Hellas får 6,7 milliarder euro i krisehjelp

Hellas' statsminister Alexis Tsipras (t.h.) belønnes med mer krisehjelp etter å ha imøtekommet hele 110 krav fra EUs krisefond ESM. Her er han avbildet med migrasjonsminister Dimitris Vitsas (t.v.) og økonomi- og utviklingsminister Yannis Dragasakis. Foto: Petros Giannakouris / AP /NTB scanpix.
Hellas' statsminister Alexis Tsipras (t.h.) belønnes med mer krisehjelp etter å ha imøtekommet hele 110 krav fra EUs krisefond ESM. Her er han avbildet med migrasjonsminister Dimitris Vitsas (t.v.) og økonomi- og utviklingsminister Yannis Dragasakis. Foto: Petros Giannakouris / AP /NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

EUs krisefond ESM har gitt grønt lys til en ny dose økonomisk krisehjelp til Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Summen på 6,7 milliarder euro er den fjerde utbetalingen som ledd i den siste redningspakken til Hellas. Hele pakken har en verdi av 86 milliarder euro.

Utbetalingen skjer etter at Hellas har gjennomført en lang rekke økonomiske reformer etter krav fra ESM.

– Dagens avgjørelse anerkjenner det harde arbeidet til greske myndigheter og det greske folket, som nå har imøtekommet krav, sier ESM-direktør Klaus Regling.

Hellas skal bruke 3,3 milliarder av de 6,7 milliardene til å nedbetale gjeld.

Det søreuropeiske landet har siden 2010 fått kriselån fra EU, Det internationale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ESB) for å unngå konkurs. De tre kreditorene stiller strenge krav om nedskjæringer og reformer.

Les også: De 10 beste strendene i Hellas

Personvernpolicy