Meny

Kremmere i krise:

Kan Norge få et butikk-krakk?

Vi har flere butikkjeder enn vi har råd til. 40 kjeder driver med underskudd. Flere kan følge i fotsporene til Moods of Norway.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bransjeekspert spår en betydelig økning i antall konkurser og nedleggelser blant norske kjeder.

En perfekt storm er på vei. Utenlandske aktører blir sterkere. Amazon-aksjen passerte den magiske grensen på 1.000 dollar og tar en stadig større jafs av verdens handel. Digitaliseringen rammer for full styrke. Finn.no har åpnet shoppingsenter. Komplett lager også en markedsplass for butikker som ikke er en del av Komplett. Og den tredje trenden: Folk snur ryggen til bruk-og-kast.

I USA har 35 nasjonale handelskjeder søkt om konkursbeskyttelse i år, inkludert store selskaper som RadioShack, Toys R US og Eastern Outfitters, mens kjøpesentrene omtales som «det nye subprime». Men det er ingen grunn til å dra utenlands. Det er nok lidelse i norsk handel.

Hjemmekjære nordmenn svikter

Mange gode, gamle kremmere greier ikke å tjene penger i Norge. Kremmere greier ikke å tjene penger på motebevisste.

Moods of Norway ble slått konkurs. Og en rekke kjeder driver med røde tall. Bertoni Norway, Zara Norge, Polarn O. Pyret, Brandstad, Only Stores Norway, Nilson Group og Vivikes, som treffende nok har endret navn til Days Like This.

Kremmere greier ikke å tjene penger på jålete ungdommer.

Assesoar-butikker som Indiska Magasinet og Cmyk Norge går også med underskudd.

Kremmere greier ikke å tjene penger på hjemmekjære nordmenn.

Jernia, Hansen & Dysvik, Tilbords, Home & Cottage og Nille er noen aktører som driver med røde tall.

Kremmere greier ikke en gang å tjene penger på mødre i ammetåke.

Norges største barneutstyrskjede har vært et årelangt tapsmareritt. Det startet allerede i 2009. De siste tre årene har selskapet Barnas Hus Norge hatt et samlet tap på over 100 millioner kroner. Lillebror Babyshop lider samme skjebne og opplever nå både salgssvikt og underskudd.

Les også: Overraskende ledighetsøkning i Sverige

(Saken fortsetter under)

Finansavisen har tidligere intervjuet Habib Al Habib fra Syria, som er butikksjef hos Nille på Bøler. Han er med i en kjede som kjemper mot store trender. Foto: Eivind Yggeseth
Finansavisen har tidligere intervjuet Habib Al Habib fra Syria, som er butikksjef hos Nille på Bøler. Han er med i en kjede som kjemper mot store trender. Foto: Eivind Yggeseth

Ingen av kjedesjefene som Finansavisen har vært i kontakt med erkjenner at slaget er tapt.

Heller ikke Barnas Hus, som har en av de lengste tapsrekkene i den norske handelsbransjen.

– Barnas Hus har fått nye eiere - HTS Gruppen - og vi ser lyst på fremtiden. Vi har over en lengre periode kuttet kostnader for å tilpasses oss tøff konkurranse. Det har vi klart og vi har en svært positiv utvikling, opplyser adm. direktør Lasse Erik Moen i BH Nordic.

– Barnas Hus har 25 butikker i Norge og én i Sverige, pluss nettbutikken vår www.barnashus.no. Nettbutikken vokser med 35 prosent i året, påpeker Moen.

– Men i tillegg er vi opptatt av å ha et landsdekkende butikknett fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Vi tror at kombinasjonen med fysiske butikker og nett er nøkkelen til suksess, forklarer Moen.

I de fysiske butikkene skal Barnas Hus tilby service, rådgivning, reklamasjon og annet. På nett kan de blant annet tilby «klikk og hent».

Les også: Vegvesenet ber bønder frakte traktoren på lastebil

Nedgangstidene er ikke over

Reidar G. Mueller i Varde Hartmark har gitt råd til handelskjeder i tre tiår. Han er retailbransjens svar på Peter Hermanrud. Ferske tall fra Varde Hartmarks analyser viser at utviklingen går feil vei.

Mueller kan fortelle at flere driver dårligere og har lavere egenkapital enn hva som er tilfredsstillende og forsvarlig. Andelen kjeder med svak eller «totalt utilfredsstillende» lønnsomhet øker. For 2016 var det omtrent 67 prosent av aksjeselskapene innenfor faghandelen som hadde en driftsmargin på 5 prosent eller lavere, mens 30 prosent drev med negativ driftsmargin. Videre er andelen med «svak til uaktsom lav egenkapital» på et nivå som klassifiserer store deler av bransjens bedrifter som utsatte:

Norske butikkjeder må trekke pusten, for motbakkeløpet er ikke over:

– Det vil bli brutalt og hardt for flere av kjedene fremover, i tilnærmet alle bransjer. Forskjellene mellom de gode og dårlige blir større. Jeg tror særlig mindre og privateide familiebedrifter og frivillige medlemskjeder er utsatte. Vi forventer at en større del av varehandelen vil få en svakere lønnsomhet og en ytterligere forverret egenkapitalsituasjon de neste årene. Det betyr at antall konkurser og nedleggelser generelt vil øke betraktelig i årene som kommer, mener Mueller.

– Hva må kjedene nå forsøke å gjøre?

– Mange av kjedene har utdaterte konsepter og en utydelig posisjon i markedet. Nå må de investere i konseptfornyelser, ny kompetanse og omfattende kostnadskutt. De må nå snarest tilpasse forretningsmodellene etter den endrede forbrukeratferden, som kommer i kjølvannet av digitaliseringen og globaliseringen av markedene.

Les også: EUs luftfartsorgan anbefaler stans i bruk av produkter fra Kobe Steel

(Saken fortsetter under)

Spår kraftig reduksjon i ansatte innen varehandel

Men det blir ikke bare begravelser fremover, det vil også dukke opp nye kjeder.

– Nye og spennende spesialbutikker og nye multikanal-konsepter. Det går mot en polarisering, på den ene siden de som har tatt en tydelig posisjon, enten drive bredt og billig eller drive spesialisert med tydelige verdiforslag. Alle som prøver å drive med en fot i hver av leirene får det stadig tøffere, og de er det mange av.

Mueller ser at større nettaktører og teknologiselskaper nå vil utfordre de klassiske handelsselskapene.

– De har et teknologisk konkurransefortrinn, en etablert infrastruktur og stor kundeportefølje som de kan utnytte ved å gå inn i nye markeder. Plattformen kan også utnyttes som kanal eller markedsplass for andre konsepter.

Moods of Norway-gründerne Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke under en motevisning i 2015. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Moods of Norway-gründerne Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke under en motevisning i 2015. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Det jobber snaut 400.000 personer innen varehandelen i Norge. Jobber det flere eller færre i denne bransjen om ti år?

– Antall ansatte innenfor varehandelen vil bli kraftig redusert. Dette gjelder særlig innenfor støtte-, backoffice- og logistikkfunksjoner og det kommer selvsagt på grunn av økt automatisering, digitalisering og effektivisering. Den gode nyheten er at innenfor butikk- og nettsalg, kommunikasjon, service og tjenestesalg - der kundene vil ha mer skreddersøm i fremtiden – vil det bli flere ansatte.

Les også: Lånerenten øker med alderen

«Bruk og kast»-mentalitet

En erfaren rådgiver i bransjen er også Thomas Brustad, som driver sitt eget Frost Nordic. Han peker på en annen trend, en trend vi i dag bare ser konturene av, men som i årene fremover vil skylle inn over handelsbransjen med full styrke:

– Mange forbrukere opplever at dagens shoppingmønster i rike land som Norge ikke er bærekraftig. Jeg tror stadig flere stiller spørsmål ved moralen bak «bruk og kast»-mentaliteten. Slike tanker vil være bra for klima og miljø, men problematisk for en del retailere som profiterer på slike holdninger i dag. Forbrukere som tenker og handler basert på slike tanker er ikke så mange enda, men det ser ut til å bre om seg. Disse forbrukerne stiller i større grad spørsmål ved sin shopping, da de innerst inne ikke ønsker å sløse med jordens ressurser eller bidra til økte klimagassutslipp, forklarer Brustad.

Thomas Brustad er rådgiver for handelsbransjen. Han tror folk snur ryggen til "bruk og kast". Foto. Andreas Klemsdal
Thomas Brustad er rådgiver for handelsbransjen. Han tror folk snur ryggen til "bruk og kast". Foto. Andreas Klemsdal

Han har ikke data som underbygger trenden, for den har ikke enda slått til med full styrke, men det finnes litt empiri: Dagligvarekjedene snakker i dag mye mer om bærekraft enn de gjorde for bare noe få år siden. Kiwi har gravlagt sitt «kjøp 3 betal for 2», men oppfordrer nå tvert i mot til ikke å kjøpe mer enn du trenger.

Brustad tror stadig flere forbrukerhjerner vil bestemme seg for å slutte å handle søppel.

– Slike tanker vil straffe utviklingen for en rekke nips- og billigkjeder om de ikke endrer innstilling, mener han.

Og han tror stadig flere forbrukerhjerner vil se etter varer som kan brukes til de er utslitte.

– En ny innstilling til kvalitet og design. Det vil føre til færre innkjøpte produkter.

Og ikke minst at mange som i dag har shopping som en hobby, vil se etter andre fritidsaktiviteter.

– Om slike tanker og trender brer om seg, vil det få betydning for varehandelen. Det vil gi færre innkjøp, men kanskje dyrere enkeltprodukter. Noen segmenter vil lide mye og andre mindre. På den andre siden er det større aksept for å bruke penger på utvalgte typer opplevelser og ikke minst tjenester som gir andre retail-muligheter som delvis kan kompensere for eventuell nedgang i varehandel. Nye nisjer kan for eksempel dukke opp innenfor reparasjon og gjenbruk.

Les også: Flere jukser for å unngå toll på netthandel

Digitale butikkdører åpnes

Den klareste trenden innen handel i dag er at de store netthandelsaktørene blir mektigere.

I sommer tok Komplett et stort skritt da de åpnet sin egen handelsplattform opp for andre aktører. Norges største nettbutikk klippet i praksis snoren for et kjøpesenter på nett. Komplett har jobbet i flere år med å utvikle plattformen.

De analoge dørene stenges. De digitale åpnes opp.

Elektroimportøren, Elefun og Babybanden var de første nettbutikkene som fikk være partnere.

– Vi har drevet netthandel i over 20 år. Dette er det neste skrittet for oss. Vår ambisjon er å ha 100 partnere på plass før årsskiftet, sier kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes.

Det vil bli færre nettsteder å besøke, men større utvalg på hvert sted.

– I Norge er vi ikke kommet så langt med å handle fra nye markedsplasser, så her er mulighetene store. Vi blir nå en kanal for andre aktører og vil utvikle en lokal og nær markedsplass, med veldig stort utvalg, side om side med våre egne produktkategorier, sier Tollnes.

Komplett tar selvsagt ikke inn hvem som helst. Tollnes legger vekt på at det er aktører som er solide, og som har produkter som kundene etterspør.

Nettet stjeler kundene

Varehandel på nett ligger an til å øke med 20 prosent fra 2016 til 2017.

I 2017 vil den totale omsetningen fra e-handel trolig bli på nærmere 105 milliarder kroner. Det er en økning på 16 prosent sammenlignet med 2016, da den totale omsetningen var på rett over 90 milliarder kroner.

Omsetningen fra netthandelen kan dermed ha steget med 74 prosent siden 2013.

Dette kommer frem i rapporten «Norsk e-handel», som er basert på intervjuer med rundt 7.000 respondenter i hele Norden. Den ferske rapporten er utgitt av DIBS.

Summen på 105 milliarder kroner inkluderer både reiser, varer og tjenester. Reiser utgjør nesten halvparten av omsetningen. Men nå kommer shoppingen på nett for alvor. Siden 2016 har det norske forbruket av varer steget med 21 prosent, som tilsvarer 5,6 milliarder. Det er særlig klær, sko og tilbehør samt elektronikk som havner i handlekurven på nett.

Folk handler nå fra mobile enheter. Rapporten viser at 54 prosent av norske forbrukere i løpet av de siste tre månedene har foretatt et nettkjøp fra en mobiltelefon eller et nettbrett. I 2016 var samme prosentandel på 48 prosent, og i 2015 var den på 38 prosent.

Dagligvarer på nett har kraftig vekst. I 2016 var det 12 prosent av forbrukerne som kjøpte dagligvarer på nettet, men i 2017 stiger andelen til 15 prosent.

Estimat av størrelsen på det norske e-handelsmarkedet, basert på telefonintervjuer.

Kilde: DIBS. Tall i milliarder kroner.

Les også: Verdien av netthandelen passerer 100 milliarder kroner

Publisert i Finansavisen lørdag 14. oktober

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:26 Valgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17 Budsjettenighet i USA01:03 Studie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37 Politiet: – Avpass farten ved våt veibane00:09 Irans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon23:50 Bare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11 Kontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58 Advokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51 Ricky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47 Ghayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43 Kvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10 Tre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49 Voldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44 Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28 To fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09 Moxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05 Tre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59 To personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59 Microsoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24 41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23 Real Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08 Mulig varmerekord i Paris denne uken19:39 Utøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34 Alkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21 Hunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17 Forskere fant ferskvann i Norskehavet19:15 Droneforbud over Utøya og Utvika19:13 Trump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11 Russ siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy19:09 Nikolai Astrup dro inn 15,4 millioner kroner i fjor18:14 Pante-nedtur på børsen17:55 Siktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark17:34 Jo Swinson ny leder for de britiske Liberaldemokratene17:30 Medaljevinnere sendte rørende hilsen til kreftsyk konkurrent17:15 Britisk-iransk kvinne tilbake i fengselet i Iran17:13 Bonde fradømt rett til dyrehold17:11 Washington Post: Huawei bidro til mobilnett i Nord-Korea16:58 Horton fikk advarsel for protesten mot Sun16:40 Støre: 22. juli var høyreekstrem terror ment å ramme Arbeiderpartiet16:31 Varetektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes16:30 Valget snur opp ned på ukrainsk politikk16:09 Skogbrannen i Alta under kontroll16:03 Mayday fra fly: – Et mirakel at det klarte å lande16:00 Tyskland deler ikke USAs syn på Iran15:47 Farenivået senket til gult igjen ved Veslemannen15:32 Solberg kan ikke love å beholde 22. juli-senteret i regjeringskvartalet15:27 Ingeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier15:24 Mann hentet opp av vannet i Halden14:20 Mange fanget i brennende bygning i Mumbai14:02 Over en million fisk fanget av turister så langt i år13:48 Kritiserer SAS: – Høyt sykefravær og lav tilfredshet13:43 Britisk parlamentsmedlem tiltalt for overgrep13:37 Iran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero13:10 Kollisjon mellom utrykkende ambulanse og personbil13:10 Partikontor i Berlin evakuert etter bombetrussel13:08 Fra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer12:56 Høyesterett skal behandle anken til kvinne (70) dømt for å ha kalt samfunnsdebattant kakerlakk12:50 Kenyas finansminister pågrepet for korrupsjon12:42 Rosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi12:12 Portugal kjemper mot flammene11:53 Bjørn skutt i Finnmark11:52 Savnet fransk ubåt funnet i Middelhavet etter over 50 år11:41 Drept så brutalt at identifiseringen tok tre dager11:37 Skjebnedag for Johnson og Hunt11:34 Droneforbud over Utøya og Utvika mandag11:29 Flere drept i selvmordsangrep i Mogadishu11:11 Strømmen tilbake i Asker11:10 Tidligere tennis-stjerne er død11:06 Zuccarello beholder nummer 3610:58 Nei til EU varsler ny Acer-debatt10:40 Mattilsynet frykter større smitterisiko fra gourmetkylling10:22 Israel river palestinske hus i Jerusalem-området10:04 Mann anholdt etter å ha forstyrret Solbergs 22. juli-tale09:45 IAEAs leder er død09:38 «Det var ingen naturkatastrofe. Det var et politisk attentat»09:38 Partiet til Ukrainas president ligger an til absolutt flertall i nasjonalforsamlingen09:36 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:00 Nasjonal minnemarkering for 22. juli08:54 Nyhetsbyrå: 17 pågrepet i Iran for CIA-spionasje08:42 Pirater angrep lasteskip ved Singapore08:14 Jeger- og fiskerlag i Finnmark frykter invasjon av den russiske pukkellaksen08:03 To menn pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke07:37 Skrekktakling overskygget nytt tap for Liverpool06:45 Stikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell06:44 Ryerson håper at Bundesliga-spill skal gjøre ham landslagsaktuell06:04 99,98 prosent frammøte ved valg i Nord-Korea06:04 Mann pågrepet for å ha tent på biler i Hamar05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:26 Flerbruksanlegg nedbrent i Rogaland05:09 Borgerrettsveteran mener Trump er rasist04:19 Slutten i sikte for hetebølge i USA03:46 Ventura sikret seg plass på PGA-touren02:52 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:30 Ny metode kan varsle om utbrudd av lakselus01:57 Pompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen01:51 Skuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger01:02 Puerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg01:01 Ny app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring00:35 Bolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé
Siste nytt
01:26NorgeValgekspert: – KrFs situasjon er ­overraskende bra01:17VerdenBudsjettenighet i USA01:03VerdenStudie: Unødvendig for friske å forebygge hjerteinfarkt med aspirin00:37NorgePolitiet: – Avpass farten ved våt veibane00:09VerdenIrans utenriksminister: – Vi søker ingen konfrontasjon23:50VerdenBare gutter og ingen jenter født på tre måneder i 132 indiske byer23:11NorgeKontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord22:58NorgeAdvokatkontor klager inn Mattilsynet for Landsbruks- og matdepartementet22:51VerdenRicky Martin og hundretusener av demonstranter krever Puerto Rico-guvernørens avgang22:47SportGhayas Zahid lånes ut til Panathinaikos22:43NorgeKvinne fant død hund etterlatt i en konteiner22:10NorgeTre personer pågrepet etter bilran på Minnesund21:49SportVoldtektssaken mot Ronaldo legges vekk21:44NorgeFergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj21:28NorgeTo fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord21:09PolitikkMoxnes driver stygg politisk kommunikasjon21:05VerdenTre såret av bilbombe på fransk base i Mali20:59NorgeTo personer fraktet til sykehus etter boligbrann i Sandefjord20:59VerdenMicrosoft med milliardsatsing på kunstig intelligens20:24Verden41 personer omkom i kraftig uvær i India20:23SportReal Madrid er verdens mest verdifulle fotballklubb20:08VerdenMulig varmerekord i Paris denne uken19:39NorgeUtøya-naboer reager på minnested – varsler søksmål19:34VerdenAlkohol-tragedie rammer Costa Rica – nesten 20 år etter at den rammet Norge19:21VerdenHunt: Europeisk eskortetjeneste skal sikre trygg ferdsel i Hormuzstredet19:17NorgeForskere fant ferskvann i Norskehavet19:15NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika19:13NyheterTrump tilbyr seg å mekle i Kashmir-konflikten19:11VerdenRuss siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy19:09PengerNikolai Astrup dro inn 15,4 millioner kroner i fjor18:14PengerPante-nedtur på børsen17:55NorgeSiktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark17:34PolitikkJo Swinson ny leder for de britiske Liberaldemokratene17:30SportMedaljevinnere sendte rørende hilsen til kreftsyk konkurrent17:15VerdenBritisk-iransk kvinne tilbake i fengselet i Iran17:13NorgeBonde fradømt rett til dyrehold17:11PengerWashington Post: Huawei bidro til mobilnett i Nord-Korea16:58SportHorton fikk advarsel for protesten mot Sun16:40PolitikkStøre: 22. juli var høyreekstrem terror ment å ramme Arbeiderpartiet16:31NorgeVaretektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes16:30VerdenValget snur opp ned på ukrainsk politikk16:09NorgeSkogbrannen i Alta under kontroll16:03VerdenMayday fra fly: – Et mirakel at det klarte å lande16:00VerdenTyskland deler ikke USAs syn på Iran15:47NorgeFarenivået senket til gult igjen ved Veslemannen15:32NorgeSolberg kan ikke love å beholde 22. juli-senteret i regjeringskvartalet15:27MotorIngeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier15:24NorgeMann hentet opp av vannet i Halden14:20VerdenMange fanget i brennende bygning i Mumbai14:02NorgeOver en million fisk fanget av turister så langt i år13:48ReiseKritiserer SAS: – Høyt sykefravær og lav tilfredshet13:43VerdenBritisk parlamentsmedlem tiltalt for overgrep13:37VerdenIran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero13:10NorgeKollisjon mellom utrykkende ambulanse og personbil13:10VerdenPartikontor i Berlin evakuert etter bombetrussel13:08NorgeFra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer12:56NorgeHøyesterett skal behandle anken til kvinne (70) dømt for å ha kalt samfunnsdebattant kakerlakk12:50VerdenKenyas finansminister pågrepet for korrupsjon12:42SportRosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi12:12VerdenPortugal kjemper mot flammene11:53NorgeBjørn skutt i Finnmark11:52VerdenSavnet fransk ubåt funnet i Middelhavet etter over 50 år11:41VerdenDrept så brutalt at identifiseringen tok tre dager11:37VerdenSkjebnedag for Johnson og Hunt11:34NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika mandag11:29VerdenFlere drept i selvmordsangrep i Mogadishu11:11NorgeStrømmen tilbake i Asker11:10SportTidligere tennis-stjerne er død11:06SportZuccarello beholder nummer 3610:58PolitikkNei til EU varsler ny Acer-debatt10:40Helse og livsstilMattilsynet frykter større smitterisiko fra gourmetkylling10:22VerdenIsrael river palestinske hus i Jerusalem-området10:04NorgeMann anholdt etter å ha forstyrret Solbergs 22. juli-tale09:45VerdenIAEAs leder er død09:38Norge«Det var ingen naturkatastrofe. Det var et politisk attentat»09:38VerdenPartiet til Ukrainas president ligger an til absolutt flertall i nasjonalforsamlingen09:36NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:00NorgeNasjonal minnemarkering for 22. juli08:54NorgeNyhetsbyrå: 17 pågrepet i Iran for CIA-spionasje08:42VerdenPirater angrep lasteskip ved Singapore08:14NorgeJeger- og fiskerlag i Finnmark frykter invasjon av den russiske pukkellaksen08:03NorgeTo menn pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke07:37SportSkrekktakling overskygget nytt tap for Liverpool06:45NorgeStikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell06:44SportRyerson håper at Bundesliga-spill skal gjøre ham landslagsaktuell06:04Verden99,98 prosent frammøte ved valg i Nord-Korea06:04NorgeMann pågrepet for å ha tent på biler i Hamar05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:26NorgeFlerbruksanlegg nedbrent i Rogaland05:09VerdenBorgerrettsveteran mener Trump er rasist04:19VerdenSlutten i sikte for hetebølge i USA03:46SportVentura sikret seg plass på PGA-touren02:52VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:30NorgeNy metode kan varsle om utbrudd av lakselus01:57VerdenPompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen01:51NorgeSkuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger01:02VerdenPuerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg01:01NorgeNy app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring00:35VerdenBolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé
Populært