Microsoft kutter 1.850 stillinger i telefonvirksomheten

Den amerikanske IT-giganten Microsoft kutter 1.850 stillinger innen utvikling og produksjon av mobiltelefoner globalt. Det største kuttet skjer i Finland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 1.350 jobber forsvinner i Finland og 500 i resten av verden, opplyser Microsoft , som omtaler kuttet som «strømlinjeforming» av sin virksomhet innen utvikling og produksjon av smarttelefoner. Selskapet tar også en nedskrivning på 950 millioner dollar i forbindelse med kuttet.

Virksomheten i Tammerfors avsluttes helt, mens det kan bli igjen enkelte utviklingsteam i Esbo.

Les også: Microsoft slår forventningene tross fallende PC-salg

Microsoft kjøpte finske Nokias mobiltelefonvirksomhet i 2014 og har allerede gjort kraftige nedskjæringer. Microsofts ansatte i Finland var ved lunsjtid onsdag innkalt til et informasjonsmøte, ifølge avisen Aaumulethi.

Selskapet sier imidlertid at det kraftige kuttet ikke innebærer at Microsoft legger utvikling og produksjon av smarttelefoner på hylla.

Les også: Svindlere utgir seg for å være fra Microsoft - igjen

– Vi vil konsentrere virksomheten om de områdene der vi lykkes, virksomheter som velger oss på grunn av sikkerhet og for å øke produktiviteten på arbeidsplassen, Vibeke Hansen i Microsoft Norge. Hun understreker også at eksisterende Lumia-telefoner fortsatt vil bli støttet og oppdatert, og at utviklingen av Windows 10-plattformen fortsetter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus