Norwegian inngikk forlik med sparket pilot

Innholdet i forliket mellom hovedverneombudet og Norwegian er konfidensielt. Illustrasjonsfoto: Foto: Johan Nilsson (TT / NTB scanpix)
Innholdet i forliket mellom hovedverneombudet og Norwegian er konfidensielt. Illustrasjonsfoto: Foto: Johan Nilsson (TT / NTB scanpix)

Norwegian har inngått forlik med pilot og tidligere hovedverneombud Lars Stinessen, som fikk sparken etter streiken i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige mandag begynte rettssaken i Asker og Bærum tingrett, men allerede tirsdag ettermiddag ble det inngått forlik mellom Norwegian og pilot og tidligere hovedverneombud Lars Stinessen. Innholdet i forliket er konfidensielt, skriver Frifagbevegelse.no.

Stinessen ble sparket i august 2015, og oppsigelsesgrunnlaget var begrenset til uttalelser han kom med i sin ansettelsestid, blant annet under streiken i mars.

Bakgrunn: Oppsagt pilot stevner Norwegian

Norwegian har tidligere uttalt at oppsigelsen skyldtes «opptreden gjennom lengre tid som går ut over det selskapet kan akseptere».

– I motsetning til selskapet mener vi han har oppfylt sine forpliktelser som hovedverneombud, der han har hatt en rolle hvor det har vært naturlig og riktig å ta opp kritikkverdige forhold, uttaler Stinessens advokat, Christen Horn Johannessen.

Ingen av partene vil kommentere om Stinessen må slutte eller får fortsette i Norwegian.

Les også: Norwegian har sagt opp tidligere hovedverneombud

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus