Meny

Statens forhandlingsleder feilsendte SMS til Nationen

– Det at vi ikke leker jordbruksforhandlinger var et forsøksvis muntert uttrykk og handler om at staten skal være konsistent og profesjonell, sier Forsell til Nationen. Arkivfoto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en feilsendt SMS like før innspurten av jordbruksoppgjøret, uttrykker statens forhandlingsleder at tiden må brukes til å disiplinere Småbrukerlaget til «ansvarlig og seriøs opptreden»

«– Det høres sånn ut ja – Men «vi leker ikke jordbruksforhandlinger». Nå synes jeg vi skal bruke den tida som trengs for å disiplinere Småbrukarlaget til ansvarlig og seriøs opptreden. Så får vi se om det bare blir Bondelaget til slutt... Og kan Bartnes «stå» i det---» , skrev forhandlingsleder Leif Forsell i en tekstmelding til Nationen natt til fredag, skriver avisen.

Bakgrunn: Bønder og staten krangler om avstand første dag

Innholdet i tekstmeldingen ble publisert av avisen fredag formiddag, samtidig som staten sitter i innspurten av forhandlingene med bondeorganisasjonene om årets jordbruksoppgjør.

Les også: Vanvittig surt i jordbruksoppgjøret

Forsell, som er departementsråd i Landbruks- og matdepartementet (LMD), har bedt avisen om ikke å publisere innholdet i meldingen.

– Tekstmeldingen er feilsendt til Nationen og bærer preg av det. Det er et svar på et spørsmål fra noen på statens side. Akkurat nå er jeg opptatt av å disiplinere meg selv til ikke å sende SMS-er feil, og det er ingen andre som trenger å bli disiplinert. Jeg beklager at den ble sendt feil, sier Forsell til avisen.

Forhandlingene har pågått siden lørdag og fristen for en avklaring er midnatt natt til lørdag.

Les også: Den norske klima-kua kan gå på en smell i jordbruksoppgjøret

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus