Meny

Kina vil fortsette samtaler med USA i skygge av trussel om handelskrig

Finansminister Steven Mnuchin har fått klar beskjed fra Kina om at Beijing ikke frykter handelskrig. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kinas visestatsminister Liu He og USAs finansminister Steven Mnuchin er enige om å fortsette samtaler om handel, men Kina vil ikke gi etter for press.

Liu snakket lørdag morgen, Beijing-tid, med Mnuchin på telefon, en samtale som fant sted etter en svært spent uke når det gjelder handelsforholdet mellom de to stormaktene.

– Liu og Mnuchin er enige om å fortsette samtaler om handelsrelaterte saker, heter det i en melding fra det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Men i samtalen advarte også Liu Mnuchin om at Kina ikke vil gi etter for press fra USA i en potensiell handelskrig.

– Kina er beredt til å forsvare sine nasjonale interesser og håper at begge parter vil forbli rasjonelle og samarbeide for å sikre stabilitet i økonomi- og handelsrelaterte forhold mellom Kina og USA, sa Liu.

Liu sa videre at en sju måneder lang amerikansk gransking i kinesisk handelspraksis «er brudd på globale handelsregler».

Torsdag kunngjorde Washington planer om å innføre toll på 60 milliarder dollar på et bredt spekter av kinesiske varer som importeres til USA. Beijing svarte fredag med å kunngjøre toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer som importeres til Kina.

– Kina er ikke redd for noen handelskrig, het det i en melding fra Beijing.

18,4 prosent av Kinas totale eksport gikk i 2016 til USA. 8 prosent av USAs samlede eksport gikk til Kina samme år.

Les også:   Sør-Korea og Nord-Korea møtes neste uke

Privatøkonomi
Populært