Kina vil fortsette samtaler med USA i skygge av trussel om handelskrig

Finansminister Steven Mnuchin har fått klar beskjed fra Kina om at Beijing ikke frykter handelskrig. Foto: AP / NTB scanpix
Finansminister Steven Mnuchin har fått klar beskjed fra Kina om at Beijing ikke frykter handelskrig. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinas visestatsminister Liu He og USAs finansminister Steven Mnuchin er enige om å fortsette samtaler om handel, men Kina vil ikke gi etter for press.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liu snakket lørdag morgen, Beijing-tid, med Mnuchin på telefon, en samtale som fant sted etter en svært spent uke når det gjelder handelsforholdet mellom de to stormaktene.

– Liu og Mnuchin er enige om å fortsette samtaler om handelsrelaterte saker, heter det i en melding fra det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Men i samtalen advarte også Liu Mnuchin om at Kina ikke vil gi etter for press fra USA i en potensiell handelskrig.

– Kina er beredt til å forsvare sine nasjonale interesser og håper at begge parter vil forbli rasjonelle og samarbeide for å sikre stabilitet i økonomi- og handelsrelaterte forhold mellom Kina og USA, sa Liu.

Liu sa videre at en sju måneder lang amerikansk gransking i kinesisk handelspraksis «er brudd på globale handelsregler».

Torsdag kunngjorde Washington planer om å innføre toll på 60 milliarder dollar på et bredt spekter av kinesiske varer som importeres til USA. Beijing svarte fredag med å kunngjøre toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer som importeres til Kina.

– Kina er ikke redd for noen handelskrig, het det i en melding fra Beijing.

18,4 prosent av Kinas totale eksport gikk i 2016 til USA. 8 prosent av USAs samlede eksport gikk til Kina samme år.

Les også: Sør-Korea og Nord-Korea møtes neste uke