De 10 beste strendene i Hellas

Foto: Apollo

Få inspirasjon til sommerferie med krystallklart badevann og kritthvit sand mellom tærne.

Her kommer en liste for deg som elsker lange, brede sandstrender med krystallklart vann, og som har problemer med å velge ett reisemål blant alle de greske øyene og steder. Strendene er blitt valgt ut av et tusentall av besøkende og vant 2016-årsutgaven av TripAdvisors Travellers’ Choice. Og vet du hva det beste er? Apollo tar deg med på en komfortabel pakkereise til 9 av de 10 strendene.

1. Elafonissi Beach - Kretas svar på Maldivene

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Denne underbare stranden kalles også for ”Den rosa stranden" på grunn av det romantiske, rosa skimmeret som de finmalte sneglehusene sprer i strandkanten. Stranden ligger ca. 7 mil sydøst for Chania, og det arrangeres utflukter til stranden.

Bestill tur til Kreta

2. Baloslagunen på Kreta

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Her var prins Charles og lady Di innom på sin bryllupsreise. Og hvem kan vel motstå denne fantastiske stranden, der du også kan snorkle blant tusenvis av fargerike fisker. Den enkleste måten å komme hit på er med båt fra Kissamos.

Bestill tur til Kreta

3. Kleftiko Beach på Milos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Ved Kleftiko Beach reiser de imponerende steinformasjonene seg opp av havet og danner naturlige grotter. Sagnet forteller at en av grottene var gjemmested for pirater og at det fremdeles er skatter der inne som piratene gjemte.

Bestill tur til Milos

4. St. Pauls Bay på Rhodos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Denne pittoreske bukta, St. Pauls Bay, ligger i nærheten av Lindos og her er det to strender å velge mellom. Den største stranden er menneskeskapt og har en fantastisk gylden sand. Bukta er perfekt for dykking og snorkling.

Bestill tur til Rhodos

5. Simos Beach på Elafonisos

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En av Middelhavets vakreste strender finner du på den lille øya Elafonisos, som ligger mellom Peloponnes og Kythira. Stranden heter Simos Beach og har krystallklart vann og silkemyk, gyllen sand.

6. Navagio Beach på Zakythos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Smugglers Wreck, det forliste skipet på Navagio Beach, er en av de mest fotograferte stedene i Middelhavet. Visste du at Navagio betyr skipsvrak på gresk?

Bestill tur til Zakynthos

7. Sarakiniko Beach på Milos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Klippestup i fantastiske omgivelser, som ved første øyekast minner om månelandskap. Vær og vind har formet disse fantasifulle, lysende hvite klippene som stuper ned i det klare, blå havet.

Bestill tur til Milos

8. Porto Katsiki på Lefkas

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Porto Katsiki er en utrolig vakker strand med krystallklart vann som ligger på Lefkas vestkyst. Hit kommer du enklest med leiebil og da kan du passe på å besøke flere av vestkystens perler samtidig.

Bestill tur til Lefkas

9. Anthony Quinn Bay på Rhodos

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Anthony Quinn Bay har fått sitt navn etter skuespilleren i filmklassikeren ”Kanonene på Navarone”, som ble spilt inn her. Bukta er et ypperlig utfluktsmål og byr på et rikt liv under havoverflaten.

Bestill tur til Rhodos

10. Myrtos Beach på Kefalonia

Foto: Apollo
Foto: Apollo

Ingen strandtoppliste uten Myrtos Beach, som også kalles Hellas mest dramatiske strand. En morsom kuriosa er at en mineksplosjon-scene i "Kaptein Corellis mandolin" ble spilt inn her.

Bestill tur til Kefalonia

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.