Norwegian har sagt opp tidligere hovedverneombud

Norwegian og sjef Bjørn Kjos har sparket en pilot som var hovedverneombud under vårens pilotstreik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Norwegian og sjef Bjørn Kjos har sparket en pilot som var hovedverneombud under vårens pilotstreik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Pilot Lars Stinessen var hovedverneombud under vårens pilotstreik i Norwegian. I slutten av juni fikk han sparken på grunn av «uakseptabel opptreden».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal blant annet være snakk om ytringer han har kommet med under streiken, skriver Dagbladet.

– Jeg kan bekrefte at en kaptein som også var hovedverneombud i Norwegian, har mottatt oppsigelse. Oppsigelsen er begrunnet med at selskapet ikke har tillit til ham på grunn av det de omtaler som «uakseptabel opptreden som ansatt kaptein og i rollen som hovedverneombud», opplyser pilotens advokat, Christen Horn Johannessen.

Advokaten presiserer overfor avisen at de aktuelle ytringene er skriftlige og interne. Både Norwegian Pilot Union (NPU) og YS-forbundet Parat, som NPU er en del av, står ifølge advokaten «100 prosent bak piloten» og er om nødvendig villige til å ta saken til retten..

– Dette er en personalsak, og vi kommenterer ikke personalsaker. Vedkommende har fått sparken og vet veldig godt hvorfor han har fått sparken. Mer enn det kan jeg ikke si, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Personvernpolicy