Aker Solutions med milliardkontrakt

Per Harald Kongelf, Norges-sjef i Aker Solutions, uttaler at han gleder seg til å videreføre samarbeide med oljegiganten BP. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Per Harald Kongelf, Norges-sjef i Aker Solutions, uttaler at han gleder seg til å videreføre samarbeide med oljegiganten BP. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Aker Solutions har inngått en ny avtale med BP Norge verdt 3,2 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag inngikk Aker Solutions en rammeavtale for hvordan de skal bistå med vedlikehold og utvikling ved olje- og gassfelt drevet av BP Norge. Kontrakten gjelder for fem år, og kan utvides for ytterligere fire år.

Les også: Aker Solution påvirket av ubalanse i oljemarkedet

– Denne kontrakten ble vunnet i en prestisjetung internasjonal og nasjonal konkurranse, og vil hjelpe til med å sikre jobber på vestkysten i Norge. Samtidig vil den bidra med avgjørende støtte i vår utvikling av kommende operasjoner lenger nord, sier Per Harald Kongelf, Norges-sjef i Aker Solutions.

Avtalen vil gjelde fra 1. desember, og er en forlengelse av en tidligere kontrakt som nå går ut.

Les også: Real opptur for Røkke og Aker

Aker Solutions vil bistå på oljefeltene Ula, Tambar, HOD og Valhall i Nordsjøen, samt Skarv i Norskehavet. Arbeidet vil bli gjort fra Aker Solutions' seksjon i Stavanger og Sandnessjøen, og firmaets verft i Egersund.

BP Norge har samarbeidet med Aker Solutions i over tjue år og signerte den første lignende rammeavtalen med selskapet i 1999.

Les også: Flere hundre mister jobben i Aker Solutions

Personvernpolicy