LO, Kirken og Virke ber politiet ta pinseåpne butikker

<p>Dette skiltet har mange Rema 1000-kunder blitt møtt med nå rett før pinse, som her, på Bekkestua i Bærum. Foto: ABC Startsiden</p>
Dette skiltet har mange Rema 1000-kunder blitt møtt med nå rett før pinse, som her, på Bekkestua i Bærum. Foto: ABC Startsiden

LO-lederen, preses i Den norske kirke og administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Virke ber politiet om å aksjonere mot butikker som holder ulovlig åpent i pinsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er avgjørende og viktig at politimesterne kommer på banen og håndhever loven. Politiet må komme seg ut og kontrollere butikkene i pinsen. Bryter man loven skal man straffes. Rema hevder de aksjonerer for å markere sin motstand mot søndagsåpne butikker. Det er bare tull. De ødelegger systemet, bryter loven og håver inn penger, sier LO-leder Gerd Kristiansen til VG.

Les også: Rema åpner 15 søndagsåpne butikker

VG har besøkt fire Rema 100-butikker som sier at de vil avgrense den store butikken med bånd og lage en liten butikk på 100 kvadratmeter.

– Vi har ingen problemer med at man nå ønsker å håndheve loven. Det har vi bedt om lenge. Men at fokuset kun er rettet mot Rema 1000, synes vi er urettferdig. Norgesgruppen har bevisst og systematisk brutt loven siden 1998. Verken LO eller Virke har vært i Norgesgruppens Kiwi- og Joker-butikker som fortsatt holder ulovlig åpent hver helg, sier direktør Mette Fossum Beyer for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000 til avisen.

Les også: Ber om avklaringer for søndagsåpne butikker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus