Egil Flo og en gruppe ansatte som kjøpte tilbake klesmerket etter konkursen.

18 kreditorer har meldt krav på til sammen 91,43 millioner i boet. Ifølge Sogn og Fjordane tingrett er det så langt ikke avdekket straffbare forhold. Det er heller ikke funnet grunnlag for å ilegge konkurskarantene i saken.

Styreleder og daglig leder i Moods of Norway, Jan Egil Flo, sier til NRK at av kleskjedens 18 butikker i landet, blir trolig elleve lagt ned. Dermed fortsetter driften videre i sju butikker, deriblant på Stryn, Ålesund, Stavanger, Ski og Trondheim.

Styrelederen sier han har troen på at driften av «nye» Moods kommer til å bli lønnsom. Han sier en sterk dollarkurs målt mot den norske kronen var hovedgrunnen til konkursen.

– I tillegg var vi for tøffe i stilen og satset for hardt i USA. Nå er satsingen i USA redusert ned og lønnsomheten vil komme, sier Flo.

Les også:

Kjøper opp hele konkursboet i Moods of Norway

Kan Norge få et butikk-krakk?

Har tjent 70 mill. på Moods of Norway